Remote Rig

Webswitch 1216H Support på svenska => Funktioner i den "utökade" versionen => Topic started by: obn on 2012-05-02, 22:55:38

Title: NEXA programmeringsproblem
Post by: obn on 2012-05-02, 22:55:38
Hej,

Har inte lyckats med att programmera nexa-enheter - självlärande. När man har satt i dom är tiden de är i programmeringsmod rätt kort.

Har även försökt få webswitchen att identifiera kod från fjärrkontrollen - men får inte upp ngn kod på inställnigssidan.

Finns  det ngt sätt att verifiera att radiomodulen fungerar?
Är det ngn speciell procedur för att webswitchen skall identifiera och visa koden från en fjärrkontroll?

(webswitch 1216H programversion 2.0)

Title: Re: NEXA programmeringsproblem
Post by: Jan (Microbit) on 2012-05-03, 08:55:47
När det inte går att vare sig sända eller ta emot Nexa-koder så är det svårt att veta vad som felar.

Om bara radiokortet sitter monterat (i en "extended/-2"-version) på rätt sätt så ska det inte behövas något annat för att Webswitchen ska kunna ta emot Nexa-koder(dock bara från de självlärande). Du tänker väl på att du måste ladda om inställningssidan för att se ev. mottagen kod(överst)?

Har du testat att använda alternativet "Fixed code"? Det kan ibland funka bättre, även om mottagaren är "självlärande".

Hur lång räckvidd har Nexas egen sändare i den miljö du är i? Om den är "kort" så kan det indikera att det finns rätt mycket störningar(från WLAN o.d) som kan inverka på Webswitchens mottagning.
Title: Re: NEXA programmeringsproblem
Post by: obn on 2012-05-03, 20:23:15
Webswitchen är beställd som extended - men jag vet inte hur man ser det.. Se statusinfo nedan:
Company   : Microbit
Product   : 1216H WebSwitch
Software  : 2.0
Hardware  : 1
Bootloader: 1.9
Build     : Dec  9 2011 11:32:54
S/N       : 1873
PID       : 23
Uptime    : 947
=========================

MAC       : 00:1e:fd:00:c5:29
IP address: 192.168.1.11
Netmask   : 255.255.255.0
Gateway   : 192.168.1.1
DNS       : 192.168.1.1
=========================
Max available memory = 16301 bytes
Sun state: Invalid/Not programmed
Last Dynamic DNS status: 2


Jag har laddat om inställningssidan sidan ett flertal gånger men kan inte se ngn kod eller att alternativet att använda en kod blir tillgängligt. (för den skall väl känna av fjärrkontrollens signal när man trycker på on? (har iofs även provat med off och grupp...))

Har nu även provat med "Fixed code" (dvs satt en fixed code i webswitchen, raderat alla koder i fjärrbrytaren, satt brytaren i programeringsmode (slagit på strömmen) och skickat signalen genom att klicka ON på "NEXA sidan".
Fjärrbrytaren är placerad mycket nära webswitchen (10 cm). Den medföljande fjärrkontrollen fungerar på mer än15 m (huset är inte större...)


mvh
Ove
Title: Re: NEXA programmeringsproblem
Post by: Jan (Microbit) on 2012-05-03, 20:46:27
PID 23 är en "extended". Syns dock även på att den har bl.a Auto Control Program och Nexa-menyer, hehe.

Det låter onekligen som om du har testat det mesta, om inte allt, som är görbart från din sida. Jag ska kolla med kollegorna vad vi ska göra för att få ordning på detta.
Title: Re: NEXA programmeringsproblem
Post by: sm0gsm on 2013-03-14, 17:15:31
Hittade man någon lösning på det här problemet? Ser ut att ha samma problem med de idag inköpta NEXA PE3-1500 switcharna. Med fjärrkontrollen fungerar synkningen klockrent men har testat alla tre i förpackningen med bara 10 cm avstånd till Switchen. Har öppnat kåpan och kollat att radiokortet sitter kvar i stiftlisterna. Kan det vara tidsproblem? Mottagarna blinkar bara 5 sek vid inpluggning i väggen och under den tiden ska synkning ske. Har testat både Self Learning,auto och Self learning, manuel med inskrivna koder.

Så här ser system info ut:
Company   : Microbit
Product   : 1216H WebSwitch Extended <= 1216L-4
Software  : 3.0
Hardware  : 2
Bootloader: 1.10
Build     : Feb  7 2013 16:11:23
S/N       : 2117
PID       : 87
Uptime    : 700
=========================

MAC       : 00:1e:fd:00:c6:1d
IP address: 192.168.1.65
Netmask   : 255.255.255.0
Gateway   : 192.168.1.1
DNS       : 192.168.1.1
=========================

mvh
/Ingemar
Title: Re: NEXA programmeringsproblem
Post by: Jan (Microbit) on 2013-03-14, 17:51:14
Har du även testat "Fixed code"? Och du får inte WS att ta emot nått från Nexa-sändarna heller?
Title: Re: NEXA programmeringsproblem
Post by: sm0gsm on 2013-03-14, 18:49:44
Provade med "Fixed code" också nu med lika nedslående resultat.
Du skrev "ta emot nåt från Nexa-sändarna" du menar väl mottagarna?
Den med skickade fjärrkontrollen (sändaren) behöver man väl inte använda
något i fallet med synkning mot WS?
/Ingemar
Title: Re: NEXA programmeringsproblem
Post by: Jan (Microbit) on 2013-03-14, 19:07:01
Nej, jag menar den medföljande Nexa-sändaren. Se denna sida:

http://www.webswitch.se/wp/?page_id=18 (http://www.webswitch.se/wp/?page_id=18)

avsnittet:

“Self learning, use latest received“: This option is only visible if the Web switch has received a self learning code. In that case the code is shown at the top of the page, for ex:

Latest received Nexa: House code 2049486, Unit code 1, group 0, ON


som försöker förklara att WS även ska kunna ta emot self-learning Nexakoder från Nexas sändare. I ditt fall tänkte jag att det kunde tjäna som felsökningshjälp till att börja med.
Title: Re: NEXA programmeringsproblem
Post by: Jan (Microbit) on 2013-03-14, 19:11:22
(Flyttade tråden men tyvärr först till fel ställe så det blev två st "moved to", hehe!)
Title: Re: NEXA programmeringsproblem
Post by: sm0gsm on 2013-03-14, 21:09:22
Latest received Nexa: House code 2049486, Unit code 1, group 0, ON
Nej jag kan inte se någon sådan text på toppen av sidan

Title: Re: NEXA programmeringsproblem
Post by: Jan (Microbit) on 2013-03-14, 21:27:29
Det låter inte nått vidare om du varken kan sända eller ta emot koder.  Verkar som något mer grundläggande är knasigt. Återkommer imorgon i ärendet.
Title: Re: NEXA programmeringsproblem
Post by: Jan (Microbit) on 2013-03-15, 09:08:11
Ingemar:

För att klargöra: Du har inte fått WS+radiokortet att funka med några NEXA-mottagare överhuvudtaget? Om ja så låter det som vi borde skicka dig ett nytt radiokort(som vi testat innan förstås) för att se om det hjälper.
Title: Re: NEXA programmeringsproblem
Post by: sm0gsm on 2013-03-15, 17:00:49
Ja det stämmer!. Jag köpte WS och radiokort samtidigt för ett tag sen men har inte testat med NEXA-brytare förrän nu
då jag tänkte använda den att styra en värmekabel på inkommande kallvatten under diskbänken i stugan.
Det ska väl bara vara att sticka ner modulen i de två stiftlisterna inuti WS? Inget annat behövs väl för att den ska fungera sen?
/Ingemar
Title: Re: NEXA programmeringsproblem
Post by: Jan (Microbit) on 2013-03-15, 17:04:55
Ja det stämmer!. Jag köpte WS och radiokort samtidigt för ett tag sen men har inte testat med NEXA-brytare förrän nu
då jag tänkte använda den att styra en värmekabel på inkommande kallvatten under diskbänken i stugan.
Det ska väl bara vara att sticka ner modulen i de två stiftlisterna inuti WS? Inget annat behövs väl för att den ska fungera sen?
/Ingemar
Stämmer det, inget mer ska behöva göras.

Vi har skickat dig ett till radiokort för att se om det börjar fungera då för dig. Vi testade det en extra gång och det kunde både ta emot och skicka Nexa-koder. Iofs har vi inte just den typen av sändare/mottagare som du har men dina grejer menas ju vara kompatibla med de andra (äldre?) typerna.
Title: Re: NEXA programmeringsproblem
Post by: sm0gsm on 2013-03-18, 17:42:45
Hej Jan!
Idag fick jag den nya Nexa radiomodulen och då fungerade det på direkten.
Måsta ha varit något problem med den jag hade. Tack för hjälpen och
all support   :)
/Ingemar
Title: Re: NEXA programmeringsproblem
Post by: Jan (Microbit) on 2013-03-18, 19:08:37
Hej Jan!
Idag fick jag den nya Nexa radiomodulen och då fungerade det på direkten.
Måsta ha varit något problem med den jag hade. Tack för hjälpen och
all support   :)
/Ingemar
Finemang! Skickar du tillbaka det krånglande kortet så vi får kolla vad som är galet med det?
Title: Re: NEXA programmeringsproblem
Post by: sm0gsm on 2013-03-18, 23:17:25
OK! Skickar det imorron.
Title: Re: NEXA programmeringsproblem
Post by: nilrog on 2013-03-21, 07:36:50
Jag har precis börjat testa NEXA men det är inte riktigt självklart hur det ska fungera och dokumentationen på wiki:n är bristfällig.

Jag försöker få den självlärande delen att fungera men ingenting händer.
Ingenting händer...

Jag har fått in en kod i Webswitchen men det gjordes genom att jag använde den riktiga NEXA-fjärren för att slå på/av en NEXA-switch. Då dök det upp en "Latest received Nexa...". Och den kunde jag använda för att styra den switchen. Så mitt radiokort verkar inte helt dött iaf.

Det är säker bara SBS men baserat på dokumentationen och UI:t så lyckas jag inte förstå hur det är tänkt att fungera ??? :P
Title: Re: NEXA programmeringsproblem
Post by: Jan (Microbit) on 2013-03-21, 08:59:38
Ajajdå! Du levererar en riktig "bredsida" mot våra taffliga försök till att försöka förklara hur saker funkar på ett sådant sätt att alla ska fatta, hehe! Om du ids kan du ge konkreta förslag på hur du skulle vilja se dokumentationen  ;)

Jag misstänker att du är ett offer för detta:

Quote
Selecting this option will use that code for that position. This is used to have the Web switch send the same code as an existing Nexa transmitter as some Nexa receivers have restrictions in which codes they accept, even though they are called “self learning”.

dvs, det är något mysko med vilka koder som en viss Nexa-mottagare godtar som yttrar sig precis som du beskriver det att koder som sändaren själv skickar "duger" men inte andra, trots att det heter att mottagaren ska klara massor med olika kodkombinationer.
Title: Re: NEXA programmeringsproblem
Post by: nilrog on 2013-04-05, 22:28:57
Har tyvärr inte hunnit med att kolla upp det här för att se om jag får det att fungera.

Men tanken är alltså att man ska göra som jag skrev att jag gjorde? Och att det förmodligen inte fungerar pga att webswitchen genererar koder som inte accepteras, trots att det är äkta Nexamottagare som används (dvs. inga "kopior")? Låter som en bugg ;)
Title: Re: NEXA programmeringsproblem
Post by: Jan (Microbit) on 2013-04-06, 07:08:53
Ja, du har beskrivit förloppet korrekt.

Vag gäller kodgenereringen och dess ev. problem med att generera giltiga koder så har jag ännu inte sett någon information som talar för att det är en "bugg". Det är ju uppenbart att om man låter WS generera samma koder som Nexas egen sändare använder så fungerar det utmärkt. Och då inte bara en mottagare utan alla 3 och även gruppfunktionen. Så kodens själva "grund", dvs det som är ettor och nollor sänds ju på rätt sätt men bara vissa kombinationer godtas av mottagarna.

Här:

http://www.telldus.com/forum/viewtopic.php?f=2&t=2822#p16778 (http://www.telldus.com/forum/viewtopic.php?f=2&t=2822#p16778)

finns en bra beskrivning av self-learn-koden. Där ser man att koden utgörs till största delen av "huskoden" och det är ju den som WS genererar själv i Auto-läget. Ingenstans har jag sett någon information om t.ex att man inte fritt får generera en kod inom de 26 bitar som huskoden utgör heller, så jag har ingen annan förklaring än den att en viss Nexa-mottagare godtar inte vilka koder som helst. Om du skulle råka ramla på något om detta så tas den informationen emot med största tacksamhet  ;)
Title: Re: NEXA programmeringsproblem
Post by: nilrog on 2013-04-08, 08:24:29
Okej, huvudsaken är att jag nu vet att jag inte gör fel :)

Jag ska försöka få lite tid att testa det här igen och se hur det funkar. Om det hela tiden fungerar om jag kan få WS att "klona" en kod så är det säkert tillräckligt.
Title: Re: NEXA programmeringsproblem
Post by: nilrog on 2013-04-10, 08:27:07
Jag får inte det här att fungera, varken med self-learning eller fixed.

Jag tar en ny "nexa" i WS och sätter den till "Fixed" (eller "self-learning") och sparar. Sen går jag till huvudsidan för Nexa, stoppar i Nexa-switchen i vägguttaget och klickar på "On" i WS. Ingenting händer i Nexa-switchen. Den borde toggla sin switch två gånger för att ack:a den nya kontrollen men det gör den inte.

/Roger
Title: Re: NEXA programmeringsproblem
Post by: Jan (Microbit) on 2013-04-10, 08:42:12
För att vara helt säker: Har du gjort fler test med "latest received" som du nämnde att du gjort tidigare? För det sättet är det som borde funka i 100% av fallen. Efter det i "säkerhet att funka" är "Fixed code".
Title: Re: NEXA programmeringsproblem
Post by: nilrog on 2013-04-10, 12:01:17
Nope, hann inte testa det. Ska försöka hinna testa det i kväll.

Jag testade "self-learning manual" och matade in en snarlik kod som den latest received som verkade funka. Men den triggade inte någon respons från Nexa-switchen.

Sen testade jag "Fixed" med samma nedslående resultat.

Den här gången var Nexa-switchen ~1.5 meter från WS:en och i samma rum. Tidigare försök var den ~7 meter och två träväggar bort.
Title: Re: NEXA programmeringsproblem
Post by: Jan (Microbit) on 2013-04-10, 12:35:06
Om du först (åter)testar att WS tar emot Nexa-koder från deras sändare så vet du att radiodelen "lever". Funkar det så testa flera av knapparnas kod och "self-learning latest rec". Är det också OK så testa då använda en self-learrning-manual-kod som är väldigt snarlik de som funkar. Går det inte så måste det vara väldans tajt vad mottagaren godtar.
Title: Re: NEXA programmeringsproblem
Post by: nilrog on 2013-04-12, 08:21:55
Radiodelen verkar leva iaf...men den självlärande funktionen lyser hitills med sin frånvaro. Delar av mitt tidigare problem berodde på att min ena fjärrkontroll (Nexa's egen timerfjärr) inte är självlärande så WS:en registrerar inte dess koder. När jag använder den fjärren som följer med switcharna så funkar den biten iaf.

Så om jag trycker på en knapp på en självlärande nexa-fjärr så registreras koden av WS:en :D
Jag har just nu konfigurerat följande två nexa-switchar i WS:en:

1: Housecode=2033274 Unitcode=10 Group=NO
2: Housecode=7803118 Unitcode=1  Group=NO


Via dessa två kan jag styra nexa-switchar som har "programmerats" via den riktiga fjärrkontrollen. Men jag verkar inte kunna para ihop en annan nexa-switch via WS:en att använda en av dessa koder. Nu vet jag inte vilken typ av huskod som WS:en genererar men de två som jag fått via fjärrkontrollerna ser ganska olika ut så det låter lite lustigt om switcharna ska vara kinkiga för vilka koder som man försöker ge dom.

Jag ska dock testa lite mer och se hur det (inte) lirar ihop.
Title: Re: NEXA programmeringsproblem
Post by: Jan (Microbit) on 2013-04-12, 08:36:08
Ditt första exempel är "lustigt" på ett annat sätt tycker jag genom att ha Unitcode 10. Hur kommer det sig? Den koden brukar ju vara "knappnumret".

Quote
Nu vet jag inte vilken typ av huskod som WS:en genererar
Med detta menar du när du har "self learning, auto" i WS?

Men har du gjort som jag föreslog, dvs använda "self learning, manual" och t.ex använda:

1: Housecode=2033275 Unitcode=10 Group=NO

eller

1: Housecode=2033276 Unitcode=10 Group=NO

eller någon annan housecode som inte avviker så mycket från det som Nexa-sändaren skickar?
Title: Re: NEXA programmeringsproblem
Post by: nilrog on 2013-04-12, 11:29:24
Ditt första exempel är "lustigt" på ett annat sätt tycker jag genom att ha Unitcode 10. Hur kommer det sig? Den koden brukar ju vara "knappnumret".
Det är en kod som den har fått in via latest-received från en av mina fjärrkontroller. Kommer dock inte ihåg vilken.

Quote
Nu vet jag inte vilken typ av huskod som WS:en genererar
Med detta menar du när du har "self learning, auto" i WS?
Precis.

Men har du gjort som jag föreslog, dvs använda "self learning, manual" och t.ex använda:

1: Housecode=2033275 Unitcode=10 Group=NO

eller

1: Housecode=2033276 Unitcode=10 Group=NO

eller någon annan housecode som inte avviker så mycket från det som Nexa-sändaren skickar?
Ja, fast inte nu sist jag testade. Jag ändrade 2033275 till 2033274 och det fungerade inte. Men jag ska testa igen ikväll, eller i helgen. Återkommer när jag har lite mer info.
Title: Re: NEXA programmeringsproblem
Post by: nilrog on 2013-04-16, 12:07:50
Nu har jag kört en testrunda igen och det fungerar lite bättre. Förutom "Self learning, auto" som lyser med sin frånvaro.

Alla koder som genereras av en Nexa-fjärr snappas upp av WS och kan användas via latest-received. Jag testade även att skapa egna (t.ex. Housecode: 1234567, Unitcode:1 ) och det fungerar också. Dvs. i båda fallen kan jag sedan para ihop en Nexa-switch med WS. Men auto-läget genererar ingen respons från Nexa-switcharna när jag försöker para ihop dom.

Iom att jag nu verkar kunna generera egna koder manuellt som fungerar så är behovet av auto-läget inte så stort.
Title: Re: NEXA programmeringsproblem
Post by: Jan (Microbit) on 2013-04-16, 12:25:12
Bra att du har kommit så långt iaf! Dock så borde inte det manuella läget heller funka med vilka koder som helst. Iaf inte om du ser samma fenomen som jag har skrivit om tidigare.
Title: Re: NEXA programmeringsproblem
Post by: nilrog on 2013-04-30, 09:54:58
Hitills har mottagarna accepterat alla manuella koder som jag har testat. Så jag är nöjd nu även om self-learning-auto inte fungerar :)

Hur konfigurerar man upp Nexa-mottagarna i WS:en om man vill använda en gruppkod för att kunna styra flera mottagare som ligger i samma grupp?
Title: Re: NEXA programmeringsproblem
Post by: Jan (Microbit) on 2013-04-30, 11:12:12
Hur konfigurerar man upp Nexa-mottagarna i WS:en om man vill använda en gruppkod för att kunna styra flera mottagare som ligger i samma grupp?
Finns ju kolumnen "Group", eller tänker du på något annat?
Title: Re: NEXA programmeringsproblem
Post by: nilrog on 2013-04-30, 11:58:57
Jo, men hur ska den användas?

Kan ni visa ett exempel på hur man konfigurerar 3 separata mottagare i WS:en samt att man kan skicka en gruppkod till dom så att det går att kontrollera alla tre samtidigt?
Title: Re: NEXA programmeringsproblem
Post by: Jan (Microbit) on 2013-04-30, 12:07:59
Det borde inte vara svårare än att med Group=Yes så kommer alla mottagare som har programmerats att ha samma "House code" att reagera samtidigt när man skickar av/på. Dvs när mottagaren tar emot en gruppkod så bryr den sig inte i "Unit Code".
Title: Re: NEXA programmeringsproblem
Post by: nilrog on 2013-04-30, 12:14:15
Okej, det var det jag trodde. Får testa vidare och se om jag får det att fungera.
Title: Re: NEXA programmeringsproblem
Post by: nilrog on 2013-05-01, 21:43:35
Det funkar INTE att sätta group till Yes och ha samma huskod. Ingenting händer när jag försöker tända/släcka med den. Om jag däremot använder dom individuella med samma huskod så kan jag tända/släcka.
Title: Re: NEXA programmeringsproblem
Post by: Jan (Microbit) on 2013-05-02, 05:26:46
Så gör jag hemma där jag styr en del lampor. Dock så använder jag då en "inspelad" kod från en av Nexa-sändarna. Jag ska göra en förnyad koll av detta för det förvånar mig att du upplever så mycket strul med det  ;)
Title: Re: NEXA programmeringsproblem
Post by: nilrog on 2013-05-02, 07:10:57
Okej, väntar med spänning på resultatet :)
Title: Re: NEXA programmeringsproblem
Post by: Jan (Microbit) on 2013-05-02, 10:03:45
Jag har hemma fjärrmottagare av märket Anslut också. Det var på sådana som jag har satt Gruppkod. När jag nu testar på jobbet med Nexas grejer så ser jag att gruppkod är nått som i alla fall just den mottagaren verkar vara likställigt med individkoder. Dvs det funkar inte att programmera mottagaren med t.ex knapp 1 och sen tro att gruppkodsknappen också ska kunna slå till den. För att det ska funka så måste även gruppkodsknappen programmeras in. Med en sådan funktion förstår jag inte varför det kallas "gruppkod"? Ser du något liknande alltså?
Title: Re: NEXA programmeringsproblem
Post by: nilrog on 2013-05-02, 11:46:29
Det är förmodligen samma sak jag ser. Jag har inte testat att programmera in gruppkoden i mottagaren. För det ska knappast behövas. Med Nexas egen fjärr som medföljer så behöver jag inte programmera in gruppkoden. Jag programmerar bara individkoden och gruppknappen "bara fungerar".

Så här ser latest received ut när jag trycker på en gruppknapp på Nexas fjärr:
Quote
Latest received Nexa: House code 1234567, Unit code 1, group 1, ON

Om jag konfigurerar likadant i WS:en så fungerar det inte.

PS: Anslut köper jag bara i yttersta nödfall :) DS.
Title: Re: NEXA programmeringsproblem
Post by: Jan (Microbit) on 2013-05-02, 11:52:32
Då ser vi inte samma sak. Jag menar att om jag programmerar in en individkod med Nexas egen sändare och mottagare så funkar inte gruppknappen på sändaren förrän jag har programmerat in den också. Jag hade väntat mig att det skulle göra som du beskriver det.

Jag kan se på mottagningsinfot på Nexa-settings-sidan att sändaren skickar gruppkod enligt ditt exempel men det funkar ändå inte.

Vilken typ av mottagare har du?

Anslut köptes med flit för att det inte kan anses som en nackdel att WS är kompatibel med flera fabrikat. På så vis kan man köpa mottagare enligt sin "övertygelse"  ;)
Title: Re: NEXA programmeringsproblem
Post by: nilrog on 2013-05-02, 11:59:31
Dom som kommer med fjärr är dom här:
http://www.nexa.se/PB3Ny3packsjalvlarande.htm

Sen har jag några av den här typen:
http://www.nexa.se/LCMR1000Relamottagare.htm

Det är just dom som jag försöker få att fungera med gruppkod.

och en av den här typen:
http://www.nexa.se/LWMR-210-Inbyggnadsmottagare.htm

Men den har jag inte hunnit testa ännu.
Title: Re: NEXA programmeringsproblem
Post by: Jan (Microbit) on 2013-05-02, 12:09:36
Det är förmodligen samma sak jag ser. Jag har inte testat att programmera in gruppkoden i mottagaren. För det ska knappast behövas. Med Nexas egen fjärr som medföljer så behöver jag inte programmera in gruppkoden. Jag programmerar bara individkoden och gruppknappen "bara fungerar".

Så här ser latest received ut när jag trycker på en gruppknapp på Nexas fjärr:
Quote
Latest received Nexa: House code 1234567, Unit code 1, group 1, ON

Om jag konfigurerar likadant i WS:en så fungerar det inte.
Det där låter däremot skumt. Om WS har tagit emot koden och ser att det är en gruppkod och du sen använder den när du skickar från WS utan att få mottagaren att reagera "automatiskt" som den gör med Nexa-sändaren då är det nått mysko på gång.
Title: Re: NEXA programmeringsproblem
Post by: nilrog on 2013-05-02, 12:14:24
Jag har inte testat att använda "latest received". Jag har bara testat att konfigurera en manuellt enligt samma koncept, vilket borde fungera.

Jag kan försöka testa att använda en "latest received" gruppkod ikväll för att se om en sådan fungerar från WS:en.
Title: Re: NEXA programmeringsproblem
Post by: Jan (Microbit) on 2013-05-03, 10:50:39
Nu har jag testat med en nyare Nexa-mottagare(PBR-2300) och den beter sig som man förväntar sig när det gäller grupp- och individkod. Om jag programmerar in t.ex knapp 1 i den så kan jag med Nexa-fjärren slå av/på med den + gruppknappen. I WS kan jag då antingen lägga in individkoden eller gruppkoden och i det senare fallet så spelar inte Unit code:n någon roll - det funkar i alla fall.
Title: Re: NEXA programmeringsproblem
Post by: nilrog on 2013-05-07, 11:51:02
Jag får det också att fungera med mina PB-3. Men inte med LMCR-1000. Fast det kanske är så att dom inte stödjer gruppkod?

Nu funkar iaf det mesta jag vill styra hemma, förutom att jag ev. har räckviddsproblem med en enda mottagare. Men jag ska testa att byta den mot en annan.
Title: Re: NEXA programmeringsproblem
Post by: Jan (Microbit) on 2013-05-07, 12:17:13
Jag kom ju också fram till att den äldre mottagaren jag har inte hanterar gruppkoder på vettigt sätt.

Fint att du är i full drift, eller iaf nära!  8)