Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - SM4DXO

Pages: 1 [2] 3 4 ... 6
16
Allmänt diskussionsforum / Re: TS-2000 Twin?
« on: 2012-05-01, 13:28:44 »
Hej igen!

Om någon undrar så fick jag följande svar från Kenwood:

Dear OM, many thanks for your message.  Yes you can connect two TS-2000E or 2000X together by using this crossed cable – page 93 does indeed show the cable wiring and page 80 will tell you how to use it.  This is basically just frequency and mode, as it intended for use in say a two-rig contest station where the spotter is transferring a target frequency into the operator’s rig.

The RC-2000 on the other hand is a fully remote control (hardwired) head unit and is intended to be used to completely control and operate the main rig – possibly mobile or maybe in a very small shack!

Best regards

David Wilkins – G5HY

Area Sales Manager - Communications Division
Kenwood Electronics (UK) Ltd
Direct Line : +44 1923 655284
Mobile :  +44 7770 273860

Website : http://www.kenwood-electronics.co.uk

73!
Mats-Ingvar

 

17
Allmänt diskussionsforum / TS-2000 Twin?
« on: 2012-04-28, 18:21:49 »
TS-2000 har ju en serieport som enligt manualen går att koppla direkt mellan två TS-2000. Går det inte att köra fjärrstyrt med RRC-1258 via dessa serieportar med 2 st TS-2000?
73!
Mats-Ingvar

18
Hårdvara, Kablage, Installationer / Re: WEB-switch 1216E
« on: 2011-12-07, 12:11:51 »
Hej Jan!

Roligt höra av Dej!

Jag måste väl säja att det fungerar bra eller utmärkt!! Jag använder bara två reläer i webswitchen. Ett för kontroll av värmen i pumprummet och ett för kontroll av huset i övrigt. Husets värme har jag också ställt in så jag kan slå på värmen om jag skall åka dit.

För radio  och dator i stugan satte jag in en sändarmodul i switchen och har sedan 3 st Nexa. En slår jag igång dator med. De andra två är kopplade till var sitt nätaggregat för IC-706 samt ett PA för 2M. Har kört ett antal tester fjärrstyrt och det fungerar utmärkt.

Rotorstyrning använder jag ERC. Har en HAM III rotor. Jag får brum i radion när jag börjar rotera som jag inte vet vad det beror på, men tur att det inte brummar annat än när jag roterar!! Fungerar också OK annars.

Märker att IC-706 har dålig känslighet på mottagaren så ska framöver fixa med HF-steg för både 2M och 70cm. PA för 70 cm har jag, men inte fått på plats.

Måste också få till en bättre sequenser. Om Det finns en sådan möjlighet i RRC-burkarna så har jag inte förstått hur man skall använda detta. Testade detta lite, men inget bra resultat!!

Kanske kommer med frågor så småningom.

73!
Mats-Ingvar

19
Hej!

Den här adaptern http://www.dustinhome.se/product/5010031619 använder jag mellan bärbara datorn och COM1 på Controlenheten. Den kör jag ERC med. Har som Du försökt använda Com2 för rotorstyrningen, men inte fått det att fungera!! Får skylla på tidsbrist i mitt fall, men verkar ju som Du fått COM2 att fungera.

20
Nu har jag testat lite fram och tillbaka med DMZ i min router här hemma och kan bara konstatera att om jag kryssar i DMZ för Controll (192.168.0.227) i min D-link DIR-615, så fungerar uppkopplingen alltid. Om jag inte har DMZ ikryssad startar inte förbindelsen. Håll tummarna!!

Nedanstående text, som står i anknytning till DMZ, kanske ändå är en bekräftelse till att man i vissa fall måste ha DMZ aktiverad på kontrollsidan om routern trillskas?

The DMZ(Demilitarized Zone) option provides you with an option to set a single computer on your network outside of the router. If you have a computer that cannot run Internet applications successfully from behind the router, then you can place the computer into the DMZ for unrestricted Internet access.

Jag brukar alltid ha koll på uppdateringar. Routern i fritidshuset DI-624 är så pass gammal så där kommer nog inga flera uppdateringar. DIR615 är betyrligt nyare, men har inte kommit något nytt på länge till min version. Kan bara konstater att som det ser ut så är det routern här hemma som är eller var problemet.

21
I manualen för RRC står inget om port forwarding på Control-sidan. Något problem med routraran måste det vara. Jag testade med DMZ på 192.168.0.227 och då fick jag igång radion igen, men gick lika bra att starta radion igen när jag tog bort DMZ i routern här hemma?!

Bifogar en bild på portinställningarna i fritidshuset. Är det något fel på dessa? När det fungerar är RTP Timeout 60!

22
Nej det måste vara något annat problem. Det har gått smärtfritt en massa gånger att starta och slå av stationen, men bara helt plötsligt fungerar det inte. Jag får connect enligt Status i båda RRC-enheterna, men displayen kommer inte igång?? Vad är det som händer och varför??

23
Hej Jan!

Tack för info om 192.202.110.185. Jag sökte på adressen och hamnade på en server i Danmark!! Hi, hi ….. !

Jag har fått fart på förbindelsen. Jag har mest koncentrerat mej på IP-settings, som jag tycker hela tiden varit väsentligast. Det är det enda jag ändrat när jag kört med båda enheterna här hemma eller i fritidshuset. Inget annat har jag behövt ändra annat än IP, Gateway och DNS server. Nu visade det sig att under Serial settings  på Control så stod COM2 på Mode 4 vilket inte märkts av när jag haft enheterna här hemma eller i fritidshuset. När jag ställde COM2 på Inactive så gick förbindelsen igång på riktigt. Efter allt labbande med inställningar så verkar COM2 ha ställt sig i läge Mod 4, som kanske har något med mina prover med TS-790 kanske att göra?

Då kommer en följdfråga angående COM2. Jag har rotorstyrningen på COM1 med läge Mode1. Varför fungerar inte rotorstyrningen med Mode1 på COM2. Jag har även skiftat kablarna på stift 2 och 3 i 9-poliga kontakten.

24
Det var innan jag  tryckte på default och valde IC-706-profilen som jag lyckades en gång få fart på förbindelsen.

Varför står det Default om jag en gång för alla valt IC-706-profilen. Då tycker jag att det kan stå IC-706 där i stället för default?! Det kanske är så att man får ha i minnet att man en gång valt IC-706 som default även om man har lagt in flera riggar eller har jag fel?

Misstaget från min sida att jag tappade förbindelsen var ju att jag missat att spara inställningarna som gäller i fritidshuset. Nu är vi på väg åka dit och plocka mera lingon så det ordnar sig. Nu kopplar jag också in USB-kabeln till datorn på plats så jag är skyddad tills det fungerar.

Skulle det vara möjligt - om jag inte lyckas få igång förbindelsen helt att Du eller någon annan kan försöka ansluta till min Radio RRC?

25
Nej går inte surfa till den. Här hemma har jag DNS-server 192.168.0.1 och i fritidshuset 192.168.1.1. alltså  heter Radio RRC 192.168.0.228 nu  i stället för 192.168.1.228 som den borde vara.  Routern i fritidshuset är inställd på 192.168.1.1 och här hemma 192.168.0.1. Jag kommer inte in i RRC-n ens när jag startar datorn i frtidshuset och kör RDP.

Radio RRC-n är alltså inställd på inställningarna jag hade här hemma med olika DNS-adresser och även olika DYNDNS-adresser!

26
Hej!

Börjar på nytt, men har skrivits om tidigare. Jag har kört IC-706 här hemma mellan två portar i routern till var sin RRC-burk och allt har fungerat bra. Nu satte jag radiodelen och RRC-burken i fritidshuset.

Kanske ska påpeka att jag har två profiler en för TS-790 och en för IS-706. Av misstag så råkade jag välja profil IC-706 när jag kom hem och hade tyvärr inte sparat inställningarna  i fritidshuset. Kommer nog att koppla in en USB-kabel till datorn så att jag kan komma åt Microbit Setup Manager. Blev inte rekomenderad att ha den kabeln i i tidigare inlägg. Varför jag valde profil var att den stod på Default trots att jag har två profiler nedaför!?

Nu till problemet. Jag får connect mellan RRC-burkarna, men displayen eller kanske radion går inte igång. Innan jag havererade allt med profilen så provade jag Power ON/OFF flera gånger. Innan dess har jag gått igenom alla inställningar och kollat om det är någon tidsfaktor som orsakar att radion eller manöverenheten inte startade. Ska säja att jag efter allt tryckande fick igång radion och det lät bra. Allt OK då och även rotorstyrningen fungerade. Stängde sedan av och sedan inte kommit in på riggen och sedan totalstopp när jag labbade med profilen.

Kanske skall varna för att ha profiler, men jag har ju tänkt att så småningom ordna så jag kan ha två RRC-burkar till i omvänd riktning.

Jag har IP-telefoni i fritidshuset och har därför valt SIP-port 5061. Det står ju varning i manualen för att ädra den, men har man öppnat port i routern så skall det väl inte vara något problem? Om jag har kört port 5061 här hemma under test så sk väl det inte vara någon skillnad? I fritidshuset har jag en D-link DI-624 och här hemma DIR-615. Om det har något med router att göra kan man ju funera på men portar som skall öppnas har jag öppnat.

Innan jag sabbade Radio RRC så testade jag också att kryssa i DMZ för RRC-n men ingen skillnad annat än att status visade connect mellan enheterna.

Jag återkommer när jag fått fart på Radio RRC med ytterligare frågor misstänker jag!!

73!
Mats-Ingvar/SM4DXO

27
Allmänt diskussionsforum / Re: Microbit Setup Manager
« on: 2011-08-28, 15:10:01 »
Man tackar för svar från erfarenheterna!! Jag kanske vill ha både livrem och hängslen för att vara på säkra sidan!! Hi, hi ....! Har inte märkt några problem med störningar på VHF/UHF. Har problem med störningar på kortvåg oberoende om USB-sladdar är i eller inte, men har inte kollat så mycket ännu. USB-sladdarna är borttagna!

Tnx!
Mats-Ingvar

28
Allmänt diskussionsforum / Microbit Setup Manager
« on: 2011-08-28, 10:46:14 »
Hej!

Jag har funderingar angående Microbit Setup Manager. Hade hoppats att kunna komma åt WEB-switch respektivet RRC-1258 med var sin USB-kabel ansluten till var sin USB-port. Den enda jag kommer åt och som har prioritet är WEB-switchen. Startar jag om WEB-switchen och samtidigt startar Microbit Setup Manager så kommer jag åt RRC-1258, men inte längre för sedan är det WEB-switchen som tar över ändå.

Jag hade hoppats att om det blir problem med någon av burkarna på remotestället, med dator på plats och RDP, så kunde jag komma åt dessa ändå utan att behöva åka till stället. Finns det  någon möjlighet att göra så eller något annat sätt att styra vilken burk man vill komma åt?

73!
Mats-Ingvar/4DXO

29
Hårdvara, Kablage, Installationer / Re: WEB-switch 1216E
« on: 2011-08-03, 16:22:43 »
Först vill jag tacka för all hjälp med mina problem med webswitchen. Jag tycker allt fungerar som det ska. Jag har installerat enheten i mitt fritidshus och i första hand kopplat in ett element i det angränsande pumprummet inklusive en temperaturgivare. Har också parallellkopplat ett relä med en SMS-enhet, som jag slår på värmen i stugan med. Det som är kvar är att ansluta ett relä parallellt med SMS-enheten som slår på datorn. Det är dubbelt upp i säkerhet!! Hi, hi ... ! Ett relä till går åt till att slå på radioutrustning. Har ett relä kvar som nog kommer att användas för fläktkylning. Ser ut som det kan bli nödvändigt med en webswitch till för radiorelaterade saker!!
Jag har ett problem som jag inte vet var jag skall placera. Det handlar om när jag kopplar upp mej till switchen här hemifrån. Jag kan komma in på switchen och snurra rund bland menyerna ett antal gånger, men rätt som det är så är förbindelsen bruten. Det kan ta en bra stund innan det kommer tillbaka. När det efter en bra stund kommer tillbaka så blir förloppet detsamma. Jag tappar förbindelsen. Först funderade jag på om det kunde vara ett värmeproblem, men temperaturen där den sitter är inte mer än 28 grader och enheten är ju specad för +50 grader. Det lustiga är att om jag slår på datorn i fritidshuset, så verkar problemet avta. Kan bara märka lite fördröjning i uppdatering av menyerna. Det verkar lite långsökt att det fungerar bättre om jag startar datorn i fritidshuset och sedan kommer jag åt hela tiden webswitchen här hemifrån utan avbrott. Jag har inte märkt något problem med avbrott i uppkopplingen till switchen när jag kopplat upp mej med RDP till stugans dator och även där använt dyndnsadressen. Det kanske är ett unikt problem för mej, men kan ju vara roligt höra andras erfarenheter. Verkar som kanske fler har RRC-enheter, men där har då jag inga problem ännu!! Få se vad som händer när de hamnar i fritidshuset!!?
Jag var tänkt skriva om IP-setting och Unit ID(Banner) som jag ändrade texten i. Efter omstart så kom inte den text jag skrivit in förrän efter ett tag så medan jag skrev detta märkte jag att det plötsligt blivit OK!?
Man kan ju undra om det är ett värmeproblem ändå. Jag har ju monterat switchen i en DIN-låda, men inte satt på kåpan. Tycker ändå inte att det borde komma upp i närheten av 50 grader om det är +28 intill switchen. Den temperaturgivare som mäter rumstemeraturen ligger nu bara några dm från switchen så kanske rumstemeraturen är lite lägre.
73!
Mats-Ingvar

30
Hårdvara, Kablage, Installationer / Re: WEB-switch 1216E
« on: 2011-06-28, 19:25:32 »
Nu förstår jag funktionen. Det är inget fel på programmet i webswitchen utan bara jag som inte hänger med. Värmer jag upp givarna över högsta temp så slår reläna av.
Egentligen vore det väl säkrast att det över huvud taget inte gick att klicka på ON/OFF-knapparna under Set relays för de relän som är inställda för Allow Manual Override=NO. Då hade jag aldrig kommit med denna fundering  ;) !! Du kanske kunde fundera på att ”tona ned knapparna” eller som Du skriver att spärra de reläer som är låsta under ACP??

/Mats-Ingvar

Pages: 1 [2] 3 4 ... 6