Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - sm7hms

Pages: [1]
1
Hej. Setup är Huawei E5186 router som har Tele2:s firmware men är inte låst och kör fint med Telia abonnemang osv. Allt fungerar bra mot RRC osv men det finns ingen inställning för fjärradmin av routern via standard port 80 osv. Nån som löst detta med annan firmware osv? Isf vilken version av t.ex Huawei generic, och hur flashar man in nya mjukvaran på ett säkert sätt?

2
Allmänt diskussionsforum / Ljudsignalerna vid fel
« on: 2016-12-18, 16:18:36 »
Hej.

Det händer ju någon enstaka gång att förbindelsen inte kopplar upp omgående när man trycker på kontrollpanelens startknapp. Håller man inne knappen någon sekund så spelar RRC upp några upprepade treklangsljud i högtalaren, och oftast kopplar förbindelsen upp en stund efteråt.
Idag händer inget vid start men i stället för treklang kommer upprepade "ringrignaler" i högtalaren, dvs samma 425 Hz-ton som i vanlig telefon men med lite tätare intervall. Det kan "ringa" 15-30 minuter eller ännu längre i högtalaren, tills man bryter strömmen mot RRC Control...
Min fråga är, vad betyder de olika "felsignalerna", och finns det flera än ovanstående?
När jag kollar med PC mot router, RRC radio och RRC control så syns inga fel, DNS status är OK, IP-adress ut finns osv.

3
Hej Micke.
Troligen missförstånd men seriell<->USB finns ju många, t.ex ATEN UC-232. Eller du menar att dessa inte är dubbelriktade?
Om det krävs drivspänning som ev. saknas i RRC serieportar så får man kanske ordna detta externt.
Men jag testar igen via mode 1 eller 3 så får vi se vad som händer. Nåt livstecken borde man ju kunna se till att börja med.


///Folke

4
Jag kör RRC och IC-R2500 med sin manöverpanel, allt funkar som det skall.
Nu vill jag även använda COM1 och/eller COM2. Jag har olika utrustningar som är tänkta att användas, i control RRC alltid en PC i COM-porten och i radio RRC har jag testat dels en RS-232 comportstestare för att se om det kommer nån data, dels ett reläkort med RS-232 anslutning, slutligen skulle jag gärna vilja ansluta IC-R2500 black box via sin USB-ingång (och RS-232-adapter) för att försöka alternera manöverpanelen med något av alla PC-program som finns för radion, inkl ICOM:s egna. Här får man givetvis skilja bort anslutningarna för manöverpanel resp utgången i black box, förmodar att COM-portarna kan prata med varandra ändå?
I setup för båda RRC-.burkarna har jag testat igenom samtliga alternativ och mode, inget som helst tendens till förbindelse... förmodligen missar jag nåt basic nånstans...
Finns det nån form av testsetup till att börja med bara för att se att de båda portarna på resp burk pratar med varandra? COM-testare med byglingar borde vara ett sånt alternativ eller? När jag sätter respektive utrustning osv i PC:ns COM-port så funkar allt som det skall

5
Konfiguration av RRC 1258 / Re: Bytat radio, startar inte
« on: 2016-06-12, 17:50:27 »
Mera feedback:
Felet visade sig ligga i modularkablaget mellan RRC radio och radiodelen, avbrott på RX-linan i ena pluggen. Ändå startade förbindelsen upp och indikerade data ut mot internet, gula lysdioderna tändes i båda boxarna men manöverdelen fick aldrig komplett data och drog aldrig igång displaydelen.
Jag hade testat annat kablage i ett tidigt skede, men samtidigt var sannolikt andra parametrar inte rätt ställda just då och därför inget resultat...

6
Konfiguration av RRC 1258 / Re: Bytat radio, startar inte
« on: 2016-06-10, 11:20:49 »
Feedback: Det matas aldrig ut någon 8V till kontrollpanelen, det är noll på P5B, pin 2 osv.
Jag hittar 9V runt DC/DC omvandlaren osv, och RRC:n i övrigt är ju igång med sina indikeringar. Testade sätta bygel 2 (8/9V), ingen skillnad. Mäter 8,1V på ena pinnen och 2,5V på den andra på dessa pinnar i öppet läge, 2,5V på båda när bygeln är på plats, är detta riktigt??

Önskar hela kopplingsschemat, inte bara interfacedelarna, och speciellt spänningsmatningen ut mot kontrollpanelen osv, så skall detta snart vara fixat. Nånting har väl grillat nån switch-mosfet eller dylikt kan tänkas, T5 är starkt misstänkt men var sitter den? Utan ritningar ganska tidsödande att felsöka.
Finns dokument att ladda ner?

7
Konfiguration av RRC 1258 / Re: Bytat radio, startar inte
« on: 2016-06-10, 10:24:31 »
OK, tack för tipsen.
Jag skall åter öppna och kolla trådbyglarna, tror jag har komponentadaptrar också som jag kan löda byglar på.
Men grejen är att jag använt egna trådar , de röda originalen tog slut efter ett par byten i början...
Tvivlar på att det är avbrott i dessa, men kollar ytterligare en gång.

8
Konfiguration av RRC 1258 / Bytat radio, startar inte
« on: 2016-06-08, 21:41:29 »
Jag har kört IC-7100 en längre tid utan större problem. Nu vill jag köra med min IC-R2500 i radiohyddan under sommaren, den har också varit uppkopplad för ett drygt år sedan och utan problem.
Konfigurerade om RRC-burkarna för nya radion, men manöverpanelen vägrar starta.
Gula lamporna tänds på båda enheterna, man ser på Dovadoroutern att det strömmar data, men endast ett kort pip i högtalaren, inget mer. Om man lämnar det hela igång så kommer ett nytt pip ung. var annan minut, men display osv tänds aldrig upp.
Om man går in med PC på resp Radio och Control så ser man också att förbindelsen ser ut att gå igång på Radio, men inte på Control, helt logiskt.

Har kollat parametrarna, bytt kablaget, dubbelkollat strappar och byglingar inne i burkarna, allt ser OK ut... nu börjar felsökningen tryta. Nån som känner igen detta?

9
Konfiguration av RRC 1258 / RRC Micro: Password not accepted
« on: 2016-04-10, 09:59:55 »
Kör IC-7100 remote via RRC, Tiny och 4G-moden, allt är OK. Men jag försöker connecta till radion med RRC Micro blir resultatet "Password not accepted".
RRC Micro kör senaste version 1.9.2.0, datorn kör Win 10. Om man har radion igång via RRC-burkarna blir svaret helt logiskt "Busy here", så inställningar, DNS i RRC Micro osv är ju OK så långt.
 
Default i RRC Micro var SIP korrekt i RRC medan portarna för Audio och Command var omkastade, Web Page port är ändrad från default 80 till 8080 som är min inställning i RRC radio, och det går även bra att connecta till RRC web page. Jag hittar inga fler inställningar som skulle kunna vara fel, lösenordet är kollat flera gånger om, frågan är alltså varför inte förbindelsen går igång?

10
OK.
Modemet fungerar stabilt och bra nu tillsammans med Dovadoroutern, störningen/bitfelet har inte återkommit så det var nog en tillfällig sak.
Återstår att fortsätta med tankarna om COM-portarna och att köra två radio osv. Man kan ju konfigurera portarna för Icom CI-V utöver standard seriell kommunikation om jag tolkat det hela rätt. Men IC-R2500 kör ju inte CI-V väl? Nån som testat att fjärrstyra andra apparater i dubbel upplaga?

11
Hej.
Jag hör kört RRC några år och för ett par månader sedan gick förbindelsen ner. Min setup var vid detta tillfället: RRC1258, IC-7100, Dovado Tiny router samt ett Huawei E367 3G-modem (Telia).
Det visade sig att USB-modemet hade lagt av så allt plockades hem för översyn/uppdatering av F/W osv. Både RRC och Dovado har fått senaste F/W, Icom står på tur...

Nytt USB-modem blev Huawei E3372 (Telia). På testplatsen har jag nu runt 70% signal 4G och allt fungerar som det skall. Vid ett par tillfällen har jag dock fått kraftiga bitfel, avbrott, frysning i manövern, precis som det kunde vara tidigare vid riktigt svag signal på 3G-nätet, men nu är ju signalen superbra... Nån som känner igen detta?
En annan iakttagelse är att uppstartstiden från strömtillslag tills lysdioden för Internet tänds på Dovadoroutern är betydligt mycket längre nu än med det gamla 3G-modemet.
Det tar bortåt 3-4 minuter men därefter är allt OK, frånsett "störningarna" med bitfel enligt ovan. Modemet är ställt på Auto, och det är alltid 4G som väljs när man går in och kollar på uppkopplingen.
Nu till framtida projekt. Jag har växlat mellan IC-7100 och en IC-R2500 vid ett par tillfällen på remoteplatsen och i hemmashacket. Helst vill jag ha båda på remoteplatsen, och på samma RRC1258..
Jag vill gärna aktivera COM-portarna och se vad man kan göra med dessa. LF-överföringen kan vi lämna därhän, detta har jag en lösning för, men hur komma åt black-box för IC-R2500 via COM-port? I schacket kan jag tänka mig antingen manöverpanelen eller helt PC-styrt, med original Icom eller annat program t.ex HRD osv.

Hur funkar COM-portarna på RRC om man vill använda en USB-konverter i dessa? Nån som har andra idéer på det här med dubbla radiosystem?

///7HMS
Folke

12
Jepp, stämmer, tack för input  Micke.

Vi har nog berört detta nån gång tidigare, och jag tror 8000 är angivet i radions setup. Om inte så blir det en åktur och skogsbesök...
Förutom audio som förbrukar data, finns det nåt bra sätt att mäta vad övrigt i fjärrstyrningen, kontinuerlig uppdatering av display osv förbrukar?
Jag har tidigare använt NetPerSec men jag har för mig att den inte mäter utom på egna klienten, inte på annan valfri enhet i nätverket.


mvh
Folke

13
Jag bumpar upp denna gamla tråd precis som jag gjorde med en annan i liknande frågor.

Är 150Mb förbrukat på ett par timmar mycket eller litet? Förutom att ställa ner audiokvalitet till lägsta
så kanske annat i fjärrstyrningen mumsa i sig data. T.ex scanningfunktion, spektrummonitor osv där displayen i
kontrollpanelen uppdateras kontinuerligt.
Det skulle vara intressant med lite siffror på några olika setup, olika radio osv, med  lite siffror på förbrukning
vid bara slölyssning kontra aktiv radiokörning, och kanske även vad körning via RRC micro och t.ex HRD från
hotellrummet några timmar kostar i data.

mvh
Folke
-7HMS

14
Hej Göran och andra läsare.
Lyfter den vilande tråden igen med ny input.

Ny setup här är Dovado Tiny med Telia 3G-modem samt IC-7100. Den ostabila ADSL-linan inkl Thomson TG-789 är numera ersatt med en fiberanslutning.

Gjorde tidigare samma resa som andra har beskrivit med Telenor 3G inkl USB-modem, fick ge upp... Med bättre antennläge för Telia modemet så har jag nu runt 50% signal och allt har funkat bra
med stabil funktion osv.
Jag når modemet via DNS-funktionen hos Remote Rig för fjärradministration, konfig och uppgraderingar, omstart osv, men hur når jag RRC Radio? Har ställt in hostnamn och IP-adress 192.168.1.228 osv i modemet men sen då? Skall man anropa RRC Radio direkt från webläsaren med DNS-adressen osv, eller först accessa modemet? Via VPN?

En annan fråga: Vad är "normal" datamängd som man kan förväntas göra av med vid trafik 2-3 tim per dygn? Testade scanning tidigare, funkar bra nu när förbindelsen är stabil dvs displayen i kontrollenheten synkas fint med radioenheten och uppdateras konstant osv men på ett par timmar dränerades drygt 150Mb..
Nu scannar jag inte så ofta men man kan ju t.ex använda spektrummonitorn varvid displayen utbyter data med radion konstant... osv.

Under prov och experiment med Telenor kunde vi bl.a se att det förbrukades ansenlig mängd mobildata varje dygn trots att förbindelsen aldrig kom igång som den skulle. Kanske kan vara bra att veta för andra som provar.

mvh
Folke

Pages: [1]