Remote Rig

RRC 1258 Support på Svenska => Allmänt diskussionsforum => Topic started by: SM4DXO on 2011-08-29, 16:22:55

Title: Problem med att starta IC-706MKII
Post by: SM4DXO on 2011-08-29, 16:22:55
Hej!

Börjar på nytt, men har skrivits om tidigare. Jag har kört IC-706 här hemma mellan två portar i routern till var sin RRC-burk och allt har fungerat bra. Nu satte jag radiodelen och RRC-burken i fritidshuset.

Kanske ska påpeka att jag har två profiler en för TS-790 och en för IS-706. Av misstag så råkade jag välja profil IC-706 när jag kom hem och hade tyvärr inte sparat inställningarna  i fritidshuset. Kommer nog att koppla in en USB-kabel till datorn så att jag kan komma åt Microbit Setup Manager. Blev inte rekomenderad att ha den kabeln i i tidigare inlägg. Varför jag valde profil var att den stod på Default trots att jag har två profiler nedaför!?

Nu till problemet. Jag får connect mellan RRC-burkarna, men displayen eller kanske radion går inte igång. Innan jag havererade allt med profilen så provade jag Power ON/OFF flera gånger. Innan dess har jag gått igenom alla inställningar och kollat om det är någon tidsfaktor som orsakar att radion eller manöverenheten inte startade. Ska säja att jag efter allt tryckande fick igång radion och det lät bra. Allt OK då och även rotorstyrningen fungerade. Stängde sedan av och sedan inte kommit in på riggen och sedan totalstopp när jag labbade med profilen.

Kanske skall varna för att ha profiler, men jag har ju tänkt att så småningom ordna så jag kan ha två RRC-burkar till i omvänd riktning.

Jag har IP-telefoni i fritidshuset och har därför valt SIP-port 5061. Det står ju varning i manualen för att ädra den, men har man öppnat port i routern så skall det väl inte vara något problem? Om jag har kört port 5061 här hemma under test så sk väl det inte vara någon skillnad? I fritidshuset har jag en D-link DI-624 och här hemma DIR-615. Om det har något med router att göra kan man ju funera på men portar som skall öppnas har jag öppnat.

Innan jag sabbade Radio RRC så testade jag också att kryssa i DMZ för RRC-n men ingen skillnad annat än att status visade connect mellan enheterna.

Jag återkommer när jag fått fart på Radio RRC med ytterligare frågor misstänker jag!!

73!
Mats-Ingvar/SM4DXO
Title: Re: Problem med att starta IC-706MKII
Post by: Jan (Microbit) on 2011-08-29, 17:16:09
Men kan du alltså inte "surfa" till radio-RRC heller? Den är ju inte helt oåtkomlig om du kan ansluta till den med kontroll-RRCn menar jag.
Title: Re: Problem med att starta IC-706MKII
Post by: Jan (Microbit) on 2011-08-30, 08:40:48
Men om radio RRC har fel IP på så vis att det inte passar i nätet den är och du inte kan surfa till den så borde du väl inte heller kunna ansluta till den med kontroll-RRCn tycker jag?

Vad menar du förresten med "Varför jag valde profil var att den stod på Default trots att jag har två profiler nedaför!?"? Det finns alltid en default-profil, även om du har andra. Man kan säga att det finns sex profiler tillgängliga, en Default och fem extra.
Title: Re: Problem med att starta IC-706MKII
Post by: Jan (Microbit) on 2011-08-30, 10:16:31
Om du har t.ex valt en profil som heter "IC-706" så ska den fortsätta att vara vald ända tills du väljer en annan profil, såklart även fast du startar om den. (Valet inkluderar då förstås att dels välja profilen i "rullgardinen" och sen klicka på Submit). Så det låter konstigt om du erfor att default-profilen blev vald utan att du gjorde nått som har med det att göra.

Profiler är som du skriver lite riskfulla om man inte har kollat igenom alla som man tänker använda och kollat t.ex de kritiska IP-inställningarna medan man har RRCn i sin närhet. Tanken med dem är att man först konfigar RRCn som man vill ha den och sen skapar nya profiler. Vad som då händer första gången är att Default-profilen kopieras till de andra och därmed har man fungerade kopior som man kan skräddary för t.ex olika radio-typer.
Title: Re: Problem med att starta IC-706MKII
Post by: Jan (Microbit) on 2011-09-02, 08:37:49
Nej det måste vara något annat problem. Det har gått smärtfritt en massa gånger att starta och slå av stationen, men bara helt plötsligt fungerar det inte. Jag får connect enligt Status i båda RRC-enheterna, men displayen kommer inte igång?? Vad är det som händer och varför??
"Connect" visar egentligen bara att de är SIP-mässigt anslutna till varann. Det kan ändå vara problem med ljud-(RTP) och/eller kommando-udp-förbindelserna. Displayen/radion går via kommando-udp-kanalen så om den inte funkar så är displayen död.
Title: Re: Problem med att starta IC-706MKII
Post by: sm2o on 2011-09-02, 08:39:45
Det behövs inga inställningar i routern på kontrollsidan. Kolla alltid att routern är uppdaterad med senaste programvaran, särkskilt d-link har skickat ut många burkar med tveksam programvara, men det brukar fixa sig när man uppdaterar till deras senaste program. Idag är Time to market viktigare än att det man skickar ut skall fungera.

73de mikael
Title: Re: Problem med att starta IC-706MKII
Post by: Jan (Microbit) on 2011-09-02, 08:44:01
Bifogar en bild på portinställningarna i fritidshuset. Är det något fel på dessa? När det fungerar är RTP Timeout 60!
Ser vettigt ut. Om RTP Timeout minskar och till slut blir 0 så visar det att ljudströmmen på port 11000(default) inte tar sig fram. Den ska vara 60, eller möjligen 59, men absolut inte minska hela tiden och bli noll. För din del verkar det som att du har "skakig" förbindelse på ljud- och/eller kommando-udp-portarna eftersom det funkar sporadiskt då och då.