Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - w1asb

Pages: [1] 2 3 4
1
Configuration, RRC 1258 / Re: ic7300
« on: 2017-03-15, 15:54:09 »

2
General discussion forum / Re: RRC connection problem
« on: 2017-03-12, 19:16:57 »
Mike
Do you know any way of checking that ? Internet seems to be working ok Using tracert on windows computer ?
Thanks
Adam

3
General discussion forum / Re: RRC connection problem
« on: 2017-03-11, 17:22:53 »
it  looks to me that for some reason UDP cmd value is changing on control head RRc if value stays 44-45 there is connection if drops head loosing connection first no audio and display freeze

4
General discussion forum / RRC connection problem
« on: 2017-03-11, 07:10:55 »
Hi all,
I had all system working ok till today I had couple times that for some reason my TS 480 shuts down and restarts alone then when last time did I try to connect to my radio yellow light came up on control RRC and nothing I left this way for a few minutes and radio was working ok again not for so long .I check my connection to radio RRC(via web page) and status shows connected every time I try to power up radio and UDP cmd status said (44) most of time but on control RRC UDP cmd status is (29) every time I'm refreshing status goes down to zero error (0) and sometime goes up but still no connection on control head panel. Does anybody have any idea what is causing that and how I can fix this (I already reboot routers on my side and remote ) I disconnect power from radio body RRc remotely I thought that hard restart could help but nope still does the same
Thank you for any suggestions and input
73
Adam
W1ASB

5
Lee,
I looked manual for your router and you have 2 options :
put IP of remote box in DMZ
or forward all 3 ports 13000,13001,13002 and make sure your control box has correct SIP address ,you're very close ,I hope Mitch DJ0QN will offer his checklist which is very clear how to setup both boxes.
Good luck
73
Adam

6
General discussion forum / Re: Second radio
« on: 2016-04-25, 19:33:10 »
Ok got it
Thanks again Mitch

7
General discussion forum / Re: Second radio
« on: 2016-04-25, 17:11:39 »
Thanks Mitch,
I put my Kenwood RRC in DMZ before and has 13000,13001,13002 ports so next RRC I can assign 13003,13004,13005 but this ports I have to forward in my router ?Kenwood RRC has DMZ and I forward only one port so I can reach web page over Internet.
Adam

8
General discussion forum / Second radio
« on: 2016-04-25, 16:19:02 »
Hi
I would like to add another radio and I do have working well Kenwood TS 480 can someone tell me what needs to be done to connect second set of RRC to working system can I use same host ? Do I need forward new ports?
Thanks
Adam

9
General discussion / Re: Icom 7300
« on: 2016-04-11, 01:28:04 »
ok I looked in manual and it says that remote can be done with USB port and use Icom or other program ,now is this can be supported with Remoterig boxes and does anybody know how ?There is another solution with using USB over IP device , since I already with familiar with boxes I preferred  that option but still need more clear explanation how to do it?
Thanks
Adam

10
General discussion / Icom 7300
« on: 2016-04-06, 04:26:51 »
Hi,
I'm wondering if you guys thinking about making remote connection for Icom 7300 I know there is factory software for it but a pc is needed .If remoterig can be used then usb port only need to be forwarded via internet -I guess? There is a big interest in this radio cause receiver and scope
thanks
Adam

11
Jan,
Thanks for your replay and help after reading all I finally understood  that all ports are installed along with setup manager and all I have to do to assign port for my needs .I removed Microbit setup manager as you suggested and install latest version 1.30 then in setup (serial port) I choose com and port and its working!!
Thanks again
73
Adam

12
Hi
I had all working but I upgraded my windows to windows 10 and now I lost virtual com port to control expert 1F-kw using factory software . Now is there is any way around to create that port without going to remote site and connecting to RH1216 cause I know before when I connect mini usb then port was created at this moment when I'm trying open 1f-kw software there is message that "this hardware configurations has no serial ports available" besides all working really well ,enjoy your product every day
Thanks
Adam W1ASB

13
General discussion forum / Re: Rotator controller
« on: 2015-09-17, 18:47:23 »
I did change bus A to B and no differnce
Yestarday I remove old board 1216L and replace with new same wiring etc. and from first second I got green LED blinking and then steady every second of so
So all working ok also MDS RC-1Y controller can be connected to 1216L very easily just need pin 2and 3 from rotator wire to get voltage reading to 1216L
Done!
Thanks
Adam

14
General discussion forum / Re: Rotator controller
« on: 2015-09-15, 18:29:49 »
This is newer version of 1216L I'm suspecting that 1216L board is faulty cause I went over again connection and all looks ok I don't see LED light blinking cause your web says that if connection is establish 1216L should blink every second I don't see blinking at all .Anyway new board its coming and I'll let you know how it goes
Thanks
Adam

15
General discussion forum / Re: Rotator controller
« on: 2015-09-14, 16:01:37 »
Voltage was measured on 1216L connectors .can I send you private email I would like to get you info this way you can access and see yourself there is a error on system info page What is your email Jan?
Thanks

Pages: [1] 2 3 4