Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - K1IKE-Joe

Pages: [1] 2 3 ... 6
1
General discussion forum / Noise on transmit
« on: 2018-02-19, 14:40:45 »
We are experiencing noise on transmissions when nothing is being said.  In other words, while transmitting and you stop talking the background noise gets louder.  When a word is spoken the noise floor immediately goes back to normal until you stop talking again.  It reminds me of AVC or AGC where a circuit is adjusting the level of audio.

The configuration is two 1258 units purchased several years ago as a pair, serial # 4262 and 4032 .  The following info is the same in both original units:
PID   4
Version   5
HW   6
Software   2.91
Bootloader   1.9
Compiler   4.6.2
Build   Jun 16 2016 07:13:13

A standard non-amplified microphone is used.

When I use my newer 1258 control head the problem does not happen.  Serial # 9964.  The difference between my control head and the older one is that mine is Version 7, HW 8.
PID   4
Version   7
HW   8
Software   2.91
Bootloader   1.10
Compiler   4.6.2
Build   Jun 16 2016 07:13:13

Do you have any idea why this is happening? As I recall, it happened in previous software builds.

73, Joe K1ike

2
General / Re: New phone, how do I transfer license?
« on: 2018-02-12, 03:22:33 »
I removed and reloaded the App on my new phone and it now is working.  I will email you (Mike) the new license number.  The only difference is that this is the Beta test version, don't know it=f that made any difference.

73, Joe, K1ike

3
General / Re: New phone, how do I transfer license?
« on: 2018-02-12, 02:54:50 »
I can connect with my Nextbook tablet using the same setup and license #1885.  I will remove the App off my new phone and reload it to see what happens.

Joe

4
General discussion / Re: Do I need the 1274B?
« on: 2018-02-12, 02:52:17 »
Another thing.  The cable that you use must have the proper conductors wired to bring the RTS and CTS leads from the TS480 back into the 1258 so that the JMP3 option works.  If you made your own cable, the RTS and CTS can be looped right at the TS480 connector as noted in the Kenwood document.

Joe

5
General / Re: New phone, how do I transfer license?
« on: 2018-02-11, 18:40:15 »
Hello Mike,

I sent you an email a few days ago with the new license # and it still is not working.  I'm getting TIMEOUT.  I rechecked all my settings.  What next?

Joe

6
General discussion / Re: Do I need the 1274B?
« on: 2018-02-11, 18:33:06 »
Hi Trent,

I'm a bit confused.  If you are running the RRC-1258 units at both the Control and Radio side of the connection when using the Control head, how is your wife turning on the TS480?  The Radio RRC1258 TTL cable plugs into the TS480 radio where the control head would normally go, so you can't have a control head at the ranch unless you are switching one in and out.

We have used the ARCP-10 software with no problems.  Are you using COM2 for the CAT control?

The manual (page 18) states this:  Both Kenwood and Yaesu transceivers need the RTS and CTS pins to be strapped together.  JMP-3 inside the box can be used to strap them if you want to use a standard fully connected cable.  This may be your problem.

Joe, K1ike


7
General / Re: New phone, how do I transfer license?
« on: 2018-02-07, 12:42:21 »
I haven't had an answer yet and my App is still not working.  My new Lic. ID is now 8ed1, how can I get my App to work again?

Thanks, Joe

8
General / New phone, how do I transfer license?
« on: 2018-02-01, 23:44:10 »
Hello,

I purchased a new phone and loaded the Nano App to the new phone.  How do I get it activated for my paid account from the old phone?

Thanks, Joe, K1ike

9
I tried the utility several times and it did not help.

Another problem may be forming.  It looks like my IP provider is going to IVP6 format.  Will RemoteRig be able to deal with IVP6 addresses in the future? 
My IVP6 address is now 2601:188:0:568f:d95:cf5e:1796:xxxx  (last 4 characters deleted).

10
General discussion / Re: Can't control radio with TRX
« on: 2016-09-18, 02:46:56 »
Isn't the new software
2016 feb 23: PC-Client 1.9.2
RRCMicro-1.9.2.zip (Win7,  Win8,  Win8.1, Win10)

Joe

11
It's been a long time since I posted this problem.  Is anyone out there from Microbit???

Joe

12
I haven't seen a reply for thuis question.  Am I the only one having this problem?

Thanks, Joe, K1ike

13
I tried loading Microbit Setup Manager V1.28 because it said that the load included the proper drivers.  I did not see the drivers load.  The virtual port setup is still not working.

Joe

14
I upgraded to Windows 10 and now I am trying to setup virtual comports using the Microbit Setup Manager version 1.31.  I am getting an error "Invalid Virtual Serial Port, please select another" message when the program first opens up.  Looking at the Serial Port setup, they are all showing as not installed.  If I install a virtual serial port it tells me that the serial port is created, but if I Refresh or try to use it the com port goes away and says not installed.

Any ideas?

Thanks, Joe, K1ike


15
Both my desktop and laptop are running Win7 Professional, SP 1, 64 bit.  They have the problem.

I tried my wife's older computer that has Win Vista Home Basic, SP2, 32 bit and it works without a problem.  It seems to be related to the OS on my computers.

I have seen similar posts in the past referring to this problem.  I wonder what OS they are running?

Joe

Pages: [1] 2 3 ... 6