Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - Greven

Pages: [1] 2 3
1
Allmänt diskussionsforum / Re: 1-wire DS2408 support
« on: 2018-02-06, 15:03:40 »
Hallå ::)
Någon från Microbit där?????
MICKE???

2
Allmänt diskussionsforum / Re: 1-wire DS2408 support
« on: 2018-01-24, 17:26:15 »
Micke???

3
Allmänt diskussionsforum / Re: 1-wire DS2408 support
« on: 2018-01-17, 13:17:04 »
Öhh, 4.29 kanske det blir  ;)
Jag kan ställa upp som Beta testare om det behöva  8)

4
Allmänt diskussionsforum / Re: 1-wire DS2408 support
« on: 2018-01-17, 13:14:53 »
Ja, koden finns ju i 4.26 (och fungerar bra) så ni kanske kan kompilera om och göra en 4.30 med Denkovi funktion ;D

5
Allmänt diskussionsforum / Re: 1-wire DS2408 support
« on: 2018-01-11, 10:23:52 »
Testade 4.28, men ingen Denkovi funktion  :(

6
Allmänt diskussionsforum / Re: 1-wire DS2408 support
« on: 2018-01-11, 10:09:57 »
Hej.
Fick en beta utgåva från Jan att testa med "1216H_WebSwitch-CRC-NEW_Home_v4.26_2016-05-25-BETA.bin". Denna fungerade mycket bra förutom några standard buggar som inte har direkt med Denkovi implementationen att göra. Jag lämnade feedback till Janne men fick inget svar. Fick sedermera reda på att Jan är sjuk och kanske inte kommer tillbaka  :'(
Jag styr nu hela huset (gården) med 4 WS och 4 Denkovi. Fungerar stabilt :)
Det jävliga är att när jag beställde den senaste WS:en så har man uppgraderat hårdvaran till V3 och bootloader 1.13. Den är TYVÄRR INTE bakåtkompatibel.
Important! If you have a Webswitch with bootloader v 1.13 or later you can NOT install older versions than 4.27. If you do that you will brick your Webswitch and need to send it to us to recover it.

Så det går inte att köra 4.26 mjukvaran. Eftersom 4.26 inte blev en officiell release så finns ej heller Denkovi funktionen med i 4.27 (eller 4.28 tror jag, som nu är den senaste).
För mig är detta en FULLKOMLIG KATASTROF, då jag byggt upp hela mitt hus runt detta. Om en WS går sönder sitter jag illa till.
JAG VÄDJAR TILL MICKE OCH WEBSWITCH GÄNGET ATT GÖRA EN NY UTGÅVA DÄR DENKOVI FUNKTIONEN FINNS MED. Snälla, det är fler som kör Denkovi burken och har samma problem.
Vill samtidigt passa på att hälsa Janne om han nu läser detta. Krya på dig. Vi saknar dig.
/Peter

7
Coolt  :D
Webswitchen blir bara bättre och bättre.
Har provat med 5 tempsensorer och det funkar klockrent.
Med tanke på att en tempsensor drar i storleksordningen 1 mA i active mode (vad jag förstår) så antar jag att det kan bli ganska många. En siffra hade ju varit bra. 10 mA? 100 mA?
Jag vill ju inte få WS:en att börja brinna  :'(
Finns det något kortslutnings skydd på pinnen?

8
Då det inte finns någon extern +5V (eller +3,3V) för 1-wire så är man ju hänvisad till ett extra kraftaggregat. Hittade dock i en annan tråd att det finns intern +3,3V
http://www.webswitch.se/wp/?page_id=335
Är det ok all låna +3,3V från pin 5? Hur stor ström vågar man belasta den med?

9
Hårdvara, Kablage, Installationer / Re: Temp sensor problem
« on: 2017-03-02, 21:27:59 »
Kollade med Kjell & Co och visst köper de tempsensorer från Kina. Om själva kretsen skulle vara en kopia på Dallas är ju svårt att säga då den är inkapslad. Jag fick i alla fall ett par nya tempsensoerer utan problem + en extra art nr. 87883 att leka med. Funkar perfekt och kul med en liten blinkande lysdiod så man ser att 1-wire nätet lever. Perfekt att göra rumstermostater med. Så all heder åt Kjell.

10
Hårdvara, Kablage, Installationer / Re: Temp sensor problem
« on: 2017-02-21, 22:10:03 »
Problemet löst. 2 st tempsensorer som beter sig konstigt. Nu har jag bytt ut dessa och nu funkar det. Det märkliga är att en av dem funkar i mitt andra nät med USB sticka men inte i WS nätet. Teknikens under  ;D

11
Hårdvara, Kablage, Installationer / Re: Temp sensor problem
« on: 2017-02-21, 07:58:26 »
Nä, vilken FW man har spelar ingen roll.
Den nya tempsensorerna jag köpte funkar i min Maxim/Dallas USB sticka DS9490R men inte i WS. Mystiskt  :o Enligt Kjell&Co har man inte ändrat något. Ska kolla några gamla jag har.
Ingen annan som har problem?

12
Hårdvara, Kablage, Installationer / Re: Temp sensor problem
« on: 2017-02-19, 22:01:45 »
Ok, ska prova med en tidigare FW för att se om det gör skillnad. Återkommer...

13
Hårdvara, Kablage, Installationer / Temp sensor problem
« on: 2017-02-19, 19:48:09 »
Har uppgraderat till ver 4.27 home och har nu problem med 1-wire interfacet, det inte vill hitta/läsa in temperatur sensorer. Jag kör med Kjell&Co 18B20 (Art. 87893) som funkat bra hittills. Får nu "No BUS-A 1-wire devices found!" Är det någon annan som upplevt samma problem?
Om jag lägger till en DS2406 så hittar den. Så själva 1-wire interfacet verkar funka. Vågar inte gå tillbaks till äldre FW och testa då det står på hemsidan:
Important! If you have a Webswitch with bootloader v 1.13 or later you can NOT install older versions than 4.27. If you do that you will brick your Webswitch and need to send it to us to recover it.
Med "later" menas det då v 1.13 eller högre version? Hittar dock ingen bootloader alls på hemsidan?!?!? Min burk har för övrigt bootloader 1.10 enligt system info.

14
Allmänt diskussionsforum / Re: Reset UID och Password
« on: 2017-02-12, 21:21:33 »
 :)

15
Allmänt diskussionsforum / Reset UID och Password
« on: 2017-02-11, 17:07:24 »
Någon som vet hur man kommer in i en WS när man inte vet UID och PW?
Hur göra "Factory Reset"?

Pages: [1] 2 3