Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - SM5LW

Pages: [1]
1
Efter att ha gjort "port forwarding" fungerar nu systemet. Tack för hjälpen!

73 de Dag (SM5LW)

2
Hello,

I am trying to use an E5186 modem. I would appreciate some hints about Port forwarding.

73 de Dag (SM5LW)

3
Tack för snabbt svar! Ja uppfattar att jag nu ddns fungerar. På Radio-RRC visar status "OK, remoterig.com = 213.180.92.125" och Control-RRC visar status #OK, msg8ubbv.ddns.remoterig.com = 95.204.13.155". Däremot visar "Connection status" "Disconnected" och SIP status "Idle". Min tolkning, med min begränsade kunskap, är att det är något med uppsättning av Huawei-modemet (E5186) som inte är rätt. Brandvägg? Jag har sätt några blänkare om "Port forwarding". Jag jagar vidare :).

73 / Dag (SM5LW)

4
Tack för snabbt svar. Jag ändrade till 8.8.8.8 och nu har jag kontakt och mitt host name finns när jag frågar dans.remoterig.com. Däremot går inte radion igång! Båda lysdioderna på framsidan av Control-RRC blinkar, vilket väl indikerar att något inte står rätt till. Jag får jaga vidare.

/ Dag

5
God kväll,

Jag har följt Mickes råd och nu har jag en publik IP-adress från Telia. Det kostar 100 kronor extra per månad. Jag har kontrollerat WAN IP-adress i routern och den är lika med den jag får från whatsmyip.org. Sedan har tycker jag att jag har följt instruktionerna i manualen, men jag det fungera ändå inte.

Kontrollerar jag status på ddns.remoterig.com så är svaret: mdg8ubbv (Own host name enligt Radio-RRC) not found.

Tittar jag på status i Control-RRC står DNS status: Error, failed to resolve msg8ubbv.ddns.remoterig.com

Tittar jag på status i Radio-RRC står

    Dynamic DNS status: Unknown

    DNS status: Querying status

Jag skulle uppskatta några förslag hur jag skall komma vidare!

73 de Dag (SM5LW)

6
Jag har kör en ICOM 706MkIIg via internt nätverk och det fungerar klanderfritt. Jag försöker nu köra remote med ett 4G modem på radiosiden, men hittills utan framgång. Jag har konfigurerat Radio-RRC för att använda ddns.remoterig.com enligt manualen och erhållit Own host name, Username och Password. Sedan har jag överfört Own host name till Control-RRC SIP contact-rutan, vilket  jag tolkar är det enda som skall överföras till Control-RRC (sid 67 i manualen). Är det något annat som skall konfigureras i Control-RRC jämfört med när jag kör via mitt interna nätverk?

/ Dag Sigurd (SM5LW)

7
Konfiguration av RRC 1258 / Re: Konfigurera COM1
« on: 2016-04-11, 08:48:53 »
Tack för snabbt svar. / Dag

8
Konfiguration av RRC 1258 / Konfigurera COM1
« on: 2016-04-10, 23:23:22 »
Jag har en Icom 706MkIIg som jag kör på distans med ett RRC1258 par. Det fungerar utmärkt. Nu vill jag hämta data (frekvens mm) från radion till mitt liggprogram genom att använda COM1-kanalen. För detta ändamål har en en adapter USB till serie till min Macbook. På radiosidan har jag en CI-V interface cable från G8XGG. När jag kopplar ihop dessa två så fungerar det utmärkt.

Däremot fungerar det inte när jag försöker överföra information via COM1. Jag har ett nollmodem på radiosidan mellan CI-V interface cable och Radio RRC COM1. Inställningarna av RRC återfinns på bilagan som är en skärmbild från setup manager.
Jag har provat med RTS/CTS både av och på.

Jag skulle verkligen uppskatta tips som gör att överföringen via COM1 fungerar.

Dag Sigurd / SM5LW


9
Thanks for the quick reply. / Dag

10
I am installing a set RRC-1258 MKII to control an ICOM 706MkIIg. I have followed the instruction with the splitting the separation cable etc. I can turn on the radio and audio as well as all controls seem to work. However, the CW is not working. is it necessary to connect the Radio-RRC PAD output to the radio key input (see manual page 94) or should it be sufficient with just the separation cable?

Dag /SM5LW

Pages: [1]