Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - SM0UXX

Pages: 1 ... 5 6 [7]
91
Allmänt diskussionsforum / Re: Fjärrstyrning via WLAN
« on: 2010-05-12, 13:50:12 »
Har själv varit lite nyfiken på detta. Men visst måste man ha i stort sett helt fri sikt på 5Ghz? I mitt fall har jag 16km, men diverse träd, byggnader mm i vägen (dvs inte tillräckligt höga master på något av de båda QTH:na)...

Vad kostar ett sådant tillstånd per år?

92
Vill använda WEB-switchen dels till att slå på/av strömmen till radions nätagg, mm. Dels vill jag använda den till att styra antenn-relä.

Hur är isolationen? Dels elsäkerhetsmässigt, och dels induktivt? (Finns det risk att få in nätbrum i min antenn-omkopplare)?

Funkar det att helt enkelt bryta fasen på 230V med t.ex. relä 1 i WEB-switchen - eller är det bättre att låta WEB-switchen styra ett tvåpoligt relä för 230V?

93
Jepp det är ADSL. Tackar för synpunkterna, tror att det bästa då är att dra en skärmad patchkabel!

94
Tackar för tipset!

Visst borde typ en trådlös printserver också kunna funka? T.ex. http://www.netgear.com/Products/PrintServers/WirelessPrintServers/WGPS606.aspx

Tycker dock att både ovanstående samt den du tipsade om är något overkill i detta fall... Skulle vara smidigt om man hittade en liten rackare som hade bara 1st ethernet uttag förstås.

95
Kanske en mycket dum fråga;

På min remotesite har jag en ganska lång väg (kanske 20-30m) från telejacket till "schacket". Vad förlorar man mest på; att dra teleledning till ett nytt jack precis vid radion, eller att sätta modemet vid befintligt jack och dra lång patchkabel?
Eller är det rent av bäst att ha en trådlös router där också?

Har väldigt lite erfarenhet av nätverk, men gissar att jag blir tvungen att lära mig mycket nu  :P

96
Tack för svar!
Det är värt rätt mycket att slippa trassla en sladd genom hela lägenheten.... Några tips på omvänd accesspunkt? Kan man använda USB för att ansluta denna, eller måste det ske med nätverksuttaget?

97
Läste någonstans att trådlöst nätverk avrådes i paneländen. Stämmer det? Alternativet i mitt fall blir att dra c:a 20 meter patchkabel istället.

98
Allmänt diskussionsforum / Re: Tips på ADSL
« on: 2010-03-23, 18:39:20 »
OK, tackar!

Och man brukar väl alltid kunna uppgradera om det skulle behövas  ;D

99
På min tänkta remotesite kommer jag vilja switcha mellan kanske 2-3st antenner. Jag skulle också vilja ha möjlighet att "stänga av" antennerna mot tranceivern i syfte att skydda radion mot åska och annan statisk elektricitet. Jag har för vana att alltid skruva ur koaxen när jag inte använder radion. Men när man kör fjärrstyrt är ju det svårare. Tacksam för tips om hur man kan göra, samt vad man kan använda!

Vet att man kan använda webswitch 1216 och koaxreläer, men hittar inget här på sidan om hur man kopplar? Har inte så mycket erfarenhet av koaxreläer heller sedan tidigare....

100
Allmänt diskussionsforum / Tips på ADSL
« on: 2010-03-12, 07:48:33 »
Hej!

Tänker köpa mig ett par RRC för att kunna fjärrstyra radion på landstället. Har efter tidigare tips kommit fram till att ADSL är bästa lösningen.
Det finns teleledning framdragen till huset, dock ingen telefon inkopplad på några år. C:a 3-5km till telestationen.

Undrar om ni har tips på ADSL; vilken operatör ska jag välja, vilken hastighet behöver man för att det ska funka bra? Eventuellt kommer jag så småningom köra rotorkontroll, fjärrstyrning av koaxrelä, fjärrstyrning av slutsteg. Hur mycket bandbredd kräver dessa data, om man vill slippa "hack" i ljudet?
Vilka hastigheter krävs för olika grader av ljudkvalitet (större resp mindre frekvensomfång/komprimering)?

Pages: 1 ... 5 6 [7]