Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Topics - sm7clm

Pages: [1]
1
Allmänt diskussionsforum / Min kompis har fått fiber
« on: 2017-09-21, 08:50:01 »
Min kompis Sylve på södra Öland, där jag har min radio sedan 4 år, har nu fått fiber installerat och leverantören är Bredbandsbolaget med över 100 Mbits hastighet.
De använder ett modem, en Technicolor TG799, som levererar bredband till dator TV och telefoni.  I botten på modemet står det http://192.168.10.1 och det stämmer när man loggar in på modemet.
Den övriga utrustningen är som tidigare (ADSL anslutning) en router från D-link DSL-275B som är ansluten till Webb switch och RCC-1258. D-link routern har adress 192.168.0.1
Eftersom överföringen inte fungerar efter fiberanslutningen, undrar jag vad som måste göras först? Jag har kontakt med RRC och SWICH när jag kör en dator på routern.
Vilken utgång av de fyra på Technicolorn skall D-linken anslutas till?
Behöver det göras några ändringar i Technicolorn? Skall alla portar bryggas eller räcker det med en?
Tacksam för hjälp.
73 de sm7clm / Lennart

2
Allmänt diskussionsforum / Remote med kommande fiber
« on: 2017-01-11, 15:33:12 »
Jag "kör" idag remote mellan mitt hemma-QTH Kalmar (Control) och Södra Öland (radio) med en separerad IC-706MKII och
RCC-1258Mkll remote.
Jag hyr in min radio hos min gamle kompis i Albrunna, som har ett ett bra antennläge och bredband från Telia (ADSL), som fungerat perfekt under en längre tid.
Nu har min gamle vän beställt fiber till sitt hus och kommer att få detta installerat under våren.
Hur kommer det att påverka min remote? Vad behöver jag förbereda? Behövs nya inställningar?
Tacksam för svar.
73 de sm7clm
Lennart

3
Allmänt diskussionsforum / HF i Control Unit 1216 L
« on: 2014-10-10, 14:03:49 »
Jag kör 2 meter remote med RRC-1258 burkar från min station på södra Öland, med bra resultat!
Nyligen har jag kompletterat stationen (en IC-706MIIG) med en 4 elemtents yagi för 6 meter, men med oönskat resultat. Förmodligen letar sig HF ner via rotorkabeln, från rotorn till manöverboxen och Control Unit 1216L, vilket resulterar i att antennvisaren (som visar antennriktningen) i "rotator Window" flddrar upp och ner vid min SSB-sändning. Förmodligen letar sig HF också in i RRC burken, eftersom vid lite högre effekt från 706:an, så klipper det, på topparna, i modulationen. Vid låg effekt och med lite "Mic Gain" och utan COMP, går det skapligt.
Antennen har bra SWR, men sitter bara en halvmeter över rotorn.  Skulle det hjälpa med en skärmad rotorkabel?
Tacksam för hjälp.
73 de sm7clm/Lennart

4
Konfiguration av RRC 1258 / Nytt modem/router?
« on: 2013-10-01, 11:01:28 »
Hej Micke,
Allt har varit frid och fröjd ett helt år tills en dag för en månad sedan, då min kompis på södra Öland (där jag har min radio) tyckte att hans bredband var för långsamt!
Han ringde sin "leverantör" TELIA som skickade honom ett nytt fint modem. Hans bredband blev snabbare, men remoten funkade inte!
Jag köpte då ett nytt,, en D-link 2750B modem/router (allt i ett)   Webbswitchen funkar och rotorfunktionen likaså, men inte radion.
Ska jag prova med ytterligare ett modem/router, typ Netgear eller vad ska jag börja?
Jag använder RRC-1258 MkII
Tacksam för hjälp!
/Lennart

5
Allmän diskussion / Rotator CDE CD-44
« on: 2012-09-11, 10:25:14 »
Hej,
Vad behöver jag, för att kunna fjärrstyra min gamla men väl fungerande rotor, CDE CD-44 ?
Jag har webswitchen 1216H!
73 de sm7clm
Lennart

6
Hårdvara, Kablage, Installationer / Rotator CD-45 II
« on: 2012-08-23, 19:15:50 »
Hej,
Vad behöver jag för att  fjärrstyra en, gammal men perfekt, CDE rotor CD-45 eller CD-44 ?
Jag har en Webswitch 1216H
73
Lennart /clm

7
Konfiguration av RRC 1258 / Den gula led-lampan blinkar
« on: 2012-04-16, 11:51:14 »
Jag har delat en ICOM IC 706MK IIG och använder RRC-1258 MkII och version RRC-1258-CRC_v2.50_2011-12-15.bin och gjort allt enligt
USER MANUAL !
Den gröna PWR lampan lyser, vid kontroll- och manöverenheten, som indikerar normal status.
När jag försöker att starta 706:an, genom att trycka på POWER-knappen, så börjar den gula LED-lampan att blinka vid AUX/MIC-uttaget, som indikerar "SIP connection failed" och en "hänvisningssignal" (ton) kommer från högtalaren.  Men inget mer händer!
Vad har jag missat?

Pages: [1]