Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - sm0mmo

Pages: [1]
1
Allt verkar stämma, mot övriga Faq som jag tagit del av, tillika med dina senaste tips.
Som min inlednings text, allt verkar stämma fast jag gjort något fel, men var ?

Tittar vidare på det om några dagar, när tiden uppenbarar sig...
73 / Jouni

2
Hej Micke

Jag har lagt allt år sidan, tills jag får nya inspirationskällor, har du några tips på vad jag kan gjort så fel som alla andra inte gjort ?
Det är en Vertex 650 rotor som jag har liggandes som jag tänkte para samman med ws, ser inga anslutnings problem mellan dessa.

73 / Jouni

ps. tänk om man skulle drömma om ett extrakort till ws med USB kontakt till en SDR mottagare. (slut på drömmen, är vaken och det finns inte)

3
Hej har startat upp och kopplat samman 1216H (HAM) och 1216L analogt rotorkort med W1/Bus A och - /0V punkterna och dc 12v. Grön lysdiod blinkar på utökningskortet likaså i WS. I systeminfo finns 1216L med och visar s/n 3247 viket borde indikera att enheterna har kontakt med varandra. Softw: 4.25 , Hardw: 3 , Boatl: 1.12 , PID 4.
Under Rotator setings är Analogt valt och Manuel control= Yes. Under Rotator vidare ner till Setings är Sensor 1216L Bus A, vald och scalstart = 1.

Har försökt att få Rotor knapparna att fungera utan resultat, det står "Disable" över indikatorn och det är valt Analogt under Rotator setings. Under knapparna står det "Invalid Rotor setings"  Har provat många omstaret med varierande inställningar utan lycka.
Har letat på forumet utan att hitta något relevant för samma uppstarts problem, har någon tips på fortsättning, vad kan jag knappat fel ? 
Det är min först WS, så min kunskap är låg om denna. Hur har ni andra fixat till det hela till funktion med analog rotor ?
Jouni /sm0mmo

4
:D Ny mjukvara har forserats fram till 2.6 som fungerar utan problem för ICOM IC-2820.
Allt har snurrat i 25 timmar utan problem, så nu placeras enheten ut i verkligalivet.
Tackar alla inblandade som har deltagit i avlusningen av mjukvaran kanonsnabbt.
73 de MMO/ Jouni

5
Allmänt diskussionsforum / Tappar SIP uppkoppling i LAN ...
« on: 2010-01-11, 00:11:10 »
Har provat lyckan med RRC-1258MkII, fungerar fantastiskt bra när det går, behöver några glada tips på vad man kan ordna till så att RRC enheterna håller sig uppkopplade.
Använder en ICOM IC-2820H som fungerar utmärkt tillsammans med RRC allt mellan 2 minuter till 3 timmar, därefter knäpper det till i högtalaren och gula SIP dioden slocknar och manöverpanelen låser sig med senaste displayinformationen, utan att man ändrar inställningar på panelen.
Den röda lysdioden är hela tiden släckt på båda enheterna oavset vad som händer.
Nätverks lysdioderna: Gul= Fast sken , Grön Blinkar snabbt , vilket visar att vissaktivitet finns.
Enda sättet att få kopplet upp igen är genom att starta om control-RRC eller att lossa kabeln till manöverpanelen och återmontera denna så kommer uppkopplingen på nytt.
Använder en korsad skärmad-kabel mellan RRC enheterna för att utesluta nätverksproblem. Omstart (DC bortkoppling) eller demontering + montering av nätverkskabeln på radio-RRC påverkar inte återuppkoppling mellan enheterna. Mjukvara v.2.02 . Alla kablar mellan RRC och radio + panel är under 35cm långa, miljön är HF fri med jordat ESD bord så yttre påverkan borde inte finnas. Sabliserad DC 13V, 20Amp driver Radio+RRC och separat 13V till controll RRC. Alla inställningar är enligt hemsidan för IC-2820.

Jag önskar förslag för att lösa uppkopplings stabiliteten...  /  mmo

Önskar även att det skulle finnas en "watchdog" (reset med återstart) när SIP uppkopplingen faller på controll-RRC efter 5 sec.

6
Ok...  Dubbelkollar igen och ser att Baudrate är fel instäld av mig...  och panelen hoppade igång som trolleri...  Tack !!!

Har ni tittat något på data kommunikationen från radio-micen (orginal HM-133) till radion, om det går att använda COM1 till denna ? 
Undrar även vad "Other Party" betyder som syns i status i Radio-RRC. (IP 0.0.0.0) ?
Undrar även när "Extern IP Host" används ?

Tackar för god suport, som teckniker tittar man sig blind i bland på inställningarna, nu får jag prova för att se om det blir några fler RRC enheter runt i landet.

7
Har ingen kontakt... , displayen tänder ej upp....
Jag har kopplat samman RRC enheterna mot en 3COM Superstac Switch 4226T på bordet och en bärbar PC, konfiguration och ändra i RRC enheterna fungerar UA (utan anmärkning). Alla enheter har olika fasta IP i samma nätmask.
Jag har alla inställningarna i RRC enheterna i ursprungligt läge utom Radio mode=9 ( IC-2820H ) samt lagt in sip contact=192.168.0.228 i controll RRC. Kablaget är dubbelkollat och fungerar om man kopplar samman dessa enbart med trancivern. När Micken HM-133 är ansluten till Controll RRC tänder den upp när man trycker på någon knapp, så det finns spänning där.
Har även provat med att lägga in sip password 2820 på båda sidorna, utan skillnad, och startat om enheterna flera gånger utan skillnad.
Har även provat att ta bort Gate Way och DNS server under IP-setings menyn när dessa ej behövs med fasta IP, men default värderna kommer tillbaka efter spara och omstart.
I radio RRC status sida står det "Radio=ON" , "Sip status=Idle" .
Controll RRC status står det "Controllpanel=ON" , "Radio=OFF" , "Sipstatus=Idle" , "Last Sip Error=None"
Vad kan jag ha gort för fel ? ? ?

8
Ok. Sip contact...
Jag förväntade mig något mycket mer krångligt förfarande, likt andra nätverks enheter.
X = 1-10 , står för olika egna IP-nät som finns på vägen mellan controll RRC och radio RRC.
Tackar för den snabba infot , hela RRC projektet verkar mycket genomtänkt och intressant,
Blir detta lyckat blir det snart flera RRC modem.

9
Har blivit med en Ny spännande Julklap som skapar fantastiska nya möjligheter......

Har en fundering på hur jag skall ställa in IP-adressen i båda RRC enheterna för att båda enheterna skall hitta varandra i samma LAN, fasta IP adresser (192.168.x.100-199) används och även DHCP 192.168.x.10-99), X= 1-10
Lanet består av Lan-WLan-Lan-Wlan-Lan, vilket går att pinga genom med netmask 255.255.0.0, testat mot en skrivarprinter. Men var skriver jag in Radio RRC IP numret i Controller RRC för denna fasta IP i Lanet ???
Har förståt hur man gör med DynDNS server (Wan), men ingen sådan används här, eller DNS server i Lanet.

Pages: [1]