Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Topics - sm7hms

Pages: [1]
1
Hej. Setup är Huawei E5186 router som har Tele2:s firmware men är inte låst och kör fint med Telia abonnemang osv. Allt fungerar bra mot RRC osv men det finns ingen inställning för fjärradmin av routern via standard port 80 osv. Nån som löst detta med annan firmware osv? Isf vilken version av t.ex Huawei generic, och hur flashar man in nya mjukvaran på ett säkert sätt?

2
Allmänt diskussionsforum / Ljudsignalerna vid fel
« on: 2016-12-18, 16:18:36 »
Hej.

Det händer ju någon enstaka gång att förbindelsen inte kopplar upp omgående när man trycker på kontrollpanelens startknapp. Håller man inne knappen någon sekund så spelar RRC upp några upprepade treklangsljud i högtalaren, och oftast kopplar förbindelsen upp en stund efteråt.
Idag händer inget vid start men i stället för treklang kommer upprepade "ringrignaler" i högtalaren, dvs samma 425 Hz-ton som i vanlig telefon men med lite tätare intervall. Det kan "ringa" 15-30 minuter eller ännu längre i högtalaren, tills man bryter strömmen mot RRC Control...
Min fråga är, vad betyder de olika "felsignalerna", och finns det flera än ovanstående?
När jag kollar med PC mot router, RRC radio och RRC control så syns inga fel, DNS status är OK, IP-adress ut finns osv.

3
Jag kör RRC och IC-R2500 med sin manöverpanel, allt funkar som det skall.
Nu vill jag även använda COM1 och/eller COM2. Jag har olika utrustningar som är tänkta att användas, i control RRC alltid en PC i COM-porten och i radio RRC har jag testat dels en RS-232 comportstestare för att se om det kommer nån data, dels ett reläkort med RS-232 anslutning, slutligen skulle jag gärna vilja ansluta IC-R2500 black box via sin USB-ingång (och RS-232-adapter) för att försöka alternera manöverpanelen med något av alla PC-program som finns för radion, inkl ICOM:s egna. Här får man givetvis skilja bort anslutningarna för manöverpanel resp utgången i black box, förmodar att COM-portarna kan prata med varandra ändå?
I setup för båda RRC-.burkarna har jag testat igenom samtliga alternativ och mode, inget som helst tendens till förbindelse... förmodligen missar jag nåt basic nånstans...
Finns det nån form av testsetup till att börja med bara för att se att de båda portarna på resp burk pratar med varandra? COM-testare med byglingar borde vara ett sånt alternativ eller? När jag sätter respektive utrustning osv i PC:ns COM-port så funkar allt som det skall

4
Konfiguration av RRC 1258 / Bytat radio, startar inte
« on: 2016-06-08, 21:41:29 »
Jag har kört IC-7100 en längre tid utan större problem. Nu vill jag köra med min IC-R2500 i radiohyddan under sommaren, den har också varit uppkopplad för ett drygt år sedan och utan problem.
Konfigurerade om RRC-burkarna för nya radion, men manöverpanelen vägrar starta.
Gula lamporna tänds på båda enheterna, man ser på Dovadoroutern att det strömmar data, men endast ett kort pip i högtalaren, inget mer. Om man lämnar det hela igång så kommer ett nytt pip ung. var annan minut, men display osv tänds aldrig upp.
Om man går in med PC på resp Radio och Control så ser man också att förbindelsen ser ut att gå igång på Radio, men inte på Control, helt logiskt.

Har kollat parametrarna, bytt kablaget, dubbelkollat strappar och byglingar inne i burkarna, allt ser OK ut... nu börjar felsökningen tryta. Nån som känner igen detta?

5
Konfiguration av RRC 1258 / RRC Micro: Password not accepted
« on: 2016-04-10, 09:59:55 »
Kör IC-7100 remote via RRC, Tiny och 4G-moden, allt är OK. Men jag försöker connecta till radion med RRC Micro blir resultatet "Password not accepted".
RRC Micro kör senaste version 1.9.2.0, datorn kör Win 10. Om man har radion igång via RRC-burkarna blir svaret helt logiskt "Busy here", så inställningar, DNS i RRC Micro osv är ju OK så långt.
 
Default i RRC Micro var SIP korrekt i RRC medan portarna för Audio och Command var omkastade, Web Page port är ändrad från default 80 till 8080 som är min inställning i RRC radio, och det går även bra att connecta till RRC web page. Jag hittar inga fler inställningar som skulle kunna vara fel, lösenordet är kollat flera gånger om, frågan är alltså varför inte förbindelsen går igång?

6
Hej.
Jag hör kört RRC några år och för ett par månader sedan gick förbindelsen ner. Min setup var vid detta tillfället: RRC1258, IC-7100, Dovado Tiny router samt ett Huawei E367 3G-modem (Telia).
Det visade sig att USB-modemet hade lagt av så allt plockades hem för översyn/uppdatering av F/W osv. Både RRC och Dovado har fått senaste F/W, Icom står på tur...

Nytt USB-modem blev Huawei E3372 (Telia). På testplatsen har jag nu runt 70% signal 4G och allt fungerar som det skall. Vid ett par tillfällen har jag dock fått kraftiga bitfel, avbrott, frysning i manövern, precis som det kunde vara tidigare vid riktigt svag signal på 3G-nätet, men nu är ju signalen superbra... Nån som känner igen detta?
En annan iakttagelse är att uppstartstiden från strömtillslag tills lysdioden för Internet tänds på Dovadoroutern är betydligt mycket längre nu än med det gamla 3G-modemet.
Det tar bortåt 3-4 minuter men därefter är allt OK, frånsett "störningarna" med bitfel enligt ovan. Modemet är ställt på Auto, och det är alltid 4G som väljs när man går in och kollar på uppkopplingen.
Nu till framtida projekt. Jag har växlat mellan IC-7100 och en IC-R2500 vid ett par tillfällen på remoteplatsen och i hemmashacket. Helst vill jag ha båda på remoteplatsen, och på samma RRC1258..
Jag vill gärna aktivera COM-portarna och se vad man kan göra med dessa. LF-överföringen kan vi lämna därhän, detta har jag en lösning för, men hur komma åt black-box för IC-R2500 via COM-port? I schacket kan jag tänka mig antingen manöverpanelen eller helt PC-styrt, med original Icom eller annat program t.ex HRD osv.

Hur funkar COM-portarna på RRC om man vill använda en USB-konverter i dessa? Nån som har andra idéer på det här med dubbla radiosystem?

///7HMS
Folke

Pages: [1]