Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - jox

Pages: [1]
1
Konfiguration av Webswitchen / Re: Sommartid
« on: 2011-08-18, 11:47:37 »
Här har du hela listan:

http://home.tiscali.nl/~t876506/TZworld.html

Vid en snabbtitt så verkar det som om du täcker det mesta med nedanstående (det finns några udda undantag t.ex Iran och Israel):

[Starts/Ends] [first/second/last] Sun of [Mar/Apr/Sep/Oct] at [hh]

"Sat" verkade inte behövas.

2
Visst. Det skulle ju också gå att göra enkelt om du väljer att implementera de "modes" som omnäms här: http://www.remoterig.com/forum/index.php?topic=628.0

Då kunde man göra en Winter- och en Summer-mode som växlar mellan de program du säger. Alternativt ha ett val i program-menyerna som man väljer vilken Mode som ska styra en funktion, då blir det riktigt flexibelt.

3
Konfiguration av Webswitchen / Re: Sommartid
« on: 2011-08-18, 11:29:31 »
Ääh, det borde ju ha stått så här istället:

[Starts/Ends] [first/last] [Sat/Sun] of [Mar/Apr/Sep/Oct] at [hh]

Det täcker säkert inte allt, men rätt mycket i alla fall. Det fanns nån sån liknande inställning i nån ADSL-router jag konfigurerade för nåt tag sen. Tyvärr minns jag inte vilken   ??? Antagligen Netgear eller Dlink.

4
Hej,

Jag har tidstariff på elen, och tänkte mig skriva ett program till webswitchen för att styra saker att gå då elen är billigare.

    * Högpristid: november-mars, måndag-fredag kl. 06-22.
    * Lågpristid: Övrig tid.

Men jag upptäckte att det inte finns möjlighet att välja månad i program-editorn. Kan man få önska det som feature-request? Alternativt att göra ett val "winter" (och ett annat "summer") som man själv kan definiera till vilka månader man vill och sen ha med det som styrvillkor.



5
Konfiguration av Webswitchen / Re: Sommartid
« on: 2011-08-15, 16:01:43 »
Hej,

Det finns för närvarande ingen automatik för omställning av klockan vinter- till sommartid och tvärtom. Så det du gjorde är det rätta, dvs byta tidszon. En automatik kan komma att införas i kommande program-versioner, men är lite knepigt då det är olika regler i olika delar av världen.

Men kan du inte införa nånstans där man själv kan editera reglerna för sommartiden? De varianter som finns är ju dock rätt lika (i alla fall de flesta):

[Starts/Ends] [first/last] [Sat/Sun] of [Mar/Apr] at [hh]



Pages: [1]