Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Topics - SM5DXU

Pages: 1 [2]
16
Hej!

Jag har precis installerat ett nylevererat WiFi interface i min RRC-1258 MkII vid sändaren.
Tyvärr går det inte att konfigurera det.

Felmeddelande när jag klickar på Scan: Failed getting WiFi information! Error: No Wi-Fi card

Setup Manager 1.26, FW/HW Version 007, Firmware 2.78, Bootloader 1.10, HW 008

Efter att ha uppdaterat Setup Manager från 1.20 till 1.26 och firmware i RRC från 2.77 till 2.78 kunde jag hitta nätet en gång, och logga in, men fick inte igång anslutningen. Sedan har jag försökt göra om scanningen ett antal gånger, men bara med ovanstående felmeddelande som följd.

Det är 5 mil till mitt remote-QTH, så jag behöver ett bra råd!

Hälsningar / Göstha

17
General discussion forum / Positiva rapporter
« on: 2014-02-21, 21:01:06 »
Hej!

Vid gott och väl hälften av mina QSOn på SSB får jag spontant mycket positiva rapporter på moduleringen, sedan jag berättat att jag kör remote. Tack för en alldeles förträfflig produkt!

Hälsningar / Göstha

18
Allmänt diskussionsforum / Dålig teckengivning på CW
« on: 2013-09-27, 20:40:27 »
Hej!

Sedan jag bytt remote-QTH (min son har flyttat), har det uppstått problem med teckengivningen på CW. Alldeles för ofta blir någon (ibland kanske rentav flera) av de långa teckendelarna i ett tecken betydligt längre än normalt. Det hörs när jag testar mot SK4KO och verifieras av motstationerna, nu senast av SM5AJV. Medhörningen låter däremot helt som den ska.

Ping-tiden varierar mellan 30 och 45 ms och antennsignalen på routern är helt okey, tre stabila streck.

Efter flytten blev jag tvungen att med er hjälp ändra inställningen på 4G-routern vid radion för att återfå kontakten mellan RRC-erna.  Routern är en Huawei B593 från Telia, ansluten med 1 m (oskärmad) nätverkskabel till Radio RRC. Jag minns inte hur jag hade ställt in routern tidigare, men nu är DMZ aktiverat, inte portmappning och SIP ALG. Den kan ha råka tappa inställningarna vid flytten. PIN-koden till SIM-kortet hade nämligen "försvunnit" och behövde knappas in på nytt.

Dipolen för 80 och 40 m sitter för tillfället bara på 8 m höjd i stället för 20 m, tills masten kommer upp igen någon gång till våren. Utifall det kan ha någon inverkan. Det kanske hjälper att byta till den korta, skärmade nätverkskabeln...

Hälsningar / Göstha

19
Allmänt diskussionsforum / Brum på CW i FT-847
« on: 2013-06-08, 00:09:34 »
Jag har uppmärksammats på ett överlagrat brum på CW-tonen vid sändning remote. Jag använder den inbyggda elbuggen i RRC1258 MkII. Det finns inget brum på bärvågen i AM-läge och det hörs heller inget brum på SSB. CW-brummet syns t o m i "vattenfallet" på SK4KOs SDR-mottagare.

RRC-erna har näst senaste FW.

När jag lokalt (på plats vid transceivern) lägger ut en CW-bärvåg (trycker på nyckeln), är tonen hur ren som helst.

/ Göstha

20
Nu har jag skaffat en LDG AT-200Pro II till FT-847-an, och genast har jag fått idéer!  ;)

Det vore praktiskt att kunna lägga ut en ton i SSB-läge med c:a 25 W sändareffekt för att initiera automatisk antennavstämning, eftersom den styrmöjligheten saknas på FT-847.

Visserligen går det att vissla i mikrofonen, eller löda ihop en (o-)lämplig tontuta, men jag föreställer mig att det borde gå att generera en ren och fin ton i Radio RRCn. Tonen skulle exempelvis kunna initieras från någon ingång på Control RRC och nivån ställas in med web-interfacet till Radio-RRC.

73 / Göstha

21
Allmänt diskussionsforum / Plötsligt avbrott
« on: 2013-03-15, 13:19:47 »
Då och då bryts plötsligt förbindelsen och den röda lysdioden vid mikrofonkontakten på Control RRC tänds. Då behöver Control RRC startas om för att förbindelsen ska återupprättas. Jag tror i och för sig det hjälper att starta om Radio RRC också.

Som bekant använder jag WiFi på Control RRC och tp-anslutning till en 4G-router (mobilt bredband) på Radio RRC.

En amatörkollega, likaledes med mobilt bredband på sändarsidan, berättade vid ett QSO i morse att han råkar ut för samma sak, så ett gott råd kommer att hjälpa även honom.

73 / Göstha

22
Allmänt diskussionsforum / FT-847: Brum i mikrofonsignalen
« on: 2013-03-13, 13:50:56 »
Motstationer meddelar att det finns ett tydligt om än inte störande brum i ljudet. På radiosidan använder jag samma nätdel till RRCn som till riggen, hemma använder jag remoterig Euro Power Supply. 4G-routern på sändarsidan är ansluten med remoterig patchkabel.

I vilken ände ska jag börja?

/ Göstha

23
Jag använder ett WiFi Interface i kontrollenhet RRC-1258 MkII.
 
Någon halvtimme eller så efter tillkoppling bryts WiFi access på min och min frus mobiltelefoner - Sony Ericsson Xperia Neo med Android 4.1. Ändå fortsätter WiFi att fungera både på datorn och på kontrollenheten. Märkligt!

Sedan jag brutit strömmen till kontrollenheten, återkommer WiFi access till mobilerna efter en stund. Jag brukar också starta om routern, men jag tror egentligen inte det behövs.

/ Göstha

24
Konfiguration av RRC 1258 / FT-847 Får ej kontakt med HRD
« on: 2013-03-02, 12:41:40 »
Jag ännu inte lyckats få kontakt med min FT-847 från HRD.

Använder RRC 1258 MkII och Y5C, Y6C Yaesu CAT-kablar. Inställningar enligt manualen så långt jag kunnat förstå.
Har också provat att koppla CAT-kabeln till transceivern som en "null-modem RS232 cable". Det hjälpte inte .

/ Göstha


Pages: 1 [2]