Remote Rig

RRC 1258 Support på Svenska => Konfiguration av RRC 1258 => Topic started by: SM4DXO on 2013-11-29, 11:02:55

Title: Set Up Manager
Post by: SM4DXO on 2013-11-29, 11:02:55
Laddade ned senaste versionen av Set Up Manager och fick  följande resultat när jag skulle spara Setup! Löste problemet med en äldre version på annan dator. Orsak?
73!
Mats-Ingvar
Title: Re: Set Up Manager
Post by: Jan (Microbit) on 2013-11-29, 13:26:48
Du har v2.41 i RRCn? Kan du ta en skärmdump på inställningarna också?
Title: Re: Set Up Manager
Post by: SM4DXO on 2013-11-29, 14:07:50
Antar Du menar inställningar för SetUpManager. Bifogar bild. RRC har 2.41. Det blir samma resultat oberoende om jag ändra något eller inte när jag trycker på spara.
Title: Re: Set Up Manager
Post by: Jan (Microbit) on 2013-11-29, 15:57:51
Fann två saker:

1/
2.41 är så gammal RRC-version att det finns flera USB-relaterade problem i den. En del fixades i 2.46 och ytterligare saker i senaste 2.75:an. Ju nyare/snabbare PC just större risk att version äldre än 2.75 kan strula.

2/
Setup Managern hanterar inte korrekt version äldre än 2.65. Kommer att vara fixat i nästa version.

Är det nått särskilt skäl du har att inte uppdatera din RRC?
Title: Re: Set Up Manager
Post by: SM4DXO on 2013-11-29, 17:18:56
Nja .... har kanske inte tänkt så långt eftersom det fungerar så bra i befintlig utgåva!! Är det någon anledning att uppdatera? Har tittat lite på uppdateringsstatistiken, men .... Är nyfiken på  K3 twin och då får jag lov att uppdatera burkarna. Håller också på att titta på hur man på ett enkelt sätt skulle kunna koppla om enheterna mellan IC-706 och K3/0. Kan ju fråga Dej om man kan använda en vanlig RJ45-splitter till AUX/MIC eller om man måste hitta på ett annat sätt. Blir också en extern lösning för att koppla om den invändiga byglingen mellan IC-706 och K3. Lite funderingar!! För IC-706 använder man ju AUX/MIC för inkoppling av fronten och för K3/0 är mikrofonen ansluten där. Fungerar det inte med mikrofonen ansluten till K3/0-s mikingång i stället. Om inte, fungera mikrofoningången om man har en K3/10. Då slipper man ju fundera på AUX/MIC-uttaget, mellan IC-706 och K3. Som jag kan se så finns det ingen annan lösning på mikrofonanslutningen än den som finns i RRC-manualen.
Title: Re: Set Up Manager
Post by: SM4DXO on 2013-11-30, 11:28:10
Nja .... har kanske inte tänkt så långt eftersom det fungerar så bra i befintlig utgåva!! Är det någon anledning att uppdatera? Har tittat lite på uppdateringsstatistiken, men .... Är nyfiken på  K3 twin och då får jag lov att uppdatera burkarna. Håller också på att titta på hur man på ett enkelt sätt skulle kunna koppla om enheterna mellan IC-706 och K3/0. Kan ju fråga Dej om man kan använda en vanlig RJ45-splitter till AUX/MIC eller om man måste hitta på ett annat sätt. Blir också en extern lösning för att koppla om den invändiga byglingen mellan IC-706 och K3. Lite funderingar!! För IC-706 använder man ju AUX/MIC för inkoppling av fronten och för K3/0 är mikrofonen ansluten där. Fungerar det inte med mikrofonen ansluten till K3/0-s mikingång i stället. Om inte, fungera mikrofoningången om man har en K3/10. Då slipper man ju fundera på AUX/MIC-uttaget, mellan IC-706 och K3. Som jag kan se så finns det ingen annan lösning på mikrofonanslutningen än den som finns i RRC-manualen.
Har nu uppdaterat programvaran i båda burkarna och konstaterar att Set up manger fungerar! Kanske får svar på mina andra frågor? Frågar man inte så får man inte veta något eller hur? Trevlig helg eller välkommen åter till jobbet!
Title: Re: Set Up Manager
Post by: sm2o on 2013-11-30, 11:31:47
Hej

Hej K3-twin och Yeasu-twin bygger på att com2 används till stationerna. Det låter som om du har silverburkarna som saknar com-2. Förutom att hårdvaruinkoppling blir krånglig så är det inte säkert att programvaran stöder det heller. Det är åtminstone inget vi tänkt på så går det att hitta nått sätt att få det att funka så är det nog mer en slump. Jag rekommenderar nog att du uppdaterar till svarta lådor, du får ju då också stöd för separata ljudkanaler för de bägge mottagarna. Jag kör själv K3-twin och kan verkligen rekommendera den lösningen, det funkar perfekt.

73 de micke