Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Topics - sm0mmo

Pages: [1]
1
Hej har startat upp och kopplat samman 1216H (HAM) och 1216L analogt rotorkort med W1/Bus A och - /0V punkterna och dc 12v. Grön lysdiod blinkar på utökningskortet likaså i WS. I systeminfo finns 1216L med och visar s/n 3247 viket borde indikera att enheterna har kontakt med varandra. Softw: 4.25 , Hardw: 3 , Boatl: 1.12 , PID 4.
Under Rotator setings är Analogt valt och Manuel control= Yes. Under Rotator vidare ner till Setings är Sensor 1216L Bus A, vald och scalstart = 1.

Har försökt att få Rotor knapparna att fungera utan resultat, det står "Disable" över indikatorn och det är valt Analogt under Rotator setings. Under knapparna står det "Invalid Rotor setings"  Har provat många omstaret med varierande inställningar utan lycka.
Har letat på forumet utan att hitta något relevant för samma uppstarts problem, har någon tips på fortsättning, vad kan jag knappat fel ? 
Det är min först WS, så min kunskap är låg om denna. Hur har ni andra fixat till det hela till funktion med analog rotor ?
Jouni /sm0mmo

2
Allmänt diskussionsforum / Tappar SIP uppkoppling i LAN ...
« on: 2010-01-11, 00:11:10 »
Har provat lyckan med RRC-1258MkII, fungerar fantastiskt bra när det går, behöver några glada tips på vad man kan ordna till så att RRC enheterna håller sig uppkopplade.
Använder en ICOM IC-2820H som fungerar utmärkt tillsammans med RRC allt mellan 2 minuter till 3 timmar, därefter knäpper det till i högtalaren och gula SIP dioden slocknar och manöverpanelen låser sig med senaste displayinformationen, utan att man ändrar inställningar på panelen.
Den röda lysdioden är hela tiden släckt på båda enheterna oavset vad som händer.
Nätverks lysdioderna: Gul= Fast sken , Grön Blinkar snabbt , vilket visar att vissaktivitet finns.
Enda sättet att få kopplet upp igen är genom att starta om control-RRC eller att lossa kabeln till manöverpanelen och återmontera denna så kommer uppkopplingen på nytt.
Använder en korsad skärmad-kabel mellan RRC enheterna för att utesluta nätverksproblem. Omstart (DC bortkoppling) eller demontering + montering av nätverkskabeln på radio-RRC påverkar inte återuppkoppling mellan enheterna. Mjukvara v.2.02 . Alla kablar mellan RRC och radio + panel är under 35cm långa, miljön är HF fri med jordat ESD bord så yttre påverkan borde inte finnas. Sabliserad DC 13V, 20Amp driver Radio+RRC och separat 13V till controll RRC. Alla inställningar är enligt hemsidan för IC-2820.

Jag önskar förslag för att lösa uppkopplings stabiliteten...  /  mmo

Önskar även att det skulle finnas en "watchdog" (reset med återstart) när SIP uppkopplingen faller på controll-RRC efter 5 sec.

3
Har blivit med en Ny spännande Julklap som skapar fantastiska nya möjligheter......

Har en fundering på hur jag skall ställa in IP-adressen i båda RRC enheterna för att båda enheterna skall hitta varandra i samma LAN, fasta IP adresser (192.168.x.100-199) används och även DHCP 192.168.x.10-99), X= 1-10
Lanet består av Lan-WLan-Lan-Wlan-Lan, vilket går att pinga genom med netmask 255.255.0.0, testat mot en skrivarprinter. Men var skriver jag in Radio RRC IP numret i Controller RRC för denna fasta IP i Lanet ???
Har förståt hur man gör med DynDNS server (Wan), men ingen sådan används här, eller DNS server i Lanet.

Pages: [1]