Remote Rig

RRC 1258 Support på Svenska => Hårdvara, Kablage, Installationer => Topic started by: SM4DXO on 2009-10-21, 09:13:03

Title: WEB-switch 1216E
Post by: SM4DXO on 2009-10-21, 09:13:03
Hej!

 Det finns ju antennrotorer Som Inte har Samma Möjlighet Att styras direkt med mjukvara som t ex Prositel. Skulle Det Vara möjligt Att använda WEB-switch 1216E för rotorstyrning av t ex HAM-rotorer och Liknande rotorer?

 73!
 Mats-Ingvar
Title: Re: WEB-switch 1216E
Post by: sm2o on 2009-10-21, 09:36:42
hej

Jo det går för den som är lite kunnig i elektronik. Det finns en analogingång som man kan läsa av via webgränssnittet, den är graderad 0-360 grader för 0-5V på ingången, man måste dock sätta en OP eller liknande som buffer före ingången på processorn. Man måste också tänka på att avläsningen sker manuellt så man måste "F5:a" eller reloada sidan för att se förändringarna.

http://www.remoterig.com/bilder/1216E.19.jpg

73 de mikael

Title: Re: WEB-switch 1216E
Post by: SM6VTT on 2009-11-15, 11:24:09
Eller så använder man en web/lan kamera som läser av skalan på rotorn :)
Title: Re: WEB-switch 1216E
Post by: LA9NEA on 2010-10-24, 05:40:50
Hei !
Jobber nå med WEB SWITCH 1216H.

Det er en liten grønn lysdiod ved mini usb inngangen, den blinker, skal den blinke hele tiden? Eller blinker den bare ved manglende ''  nettkontakt'' som '' radioboksene''?

73' Viggo   LA9NEA
Title: Re: WEB-switch 1216E
Post by: SM4DXO on 2011-03-01, 14:46:51
Hej!

Verkar som snillet löst rotorstyrning av HAM-rotorer, men nu hittade jag inte beskrivningen av det. Va bra!! Av de fem reläöer som finns i switchen så går det då åt tre reläer för rotorstyrningen?

De andra två kan man då använda för värmestyrning, men för säkerhets skull med mellanrelä? Som jag förstått så har Ni bara en variant av WEB-switch nämligen 1216E-2. Har jag förstått rätt att man kan ansluta upp till 25 st tempsensorer till denna? Inte aktuell just nu för egen del med så många, men jag skulle vara glad om det åtminstone gick att ansluta 5 st. Om så är fallet så undra jag om man kopplar in dessa parallelt på de två befinliga portarna? Är det så att varje sensor har en unik adress i så fall? Med två reläer kan jag ju i så fall bara kontrollera  två sensorer, men är det möjligt att med eventuellt flera sensorer bara hålla koll på temperaturer i andra rum utan krav på att kunna ändra dessa?

På bilderna över inkoplling av sensorerna så undrar jag om det blir någon nackdel i temperaturmätningen om man sätter krympslang över sensor för att skydda den och hur påverkar långa kablar (10-15m) mätresultatet?

73!
Mats-Ingvar/4DXO
Title: Re: WEB-switch 1216E
Post by: Jan (Microbit) on 2011-03-01, 15:38:08
Ursprungligen var det så att det gick åt tre av de fem reläerna på 1216H-Webswitchen.  (Det är alltså 1216H den nya aktuella heter) Det är dock omgjort så att tillsatskortet 1216L som används till rotorstyrningen har tre reläer som används till det ändamålet. Så alla fem reläer är lediga på själva Webswitchen. Det finns dock en begränsning vad gäller den 1-wire-buss som används till kommunikationen med 1216L i det att den kan inte då användas till tempsensorer samtidigt. Det går däremot bra att ansluta flera, teoretiskt upp till 25 st, på den andra 1-wire-bussen.

Mellanreläer är inte strikt nödvändigt, men kan vara en bra idé i alla fall.

Webswitchen finns bara i en hårdvaruversion. Det finns däremot två mjukvaruversioner, en "basic" och en "extended". Läs mer på www.webswitch.se (http://www.webswitch.se).

Totala antalet 1-wire-enheter för bägge bussarna är som nämnt 25 st. Om det går att ansluta så många beror på olika faktorer som hur de matas, kabel-dragning/längder, etc. Alla 1-wire-enheter kopplas parallellt på bussen, de har nämligen alla unika adresser.

Jag tror väl inte att krympslang över givarna har nån betydelse för tempmätningen. Kabellängden har ingen som helst betydelse för noggrannheten, förutom om du har en jättekort kabel som möjligen kan leda värme från själva Webswitchen.

Hur menar du att du "med två reläer bara kan kontrollera två sensorer"? Kanske tvärtom, hehe? Annars kan "extended"-versionen ihop med radiokortet 1216K styra "Nexa"-fjärrisar också  ;)

Title: Re: WEB-switch 1216E
Post by: SM4DXO on 2011-03-02, 11:18:42
Hej Jan!

Tack för bra svar! Det är ju bra att temperatursensorerna kan styra reläerna och inte tvärt om. Hi, hi ....! ;D

Det är lite svårt hitta runt på sidan om olika detaljer. Jag har för mej jag på något ställe hittade extra radiokortet för Nexa-fjärrisarna, men något annat kort har jag inte hittat som t ex 1216L. 1216L sätts då i på samma ställe som radiokortet? Har det då direktkontakt med analoga bussen för ena tempsensorutgången. Nej så kan det inte vara utan den skall väl kopplas direkt till rotorns pot för indikeringen. Måste man dra ut extra trådar från reläerna från 1216L till några utgångar eller är det redan förberett. Om man tittar på bilderna på WEB-switchen så finns ingen sådan antydan på bildern. Gamla bilder?

Radiokortet har väl också ett artikelnummer liksom reläkortet. Var hittar man priset på dessa??

Ber om ursäkt att jag frågar här, men har en fråga om RRC-1258MkIIs. Båda burkarna ser ju exakt lika ut!? Kan man själv bestämma vilken burk som ska bli server och vilken som skall bli klient? Ser inte på bilderna att de är olika eller märkta.

73!
Mats-Ingvar
Title: Re: WEB-switch 1216E
Post by: Jan (Microbit) on 2011-03-02, 12:09:24
Hmm.. Jag som har jobbat häcken av mig med www.webswitch.se och så är den "svåranvänd"...  ;)

1216L står inte att finna helt enkelt för att den inte är klart för försäljning ännu. 1216L sätts inte på radiokortets plats, utan ansluts som jag skrev via entrådsbussen(BUS A/B) och strömmatas separat. Alltså samma anslutningsprincip som temperaturgivarna. Eftersom 1216L är en helt separat enhet så kan du inte heller se någon skillnad på 1216H(Webswitchen). 1216L har skruvplintar för alla anslutningar.

Om du följer länken "Buy online" på www.webswitch.se så ser du där radiokortet 1216K.

RRC1258 är låst i hårdvara till att vara antingen klient eller server.
Title: Re: WEB-switch 1216E
Post by: SM4DXO on 2011-05-27, 19:27:52
Hej!
När man klickar sig vidare på WebSwitchen från http://www.remoterig.com/wp/, så kommer man till  http://www.remoterig.com/wp/?page_id=166. I texten till höger om figuren finns en klickbar länk automatic antenna switch (http://www.remoterig.com/en/1216H-ant.htm). Sidan saknar en del bilder!? Kanske ska hänvisningen vara http://www.remoterig.com/wp1216/?page_id=335?. Denna sida mer fullständig med bilder. Sidan ser lite konstig ut beroende på att delar av bild och text försvinner i högerkanten. Kopierar man allt och sätter in i t ex Word så får man med text som saknas.
Nu till frågan på just denna sida om Automatic antenna switch.
Jag har ju i första hand varit intresserad att styra åtminstone två reläer för värme. Det har jag ställt in under Auto Control Programs och det är relä 1 och relä 2 jag använder. Det fungerar bra. Relä 3 skall jag använda för att slå på värmen för fullt när man åker till stugan. Relä 4 för påslag av el för radioutrustning. Nu har jag inte bestämt mej vilken radio jag skall sätta i stugan, men det kan bli IC-706. Därför var jag intresserad att prova med ett koaxrelä för att skifta mellan 2M och 70 cm antenner. Till detta använder jag relä 5. Jag har gjort en kabel för CI-V anslutning från P1 till IC-706 enligt ritningen. Jag har bara provat att kontrollera funktionen genom att skriva 14 på raden för relä 5, men får inte reläet att dra, när jag skiftar till 20M. I figuren Advanced settings ska tydligen Funktion Type vara Manual relay and temp reading, men i texten längre ned så skall man i mitt fall ändra till ICOM. Ingen av varianterna fungerar. Ställer jag Function Type i läge ICOM får jag konflikt med inställningarna under Auto Control Programs och relä 1 och 2!!? Jag har stängt av dessa två reläer under Auto Control Programs. Då får jag i stället ett felmeddelande Nexa number 156 is used by 2 programs! Check the settings! Jag använder inte NEXA, men har provat Click here to clear ALL NEXA settings, utan någon skillnad.

Är det skit bakom spakarna från min sida? Är det så att inställningar under Auto Control Programs kommer i konflikt med t ex Advanced settings. Måste jag välja antingen eller mellan temperatur/relästyrning och radio/relästyrning?

Om jag vill ha flera WebSwitchar så blir ju det en slavswitch. Då kommer ändå alla inställningar att göras i masterenheten? Ett alternativ om man vill ha enhetrna separat från varandra är väl att bara ändra IP-nr på ena enheten.

MVH!
Mats-Ingvar
Title: Re: WEB-switch 1216E
Post by: Jan (Microbit) on 2011-05-27, 21:08:08
Vad bra att du hittar tokigheter i dokumentationen!

Det stämmer att det "pekar fel" i länken till Automatic antenna switch. Ska fixas!

Det stämmer också att det har blivit bilder som inte stämmer med texten, liksom att texten är för bred för spalten den är i.

"ICOM" ska väljas om antenn-switchen ska funka. Har du rätt baud-rate etc?

Konflikt med relä 1 och 2 måste jag kolla upp. Det borde du inte få. Det finns inte nått mellanslag i frekvensinställningarna på de reläerna?

Lika märkligt är det om du får konflikt med Nexa, i synnerhet som du har initierat allt. Att du dessutom för nr 156 är också konstigt, finns inget sånt.

Det ska inte bli nån generell konflikt mellan ACP och antenn-styrningen, bara ifall man använder exakt samma relä.

Vilken programversion har du?

En slavswitch utökar de fasta reläerna med 5, man kan dock iaf behöva ställa in den också. Beror på vad man vill göra med den.
Title: Re: WEB-switch 1216E
Post by: SM4DXO on 2011-05-27, 21:47:45
Hej Jan!

Programversion 1.20.

Vad menar Du med baud-rate i webswitchen?? Kabeln från P1 i webswitchen ska väl kopplas direkt till IC-706-ans CI-V-ingång!? I webswitchen finns inge inställning för baudrate eller .... ? Jag räknar med att den dag man sätter IC-706 som remotestation och manövern byter band och har kopplat webswitchen till 706-ans CI-V ingång så skall det fungera med vad man ställt in under Avance settings. Det är därför jag bara testar denna funktion. Har jag fel?
Title: Re: WEB-switch 1216E
Post by: SM4DXO on 2011-05-27, 22:37:36
Är det serial setting Du menar så är det inställt på 19200,8,1,off.

Här Nexa-felmeddelande jag får: Nexa number 156 is used by 2 programs! Check the settings!
Title: Re: WEB-switch 1216E
Post by: Jan (Microbit) on 2011-05-28, 08:05:03
Hej Jan!

Programversion 1.20.

Vad menar Du med baud-rate i webswitchen?? Kabeln från P1 i webswitchen ska väl kopplas direkt till IC-706-ans CI-V-ingång!? I webswitchen finns inge inställning för baudrate eller .... ? Jag räknar med att den dag man sätter IC-706 som remotestation och manövern byter band och har kopplat webswitchen till 706-ans CI-V ingång så skall det fungera med vad man ställt in under Avance settings. Det är därför jag bara testar denna funktion. Har jag fel?
Jag har nu fixat till sidan http://www.remoterig.com/wp1216/?page_id=335 (http://www.remoterig.com/wp1216/?page_id=335) så att den ska dels ha bättre information, dels rymmas på bredden. På den sidan ser du även bl.a detta:

Quote
The schematic diagram below shows how the WEB-switch is connected to the ICOM CI-V interface.(http://www.remoterig.com/picturepaster/3098ca2cc1834a1bac6a7f805fb5fa04.jpg)

och detta:

Quote
When used with ICOM a  CI-V address also must be set witch should match the one in the radio. The WEB-Switch serial port parameters can be set under Serial settings

med vilket det menas att Serial Settings måste överensstämma med radions baudrate etc. Detta pga att vad Webswitchen gör är helt enkelt att "lyssna" på de seriella kommandon som radion skickar vid bandbyten, vilket då används för att aktivera rätt relä.

Vad gäller Nexa-felmeddelandet så skulle jag behöva få dina inställningar för att bättre kunna förstå varför det blir så. Kan du göra en "Export settings(bin)" och skicka den filen till mig?

Title: Re: WEB-switch 1216E
Post by: SM4DXO on 2011-05-28, 08:57:10
Ja nu blev sidan riktigt fin!!  :) Det är precis så där jag har kopplat. Jag har satt 1N4148 direkt mellan stift 2 och 3 och sedan en 2-ledare till stift 1 och tre. Hittade bara en 2-radig kontakt i junket så får fixa en enradig vid tillfälle.

Jag blev lite konfunderad när Du frågade om baud-rate när jag bara tänkte på konflikten som jag upplevde mellan temperatur/relä och radio/relä!! Tänkte att där kan väl inte baud-rate ha något att göra!!   :o

Nu på morgonen så ställde jag tillbaka till mina ursprungsinställningar för värmestyrning av med hjälp av relä 1 och relä 2. Då får jag inga felmeddelanden. Inställningarna jag gjort under Advanced settings har jag också tagit bort. Sedan när jag under Auto Control Programs ställer in reläerna på Not set så får jag det konstiga meddelandet Nexa number 156 is used by 2 programs! Check the settings!

Jag tycker det verkar som Nexaproblemet är något som inte har med mina radioinställningar att göra. Att jag ställde in reläerna på Not set var för att jag trodde på en konflikt mellan Auto Control Programs och Advanced settings. Jag bifogar en textfil.

Har också kollat vad jag har för spänning på P1-kontakten. Mellan stift 1 och 5 är det 3,31V och samma spänning mellan 1 och 2 samt 1 och 3. På kabeln från IC-706 har jag 4,69V när kontakten inte är ansluten till P1. Ansluter jag kontakten till P1 blir spänningen 3,31V. P1 belastar ned?! Det ska väl vara 5V på P1? Den nätdel jag driver Webswitschen med ger 11V och är märkt 1,4A DC.
Title: Re: WEB-switch 1216E
Post by: Jan (Microbit) on 2011-05-28, 09:25:42
Hårdvarubiten är inte mitt starkaste kort, så jag har bett Micke kommentera den biten.

Du bifogade en exportfil av typen "text". Jag behöver den som du får när du väljer "Export settings(bin)" som heter "Webswitch-1216H-settings.bin".
Title: Re: WEB-switch 1216E
Post by: SM4DXO on 2011-05-28, 10:23:46
Här kommer förhoppningsvis rätt fil! Va trögt det fungerar emellanåt att få iväg ett meddelande!?

Jobbar Ni dygnet runt? Ni måste väl rensa huvudena med något annat emellanåt? Roligt med Ert trevliga bemötande på alla konstiga frågor!!
Title: Re: WEB-switch 1216E
Post by: Jan (Microbit) on 2011-05-28, 11:10:30
Nä, nu ska jag å familjen på en 10-milatur med husbilen så då blir det inte fler svar på en stund  ;) Kollar på filen senare, kanske till veckan.
Title: Re: WEB-switch 1216E
Post by: SM4DXO on 2011-05-28, 11:51:14
Det tycker jag låter förnuftigt! Ha så trevligt!!  :)
Title: Re: WEB-switch 1216E
Post by: SM4DXO on 2011-05-28, 18:57:00
Nu har jag ställt in relä 5 för skiftning när jag ställer IC-706 på 14MHz. Då får jag följande felmeddelande: Relay number 1 is used by 2 programs! Check the settings!
Relay number 2 is used by 2 programs! Check the settings!

Bifogar bin-fil!
Title: Re: WEB-switch 1216E
Post by: sm2o on 2011-05-28, 19:49:15
Hej
Det har aldrig varit meningen att antennstyrningen skall funka ihop med tempstyrning och annat, gör den det är det bara tur. Webswitchen är så billig att vi har inte tänkt att den skall funka som en HB9 Armekniv och att samma burk skall lösa alla värdens problem utan man får ha flera om man behöver alla funktioner.

73 de mikael
Title: Re: WEB-switch 1216E
Post by: sm2o on 2011-05-28, 19:53:42
Det är bara 3.3V på kontakten och den enklaste lösningen på kabeln som beskrivs med bara dioden är väl inte helt ideal, men jag har aldrig hört att någon skulle haft problem med styrningen från en ICOM, tror inte det finns en enda kommentar om det på Forumet heller. Men av andra posts i er konversation verkar ju problemet snarare bestå av att man försöker kombinera lite väl många funktioner i samma burk.

73 de mikael
Title: Re: WEB-switch 1216E
Post by: Jan (Microbit) on 2011-05-28, 20:04:49
Nu har jag ställt in relä 5 för skiftning när jag ställer IC-706 på 14MHz. Då får jag följande felmeddelande: Relay number 1 is used by 2 programs! Check the settings!
Relay number 2 is used by 2 programs! Check the settings!

Bifogar bin-fil!
Nja, just de sakerna borde nog gå att kombinera. Det där meddelandet om att relän används av olika saker ska mest ses som en upplysning att det ev. kan krocka om man inte tänker sig för hur man konfigurerar. Jag tycker du testar om det funkar och gör det det så struntar du i meddelandet  ;)
Title: Re: WEB-switch 1216E
Post by: SM4DXO on 2011-05-28, 20:09:37
Hej! Det är det som är problemet att relä 5 inte drar när jag ställer IC-706 i läge 14MHz.
Title: Re: WEB-switch 1216E
Post by: Jan (Microbit) on 2011-05-28, 21:30:22
Hej! Det är det som är problemet att relä 5 inte drar när jag ställer IC-706 i läge 14MHz.
OK. Blir till att kika lite mer i detalj på detta till veckan.
Title: Re: WEB-switch 1216E
Post by: SM4DXO on 2011-05-28, 22:06:05
Hej Jan! Det står ju 66 som CI-V adress i figuren, men skall vara 58 åtminstone för IC-706. Nu fungerar det åtminstone på kortvågen. Jag har försökt leta på nätet vad man skriver för att få ett relä att dra på 2M och 70 cm men inte hittat. Det går ju bara att skriva 2-siffriga kombinationer. Kanske Du sitter inne med den lösningen?

Bra att veta att man kan strunta i eventuella felmeddelanden. Kanske går att eliminera felmeddelanden för oss användare så man inte tror man gjort något fel och kliar sig gråhårig? Jag har inte så mycket hår kvar efter alla år!!  ;D

På denna adress http://www.plicht.de/ekki/civ/civ-p31.html finns hexkoder för ICOM-stationer.
Title: Re: WEB-switch 1216E
Post by: Jan (Microbit) on 2011-05-29, 11:19:19
Hej Jan! Det står ju 66 som CI-V adress i figuren, men skall vara 58 åtminstone för IC-706. Nu fungerar det åtminstone på kortvågen. Jag har försökt leta på nätet vad man skriver för att få ett relä att dra på 2M och 70 cm men inte hittat. Det går ju bara att skriva 2-siffriga kombinationer. Kanske Du sitter inne med den lösningen?

Bra att veta att man kan strunta i eventuella felmeddelanden. Kanske går att eliminera felmeddelanden för oss användare så man inte tror man gjort något fel och kliar sig gråhårig? Jag har inte så mycket hår kvar efter alla år!!  ;D

På denna adress http://www.plicht.de/ekki/civ/civ-p31.html finns hexkoder för ICOM-stationer.
Bilden är ett exempel. I texten står det "When used with ICOM a  CI-V address also must be set witch should match the one in the radio."

Vilka siffror för 2M/70cm vill du ange när inte 2 räcker?

Som jag skrev: Meddelandet om dubbelutnyttjande är att betrakta som en "upplysning". Det kan vara så att man har gjort fel och då påminner det en att se över konfigen, eller så har man gjort ett medvetet val och då ignorerar man det helt enkelt.
Title: Re: WEB-switch 1216E
Post by: SM4DXO on 2011-05-29, 12:31:17
Ja Du har så rätt om CI-V-adressen. Man skall läsa allt. Man brukar säja att bilder säjer mer än ord, men ibland måste man läsa nogrannare!  ;)

Angående siffror så vet jag inte om det är Ni som hittat på dessa till stor del logiska siffror. 2A kan man ju fundera på hur det blivit hela 10M bandet. Om jag bara kunde skriva 144 för 2M och 432 för 70 cm så vore det bra. Kanske man också har separata antenner för låga och höga delen så någon variant för 144 och 145 och för 7cm 432 och 433.

2M accepteras ju inte. Annars kunde det vara en variant för 2m. 70 går ju inte att skriva för 70cm för då drar reläet på 70MHz och 7MHz, men inte på 432. För 32 drar reläet på 32MHz och 3,2MHZ.

Det  kanske går att komplettera 2-siffrigt också? 44,45 för 2M och 32,33,34,35 osv för 70cm?

Vad tror Du?
Title: Re: WEB-switch 1216E
Post by: Jan (Microbit) on 2011-05-30, 10:53:19
Det är på det viset att frekvenser 100 MHz och uppåt inte stöds som det nu är gjort. Måste klura ut hur ett ev. stöd bäst kan läggas till.
Title: Re: WEB-switch 1216E
Post by: SM4DXO on 2011-05-30, 11:34:20
Då håller jag tummarna! Den nyaste ICOM IC-9100 klara ju allt från kortvåg till 23 cm. Kenwood 2000X som är föregångare har alla dessa frekvenser. Min Kenwood TS-790E har bara 144, 432 och 1296 MHz. Där kan man också ha nytta av möjligheten att välja antenner beroende vilken del av banden man ligger på. Lycka till och hoppas det går att ordna.
Title: Re: WEB-switch 1216E
Post by: Jan (Microbit) on 2011-05-30, 12:09:19
Nu har jag ställt in relä 5 för skiftning när jag ställer IC-706 på 14MHz. Då får jag följande felmeddelande: Relay number 1 is used by 2 programs! Check the settings!
Relay number 2 is used by 2 programs! Check the settings!

Bifogar bin-fil!
Importerat och kikat på din settings-bin-fil. Den verkar vara korrupt på nått sätt, får varning när jag importerar den. Sen får jag också samma utskrifter som du om Nexa. Det i sin tur verkar bero på att ACP-programmens data är korrupt så att kontrollen tror att flera rader är aktiva än de antagligen borde vara. Ser alltså ACP-delen bra ut för dig? Inga konstiga krumelurer i datafälten e.d?
Title: Re: WEB-switch 1216E
Post by: Jan (Microbit) on 2011-05-30, 12:14:14
Kan tillägga att jag har ändrat i kommande programversion så att kollen om reläanvändningen är smartare vad gäller om man styr antenner ihop med ACP. Den kommer att kolla på de enskilda radernas FQ-programmering också, inte bara att ett visst läge som t.ex "ICOM" är valt.
Title: Re: WEB-switch 1216E
Post by: SM4DXO on 2011-05-30, 14:12:20
Va spännade. Jag vågade inte skriva om möjliheter att välja omkoppling med samma princip om man vill köra med transvertrar och få automatiskt in rätta reläkombinationer. Kanske bäst ta en sak i taget!!  ;)
Title: Re: WEB-switch 1216E
Post by: Jan (Microbit) on 2011-05-30, 14:27:48
Va spännade. Jag vågade inte skriva om möjliheter att välja omkoppling med samma princip om man vill köra med transvertrar och få automatiskt in rätta reläkombinationer. Kanske bäst ta en sak i taget!!  ;)
Såg du inlägget jag gjorde före?
Title: Re: WEB-switch 1216E
Post by: SM4DXO on 2011-05-30, 15:35:09
En annan sak som jag undrat på med Webswitchen är temperaturmätningen. Går det att fixa så man kan få fram max/min temperatur, som man efter önskemål kan resetta? De enkla temperaturmätarn ute i handeln har ju denna funktion.

Det finns många önskemål. Kanske skulle var bra höra vad andra som håller på med fjärrstyrning har för önskemål. Hur man än håller på med denna hobby blir det många kablar som är svårt att minimera i en och samma burk så kanske bra som det är just nu?! Önska kan man!!
Title: Re: WEB-switch 1216E
Post by: Jan (Microbit) on 2011-05-30, 16:17:46
Hmm.. Talar vi om samma sak nu? Menade det här som jag skrev:
Quote
Importerat och kikat på din settings-bin-fil. Den verkar vara korrupt på nått sätt, får varning när jag importerar den. Sen får jag också samma utskrifter som du om Nexa. Det i sin tur verkar bero på att ACP-programmens data är korrupt så att kontrollen tror att flera rader är aktiva än de antagligen borde vara. Ser alltså ACP-delen bra ut för dig? Inga konstiga krumelurer i datafälten e.d?
Title: Re: WEB-switch 1216E
Post by: Jan (Microbit) on 2011-05-30, 16:18:56
En annan sak som jag undrat på med Webswitchen är temperaturmätningen. Går det att fixa så man kan få fram max/min temperatur, som man efter önskemål kan resetta? De enkla temperaturmätarn ute i handeln har ju denna funktion.som det är just nu?! Önska kan man!!
Bra idé! Tar med det i listan över ev. framtida ändringar!
Title: Re: WEB-switch 1216E
Post by: SM4DXO on 2011-05-30, 20:41:20
Va tokigt det blir när jag missat ett meddelande (Replay 29!!)!!  ??? Jag får felmeddelandet när jag tar bort reläerna i ACP inställningarna. Inga konstiga tecken i ACP. Jag har inte använt Car Warm Up och funderat på den menyn, men ser att mina inställningar finns där också. Skillnaden mellan dessa är att när jag bestämt relän i ACP så visas i Car Warm Up att dessa reläer är disabled. Kanske ändå inte har med varandra att göra eller .... ?
Title: Re: WEB-switch 1216E
Post by: Jan (Microbit) on 2011-05-31, 09:21:12
Va tokigt det blir när jag missat ett meddelande (Replay 29!!)!!  ??? Jag får felmeddelandet när jag tar bort reläerna i ACP inställningarna. Inga konstiga tecken i ACP. Jag har inte använt Car Warm Up och funderat på den menyn, men ser att mina inställningar finns där också. Skillnaden mellan dessa är att när jag bestämt relän i ACP så visas i Car Warm Up att dessa reläer är disabled. Kanske ändå inte har med varandra att göra eller .... ?
Jag har nu testat igen att importera dina inställningar. Jag använde v1.20 för att ha samma som du har. Det blir tyvärr fel liksom tidigare. Antingen blev din export(bin) korrupt, eller så är det nått vajsing med dina inställningar(alltså det interna formatet). Jag testade sen att rensa ACP m.m, lägga in några program, exportera, ta bort programmen och importera det jag exporterade. Det funkade fin-fint, inga felmeddelande och inställningarna var tillbaka.

Kan du testa exportera(bin) ännu en gång och bifoga filen hit? För om det inte funkar då heller så måste det var nått korrupt med dina inställningar trots allt. Något som även får konstiga felmeddelande att poppa upp. Isf rekommenderar jag att radera alla ACP-program, testa export+import för att se om det funkar, om det gör det så lägg in ACP-inställningarna igen och upprepa förfarandet. Du kan iofs också börja med att testa importera det du själv ha exporterat, det ska ju inte ge några felmeddelanden + att alla inställningar ska se ut som före importen.
Title: Re: WEB-switch 1216E
Post by: SM4DXO on 2011-05-31, 12:39:48
Nu har jag ställt in som tidigare när jag fick detta konstiga meddelande. Här https://picasaweb.google.com/Mats.Ingvar/WebSwitch?authkey=Gv1sRgCJOzsvPf4a7ZbQ# kan Du se bilder på inställningarna.
Title: Re: WEB-switch 1216E
Post by: Jan (Microbit) on 2011-05-31, 13:14:28
Jag kan fortfarande inte importera din fil. Skumt... Kan du testa det andra jag skrev? Kanske börja med att testa importera(bin) den fil du exporterade.
Title: Re: WEB-switch 1216E
Post by: SM4DXO on 2011-05-31, 15:56:46
Ja det är något fel här också  ??? ! Jag har tagit bort inställningarna och exporterar BIN-filen och när jag importerar den så får jag följande meddelande: Wrong size, got 5848, expected at least 5866! Vad är det för fel?! Kan något hänt med uppdateringe till "Extended version"? Det är väl inge ide skicka bin-filen till dej om inte Du kan öppna den, men vad skall jag göra? Är ju bra att kunna spara inställningar, men också att ladda in vid behov?! Det finns ingen total reset på enheten??
Title: Re: WEB-switch 1216E
Post by: SM4DXO on 2011-05-31, 16:15:50
Men nu behöver jag hjälp eftersom jag tagit bort server porten av misstag. Jag skulle ju skriva port 80 i stället för 8080 som jag hade och nu har jag inget på den raden. Jag kommer inte in i enheten!!
Title: Re: WEB-switch 1216E
Post by: Jan (Microbit) on 2011-05-31, 16:37:55
Ja det är något fel här också  ??? ! Jag har tagit bort inställningarna och exporterar BIN-filen och när jag importerar den så får jag följande meddelande: Wrong size, got 5848, expected at least 5866! Vad är det för fel?! Kan något hänt med uppdateringe till "Extended version"? Det är väl inge ide skicka bin-filen till dej om inte Du kan öppna den, men vad skall jag göra? Är ju bra att kunna spara inställningar, men också att ladda in vid behov?! Det finns ingen total reset på enheten??
Auto Control Program-inställningarna är korrupta på nått vis verkar det som. Klickar du på "here" i "Click here to clear ALL Auto Controller settings." på "Advanced Settings"-sidan så nollas allt data som har med ACP att göra. Om det då fortfarande inte går att exportera(de då tomma inställningarna) och sen importera dem tätnar verkligen mysteriet!
Title: Re: WEB-switch 1216E
Post by: Jan (Microbit) on 2011-05-31, 16:44:32
Men nu behöver jag hjälp eftersom jag tagit bort server porten av misstag. Jag skulle ju skriva port 80 i stället för 8080 som jag hade och nu har jag inget på den raden. Jag kommer inte in i enheten!!
Då måste du ta till "Microbit Setup Manager" och menyerna "Advanced"->"Set defaults". Den vägen är "grym", dvs den sätter allt i defaultläge, inkl port 80 på webbservern. Sen kan du behöva ändra IP-adressen etc också. Går ju också i Setup Managern.
Title: Re: WEB-switch 1216E
Post by: Jan (Microbit) on 2011-05-31, 16:53:11
Får du igång den igen så testa att exportera/importera med en annan webbläsare.
Title: Re: WEB-switch 1216E
Post by: Jan (Microbit) on 2011-05-31, 17:08:04
Ja det är något fel här också  ??? ! Jag har tagit bort inställningarna och exporterar BIN-filen och när jag importerar den så får jag följande meddelande: Wrong size, got 5848, expected at least 5866! Vad är det för fel?! Kan något hänt med uppdateringe till "Extended version"? Det är väl inge ide skicka bin-filen till dej om inte Du kan öppna den, men vad skall jag göra? Är ju bra att kunna spara inställningar, men också att ladda in vid behov?! Det finns ingen total reset på enheten??
Auto Control Program-inställningarna är korrupta på nått vis verkar det som. Klickar du på "here" i "Click here to clear ALL Auto Controller settings." på "Advanced Settings"-sidan så nollas allt data som har med ACP att göra. Om det då fortfarande inte går att exportera(de då tomma inställningarna) och sen importera dem tätnar verkligen mysteriet!

En ännu djupare granskning ger vid handa att det verkar vara så att när du exporterar(bin) så faller ett antal bytes bort precis i slutet av filen. Då kommer såklart importen att misslyckas. Så, som jag skrev, testa en annan webbläsare och/eller att flytta webbswitchen till nån annan nätverksanslutning.
Title: Re: WEB-switch 1216E
Post by: SM4DXO on 2011-05-31, 17:54:40
Visst är det konstigt att jag aldrig ser den där menyn i Microbit Setup Manager Advanced!! Jag får nog söka för det här eller vad tror Du? Försökte hitta Ditt telefonnummer, men hittade Mikaels och han påminde mej för andra gången om Advanced som står lite ovanför!! Ser att Du också påminner om den också!!

Advanced ställer ju in default-inställningar. Export/Import av bin-fil ger följande svar:Wrong size, got 6648, expected at least 6666!

Jag använder senaste webbläsarversionen av Internet Explorer. Ska ladda ned någon annan webläsare och kolla
Title: Re: WEB-switch 1216E
Post by: SM4DXO on 2011-05-31, 18:27:48
Visst är det konstigt att jag aldrig ser den där menyn i Microbit Setup Manager Advanced!! Jag får nog söka för det här eller vad tror Du? Försökte hitta Ditt telefonnummer, men hittade Mikaels och han påminde mej för andra gången om Advanced som står lite ovanför!! Ser att Du också påminner om den också!!

Advanced ställer ju in default-inställningar. Export/Import av bin-fil ger följande svar:Wrong size, got 6648, expected at least 6666!

Jag använder senaste webbläsarversionen av Internet Explorer. Ska ladda ned någon annan webläsare och kolla

Jag kan med säkerhet meddela att problemet inte är WebSwitchen utan Internet Explorer. Har använt Firefox och det blev OK med export/import av bin-filen. Ska ställa som tidigare och se vad som händer.
Title: Re: WEB-switch 1216E
Post by: SM4DXO on 2011-05-31, 18:59:00
Men nu då? Nu skickar jag över ny bin-fil med nästan samma inställningar som tidigare och samma nexa-felmeddelande
Title: Re: WEB-switch 1216E
Post by: Jan (Microbit) on 2011-06-01, 10:19:56
Men nu då? Nu skickar jag över ny bin-fil med nästan samma inställningar som tidigare och samma nexa-felmeddelande
Nu börjar vi vara på banan! Gick fin-fint att importera filen din!(använder också FF för övrigt). Har också hittat förklaringen till varför du får Nexa-meddelandet. Det beror på att du har valt att ha "Not set" på relä-valet i programmen samtidigt som du har bägge programmen "Enabled". Kollen som görs hanterar inte den kombinationen då jag inte hade tänkt på att man kan göra så också, hehe. Det sätt som jag hade tänkt är att om man inte vill att ett program ska vara aktivt så sätter man det som "Disabled". Det förstör nämligen inte de andra inställningarna i programmet, så man kan sen sätta det Enabled igen när man vill att det ska vara aktivt. Man styr alltså om programmet ska påverka valt relä mha enabled/disabled istället för relä "not set". Ska dock fixa till kollen så den även tar hänsyn till din kreativa hantering, haha!
Title: Re: WEB-switch 1216E
Post by: SM4DXO on 2011-06-01, 10:55:30
Men nu då? Nu skickar jag över ny bin-fil med nästan samma inställningar som tidigare och samma nexa-felmeddelande
Nu börjar vi vara på banan! Gick fin-fint att importera filen din!(använder också FF för övrigt). Har också hittat förklaringen till varför du får Nexa-meddelandet. Det beror på att du har valt att ha "Not set" på relä-valet i programmen samtidigt som du har bägge programmen "Enabled". Kollen som görs hanterar inte den kombinationen då jag inte hade tänkt på att man kan göra så också, hehe. Det sätt som jag hade tänkt är att om man inte vill att ett program ska vara aktivt så sätter man det som "Disabled". Det förstör nämligen inte de andra inställningarna i programmet, så man kan sen sätta det Enabled igen när man vill att det ska vara aktivt. Man styr alltså om programmet ska påverka valt relä mha enabled/disabled istället för relä "not set". Ska dock fixa till kollen så den även tar hänsyn till din kreativa hantering, haha!
Kanske var bra att jag gjorde den inställningen och fick fram Nexa-felmeddelandet? Gör jag som Du menar att ställa båda i disable så blir det inga felmeddelanden.
Title: Re: WEB-switch 1216E
Post by: SM4DXO on 2011-06-08, 12:08:47
Hej Jan!

Har Du någon förklaring varför år, datum tid ser ut så här System time: 199-11-15 7:47:33 Monday(1) yearday=23? Använder SNTP-server se.pool.ntp.org och rutern som DNS-server. Är det någon annat jag glömt? Har sett att det varit rätt datum och tid tidigare och rätt som det är så ser det ut så här. Går det inte att synka tiden med routerns tidsinställning?

Mats-Ingvar
Title: Re: WEB-switch 1216E
Post by: Jan (Microbit) on 2011-06-08, 15:06:04
Hej Jan!

Har Du någon förklaring varför år, datum tid ser ut så här System time: 199-11-15 7:47:33 Monday(1) yearday=23? Använder SNTP-server se.pool.ntp.org och rutern som DNS-server. Är det någon annat jag glömt? Har sett att det varit rätt datum och tid tidigare och rätt som det är så ser det ut så här. Går det inte att synka tiden med routerns tidsinställning?

Mats-Ingvar
Enda skälet jag kan se till att det kan bli så är om du har Webswitchen strömlös en stund, startar upp den och kollar innan c:a 1,5 minut har gått efter uppstart. Frågan mot NTP-servern sker nämligen först efter c:a 1,5 minuter. Jag testade nyss se.pool.ntp.org och den funkar fint här.
Title: Re: WEB-switch 1216E
Post by: SM4DXO on 2011-06-08, 16:03:09
Hej Jan!

Har Du någon förklaring varför år, datum tid ser ut så här System time: 199-11-15 7:47:33 Monday(1) yearday=23? Använder SNTP-server se.pool.ntp.org och rutern som DNS-server. Är det någon annat jag glömt? Har sett att det varit rätt datum och tid tidigare och rätt som det är så ser det ut så här. Går det inte att synka tiden med routerns tidsinställning?

Mats-Ingvar
Enda skälet jag kan se till att det kan bli så är om du har Webswitchen strömlös en stund, startar upp den och kollar innan c:a 1,5 minut har gått efter uppstart. Frågan mot NTP-servern sker nämligen först efter c:a 1,5 minuter. Jag testade nyss se.pool.ntp.org och den funkar fint här.
Ja det är kostigt. Jag har haft webswitchen här i radiorummet på markplanet tidigare, men nu flyttat ned den i verkstaden i källaren. Jag har en 25m näverkskabel dit ned och en switch som den är kopplad till. Jag får känslan att det bara är efter flytten dit ned som problemet uppkommit. Jag stänger aldrig av enheten där nere, men här upp stängde jag av den när dator och radio stängdes av för kvällen. Här upp var det alltid rätt datum/tid. Jag skall ta upp enheten hit igen och testa om det blir någon skillnad.
Title: Re: WEB-switch 1216E
Post by: SM4DXO on 2011-06-27, 22:16:55
Hej Jan!

Sedan den 8 juni har jag inte rört några inställningar. Problemet med tiden berodde på routern.

I samma veva testade jag temperaturgivarna för att se att allt fungerar som det ska. Jag körde med lödkolv och kylspray för att se att de reagerade OK. Lika så ville jag kolla att Allowe manual override = No fungerade. Det fungerade OK om jag försökte slå på ett relä som var definierat för ACP. Slog jag på ett sådand relä så slog det av efter ca 30 sekunder. Nu fungerar inte det efter ca 20 dagar. Jag har ju inte kollat det sedan början av månaden så vet inte när det börjat fela. Har varit i vårat fritidshus under midsommar och var roligt ha koll på temperaturen hemma och samtidigt  testade jag Allowe manual override = No. Någon test med lödkolv och kylspray på givarna har jag inte gjort sedan jag kommit hem. Det känns lite osäkert om jag inte kan lita på Allowe manual override = No. Jag funderade på om Du kanske skulle vilja gå in i WEBSwitchen och se om det är något konstigt, så kan Du få adressen med mail? Det känns viktigt att man inte av misstag kan slå av eller på ett relä!!
Title: Re: WEB-switch 1216E
Post by: Jan (Microbit) on 2011-06-28, 11:29:01
Hej,

Allow manual override=No använder jag själv och har inte sett att den skulle "ge upp", i synnerhet inte efter en tid. Nog kan jag kika på hur du har konfigat den, kanske finns någon ledtråd där. Maila också detaljer om vilket program där Allow manual override inte funkar längre etc.
Title: Re: WEB-switch 1216E
Post by: SM4DXO on 2011-06-28, 19:25:32
Nu förstår jag funktionen. Det är inget fel på programmet i webswitchen utan bara jag som inte hänger med. Värmer jag upp givarna över högsta temp så slår reläna av.
Egentligen vore det väl säkrast att det över huvud taget inte gick att klicka på ON/OFF-knapparna under Set relays för de relän som är inställda för Allow Manual Override=NO. Då hade jag aldrig kommit med denna fundering  ;) !! Du kanske kunde fundera på att ”tona ned knapparna” eller som Du skriver att spärra de reläer som är låsta under ACP??

/Mats-Ingvar
Title: Re: WEB-switch 1216E
Post by: Jan (Microbit) on 2011-06-29, 09:03:27
Som det nu är så är Allow Manual Override per program, inte per relä. Att helt förhindra manuell påverkan då tycker jag blir lite långsökt och svårbegripligt det med. Som det nu är så finns det möjlighet att kombinera friare hur man vill ha det. Går t.ex att låta två program styra ett relä,(det program som har högre nr har då prioritet), kan även med tungan rätt i mun gå att kombinera annat än "ACP" på ett och samma relä. Det är lite som vanligt att större valfrihet kan vara förvirrande och mindre valfrihet kan vara begränsande istället  ;)
Title: Re: WEB-switch 1216E
Post by: SM4DXO on 2011-08-03, 16:22:43
Först vill jag tacka för all hjälp med mina problem med webswitchen. Jag tycker allt fungerar som det ska. Jag har installerat enheten i mitt fritidshus och i första hand kopplat in ett element i det angränsande pumprummet inklusive en temperaturgivare. Har också parallellkopplat ett relä med en SMS-enhet, som jag slår på värmen i stugan med. Det som är kvar är att ansluta ett relä parallellt med SMS-enheten som slår på datorn. Det är dubbelt upp i säkerhet!! Hi, hi ... ! Ett relä till går åt till att slå på radioutrustning. Har ett relä kvar som nog kommer att användas för fläktkylning. Ser ut som det kan bli nödvändigt med en webswitch till för radiorelaterade saker!!
Jag har ett problem som jag inte vet var jag skall placera. Det handlar om när jag kopplar upp mej till switchen här hemifrån. Jag kan komma in på switchen och snurra rund bland menyerna ett antal gånger, men rätt som det är så är förbindelsen bruten. Det kan ta en bra stund innan det kommer tillbaka. När det efter en bra stund kommer tillbaka så blir förloppet detsamma. Jag tappar förbindelsen. Först funderade jag på om det kunde vara ett värmeproblem, men temperaturen där den sitter är inte mer än 28 grader och enheten är ju specad för +50 grader. Det lustiga är att om jag slår på datorn i fritidshuset, så verkar problemet avta. Kan bara märka lite fördröjning i uppdatering av menyerna. Det verkar lite långsökt att det fungerar bättre om jag startar datorn i fritidshuset och sedan kommer jag åt hela tiden webswitchen här hemifrån utan avbrott. Jag har inte märkt något problem med avbrott i uppkopplingen till switchen när jag kopplat upp mej med RDP till stugans dator och även där använt dyndnsadressen. Det kanske är ett unikt problem för mej, men kan ju vara roligt höra andras erfarenheter. Verkar som kanske fler har RRC-enheter, men där har då jag inga problem ännu!! Få se vad som händer när de hamnar i fritidshuset!!?
Jag var tänkt skriva om IP-setting och Unit ID(Banner) som jag ändrade texten i. Efter omstart så kom inte den text jag skrivit in förrän efter ett tag så medan jag skrev detta märkte jag att det plötsligt blivit OK!?
Man kan ju undra om det är ett värmeproblem ändå. Jag har ju monterat switchen i en DIN-låda, men inte satt på kåpan. Tycker ändå inte att det borde komma upp i närheten av 50 grader om det är +28 intill switchen. Den temperaturgivare som mäter rumstemeraturen ligger nu bara några dm från switchen så kanske rumstemeraturen är lite lägre.
73!
Mats-Ingvar
Title: Re: WEB-switch 1216E
Post by: Jan (Microbit) on 2011-12-07, 09:38:35
Hur gick det med detta förresten?  ;)
Title: Re: WEB-switch 1216E
Post by: SM4DXO on 2011-12-07, 12:11:51
Hej Jan!

Roligt höra av Dej!

Jag måste väl säja att det fungerar bra eller utmärkt!! Jag använder bara två reläer i webswitchen. Ett för kontroll av värmen i pumprummet och ett för kontroll av huset i övrigt. Husets värme har jag också ställt in så jag kan slå på värmen om jag skall åka dit.

För radio  och dator i stugan satte jag in en sändarmodul i switchen och har sedan 3 st Nexa. En slår jag igång dator med. De andra två är kopplade till var sitt nätaggregat för IC-706 samt ett PA för 2M. Har kört ett antal tester fjärrstyrt och det fungerar utmärkt.

Rotorstyrning använder jag ERC. Har en HAM III rotor. Jag får brum i radion när jag börjar rotera som jag inte vet vad det beror på, men tur att det inte brummar annat än när jag roterar!! Fungerar också OK annars.

Märker att IC-706 har dålig känslighet på mottagaren så ska framöver fixa med HF-steg för både 2M och 70cm. PA för 70 cm har jag, men inte fått på plats.

Måste också få till en bättre sequenser. Om Det finns en sådan möjlighet i RRC-burkarna så har jag inte förstått hur man skall använda detta. Testade detta lite, men inget bra resultat!!

Kanske kommer med frågor så småningom.

73!
Mats-Ingvar
Title: Re: WEB-switch 1216E
Post by: Jan (Microbit) on 2011-12-07, 12:19:05
 ;D