Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - nilrog

Pages: [1] 2 3 ... 5
1
Allmänt diskussionsforum / Re: AJAX Http request
« on: 2018-10-21, 08:15:58 »
Någon som är bra på AJAX och har en aning om vad jag gör för fel?
 
Code: [Select]
  ...
  xhttp.open("GET", "http://192.168.1.154/relaycontrol/get/1", true);
  ...
Du har fel URL...för att få statusen på ett relä så ska URL:en vara den här:
Code: [Select]
  xhttp.open("GET", "http://192.168.1.154/relaystate/get/1", true);

2
Konfiguration av Webswitchen / Re: Sommartid
« on: 2014-08-15, 14:40:18 »
Okej, ska se vad jag hinner med att testa i helgen. Det bästa vore om man kunde återskapa problemet på den version jag har nu :)

3
Konfiguration av Webswitchen / Re: Sommartid
« on: 2014-08-15, 14:18:36 »
Okej, ska försöka testa den i helgen. Dock så verkar den fungera "bra" nu...men jag har inte testat att bryta strömmen till den.

Det kan ju vara så att när strömmen går så dör hela nätverket. När sedan strömmen kommer tillbaka så hinner WS:en starta mycket snabbare än routern + Telias utrustning och det blir då problem.

4
Konfiguration av Webswitchen / Re: Sommartid
« on: 2014-08-14, 11:58:04 »
DNS-problemet verkar långsökt om det är som du beskriver. Hur skulle det då kunna fungera öht? Eller är det så att det bara är under vissa lägen som DNS inte fungerar? T.ex. vid uppstart efter strömavbrott?

Min ISP är Telia via fiber. DNS i WS:en är min lokala router.

Om jag får lite mer info så kan jag försöka testa lite och se vad som är problemet. Just nu är det lite oroande att automatiken slutade att fungera pga. strömavbrott. Den sitter iofs bara i garaget och används primärt till att styra motorvärmare och utebelysning. Men om tiden inte funkar pålitligt så blir det problem.

När mitt problem uppdagades så hade strömmen bara varit borta ~5 minuter. Dock var tiden flera timmar ur synk. Det kan iofs ha varit så en längre tid men det vet jag inte. Det har ju varit ett antal strömavbrott i sommar. Det som gjorde mig observant på problemet var att vid sista strömavbrottet så tändes aldrig utebelysningen på kvällen.

Gissa vad jag igår har lagt till på ToDo-listan till nästa version? NTP- och DNS-status på System Info-sidan  8)
8)

5
Konfiguration av Webswitchen / Re: Sommartid
« on: 2014-08-14, 07:31:47 »
Klockan hade redan tokig tid, den var flera timmar fel, när jag började titta på den för att se varför belysningen inte tändes/släcktes korrekt.

Då testade jag att byta till en annan ntp-server, europe.pool.ntp.org (i stället för 0.se.pool.ntp.org), och då rättade tiden till sig så när som på 1 timme. Sen har jag bytt igen till se.pool.ntp.org. Så att hämta tiden fungerar...dock inte att visa rätt tid för min tidszon.

Men jag testade iaf att byta tidszon till GMT. Efter omstart och att vänta 5 min så visar den nu samma tid som när den hade GMT+1 tidigare. Sen ändrade jag tillbaka till GMT+1 och väntade 5 min och nu visar den rätt tid för Sverige. Så trots att den hade rättat till tiden igår, och trots att jag angett GMT+1, så visade den tiden utan justering för tidszonen. Så det verkar vara någon form av glitch här.

Eftersom webswitchen inte visar någon som helst status om den har kontakt med en ntp-server så är detta lite av en gissningslek om man lyckats peka ut en fungerande ntp-server, eller om den man använder slutar att fungera. Dock brukar det inte vara något problem med "*.pool.ntp.org" servrarna i andra sammanhang. Jag vet att programutrymmet är begränsat men om det åtminstone gick att visa tiden för senaste lyckade synk, alt. antal misslyckade försök i rad på startsidan vore ett plus.

6
Konfiguration av Webswitchen / Re: Sommartid
« on: 2014-08-13, 22:33:12 »
Nope, min är konfigurerad på exakt samma sätt. Men min visar tiden 1 timme före.
Det enda som skiljer är att jag har även matat in lat./long.

7
Konfiguration av Webswitchen / Sommartid
« on: 2014-08-13, 21:24:28 »
Efter senaste strömavbrottet blev tiden helknas i webswitchen. Efter att ha bytt ntp-servrar fram & tillbaka är tiden nu, nästan, i synk. Det som felar är 1 timme. Klarar webswitchen med senaste mjukvaran att ställa in sommartiden själv eller måste man konfigurera DST själv? Jag har testat att ställa in DST enligt dom regler som gäller för Sverige men den visar ändå 1 timme fel. Så har den säkert varit tidigare också men eftersom allt fungerat så har jag inte kollat så noga.

Hur ska den konfigureras för att det ska bli helt rätt?

8
Jag kör följande i Webswitchen:
Code: [Select]
Model     : HOME Extended
Software  : 4.1
Hardware  : 1
Bootloader: 1.9
Build     : Mar 20 2014 09:17:02

Installerade appen i en 4S och där funkade den. Testade även frugans 5:a som har den installerade sedan tidigare och den funkar där oxå. Vet inte vilken version av appen hon kör då jag inte hittar någon versionsinfo i appen. Men Appstore visade inte att det fanns någon uppdatering tillgänglig så det borde vara senaste versionen.

9
Installerade den idag på min 5s och den går inte att använda :(

Username/password fälten fungerar. Men den visar ingen info om vare sig temperatur, relän eller ACP. Kicla reload hjälper inte...och på ACP så krashar appen när man klickar på reload.

10
Jag kör också 7.1.1, på en 5s.

11
Jag kan bekräfta problemet, med senaste versionen. Om jag går in i inställningar för min webswitch så kan jag ändra allt utom user/password. När jag försöker skriva i nått av dom två fälten så händer ingenting.

12
Du kan också kolla om din ISP har något sätt att skicka mail via. Om man har Telia så funkar det att använda smtprelay1.telia.com som smtpserver i webswitchen utan användare/lösen.

13
iPhone App / Re: Ver 1.5 ser konstig ut på 4s iOS 7.0.4
« on: 2013-12-02, 06:54:01 »
Inte bara det...flikarna "Relay" och "Temp" ser ut som schackbräden. Sen är det annan "svart" backgrund på "Acp"-fliken.

Sen stod det att enda nyheten var stöd för portnummer andra än 80...men det har ju fungerat jättelänge :o ;)

14
Nej, oavsett temperaturväxlingar (så länge dom håller sig inom vad tempgivaren tål) så borde det inte vara något problem. Men någonting gå uppenbarligen fel, och texten i statusmailet är missvisande. Om det inte går att hitta orsaken till varför felet inträffar så borde det kanske vara bättre att skriva att det var problem med att läsa av temperaturen.

/Roger

15
Du kan kolla på loggen över temperaturen här så ser du hur snabbt temperaturen växlar:
http://emoncms.org/vis/auto?feedid=21402

/Roger

Pages: [1] 2 3 ... 5