Remote Rig

Webswitch 1216H Support på svenska => Allmänt diskussionsforum => Topic started by: Örjan on 2014-09-30, 22:39:34

Title: Läsa och styra via HTTP
Post by: Örjan on 2014-09-30, 22:39:34
Hej!
Försöker läsa status på reläutgångar via HTTP, men misslyckas då jag skickar strängen via VB i excel. Samma sträng fungerar fint via webläsaren. Andra funktioner som att läsa temperatur eller sätta reläutgångar fungerar, men just status på reläutgångarna genererar ett fel "Servern returnerade ett ogiltigt eller okänt svar". Vad kan vara orsaken?

Använder nedanstående kod:
Dim WinHttpReq As WinHttp.WinHttpRequest
Dim WEBs As String
Private Sub CommandButton1_Click()
WEBs = "http://192.168.1.236/relaystate/get2/1$2$"
Set WinHttpReq = New WinHttpRequest
WinHttpReq.Open "get", WEBs, False
WinHttpReq.Send
TextBox1.Text = WinHttpReq.ResponseText

Byter jag ut "relaystate" ovan mot "temperature" fungerar det och jag får tillbaka temperaturvärdena. Båda varianterna fungerar i web-läsaren

Title: Re: Läsa och styra via HTTP
Post by: Jan (Microbit) on 2014-10-01, 10:57:39
Du har stött på en bugg i svaret från Webswitchen. Det saknas en HTTP-header, något som tydligen webbläsaren struntar i men som "WinHttp.WinHttpRequest" inte gillar. Det kommer snart en ny version där det är fixat!

(För övrigt intressant att du har använt "relaystate/get2" som inte fanns med i dokumentationen på sidan: http://www.webswitch.se/wp/?page_id=342 (http://www.webswitch.se/wp/?page_id=342)  8) )
Title: Re: Läsa och styra via HTTP
Post by: Örjan on 2014-10-01, 16:59:25
Tack för ett snabbt svar!!
Title: Re: Läsa och styra via HTTP
Post by: Jan (Microbit) on 2014-10-02, 08:36:19
Tack för ett snabbt svar!!
Använder du HOME- eller HAM-versionen?
Title: Re: Läsa och styra via HTTP
Post by: Örjan on 2014-10-04, 20:08:49
Jag använder HOME-versionen och nu fungerar det.
Title: Re: Läsa och styra via HTTP
Post by: Jan (Microbit) on 2014-10-06, 10:06:41
Jag använder HOME-versionen och nu fungerar det.
Finemang!
Title: Re: Läsa och styra via HTTP
Post by: xrmagnus on 2015-01-15, 19:35:18
Finns det något comando för att läsa av max/min värdena av temperaturerna??

/temperatur/get2/*****   ??

/Magnus
Title: Re: Läsa och styra via HTTP
Post by: Jan (Microbit) on 2015-01-15, 19:55:31
Finns det något comando för att läsa av max/min värdena av temperaturerna??

/temperatur/get2/*****   ??

/Magnus
Nej, inte i dagsläget. Adderar det till listan för tänkbara ändringar  8)
Title: Re: Läsa och styra via HTTP
Post by: Jan (Microbit) on 2015-03-03, 16:49:50
Finns det något comando för att läsa av max/min värdena av temperaturerna??

/temperatur/get2/*****   ??

/Magnus
Testa gärna denna:
1216H_WebSwitch-CRC-NEW_Home_v4.17_2015-03-03.zip (http://www.webswitch.se/firmwares/1216H_WebSwitch-CRC-NEW_Home_v4.17_2015-03-03.zip)

Bruk:

.../temperature/get/[nr]|[namn]/max
.../temperature/get/[nr]|[namn]/min

t.ex:

.../temperature/get/2/max
.../temperature/get/Innetemp/min


Title: Re: Läsa och styra via HTTP
Post by: xrmagnus on 2015-03-10, 10:01:45
Tackar det fungerar fint.

Kan man få upp tidpunkten för Last reset: så hadde det varit bra.

Gärna funktionen att reset från en url vore bra

Tack!! 8)
Title: Re: Läsa och styra via HTTP
Post by: Jan (Microbit) on 2015-03-10, 10:06:15
Tackar det fungerar fint.

Kan man få upp tidpunkten för Last reset: så hadde det varit bra.

Gärna funktionen att reset från en url vore bra

Tack!! 8)
Reset kan du ju göra med en url som ser ut så här:

http://[adress]/restart.htm

Du får ju såklart inte ett vanligt "fjärrstyrningssvar", men det funkar dock  8)
Title: Re: Läsa och styra via HTTP
Post by: xrmagnus on 2015-03-10, 17:28:12
Tackar det fungerar fint.

Kan man få upp tidpunkten för Last reset: så hadde det varit bra.

Gärna funktionen att reset från en url vore bra

Tack!! 8)
Reset kan du ju göra med en url som ser ut så här:

http://[adress]/restart.htm

Du får ju såklart inte ett vanligt "fjärrstyrningssvar", men det funkar dock  8)


Jag menade en reset av max/min inte omstart av webswitchen...   :-\
Title: Re: Läsa och styra via HTTP
Post by: Jan (Microbit) on 2015-03-10, 18:23:57
Jag menade en reset av max/min inte omstart av webswitchen...   :-\
Knepigt med svengelskan! Nollställning hade varit ett ord som hade gjort att jag inte blandade ihop det ;)
Title: Re: Läsa och styra via HTTP
Post by: torparn on 2015-07-23, 23:40:29
Ser att det finns mycket som jag inte tagit del av.
Det bara finkar ju.
Title: Re: Läsa och styra via HTTP
Post by: Jan (Microbit) on 2015-09-17, 14:50:27
Tackar det fungerar fint.

Kan man få upp tidpunkten för Last reset: så hadde det varit bra.

Gärna funktionen att reset från en url vore bra

Tack!! 8)
Ett tag sen detta var på tapeten! Finns dock nu till slut en beta-version med stöd för detta om du vill testa!
Title: Re: Läsa och styra via HTTP
Post by: xrmagnus on 2017-01-05, 14:19:31
Jag läser av mina temperaturer med http://[ip nummer]:[Port]/temperature/get/1 detta fungerar bra.

Men nu vill jag göra lika med en Virtual Sensor som heter difftemp

http://[ip nummer]:[Port]/temperature/get/difftemp       detta fungerar ej!!!

Kan jag lösa detta på annat sätt?

/Magnus

bump