Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - Mikael (SM0LPO/SB0A)

Pages: [1]
1
Hej igen ...

Jag har nu skaffat en adapter (USB till RS232) och kopplat in denna på den fysiska porten i RRC:n enligt rekommendationen. Felet kvarstår tyvärr fortfarande och då jag tog bort USB kopplingen från RRC till dator så försvann också möjligheten för mig att använda Winkey funktionen som är kopplat till usb-porten. När jag installerade adaptern försvann de portar som tidigare installerades av SetupManagern .... så ... har någon några andra förslag på åtgärder?

Till er som använder TS-480 och Remoterig - hur har ni fått det att fungera utan att ni förlorar/tappar CAT-informationen kommunikationen mellan mjukvara och er radio?

73's Mikael

2
Ett förtydligande till min fråga ...

Felet uppstår ånyo efter ett par minuter och så får jag göra samma åtgärder för att "förnya" kontroll via mjukvaran osv ... det är ett återkommande "fel".

Skall prova med att koppla så som Micke föreslog ... återkommer när detta är prövat

73's Micke

3
Hej
Jag har en Kenwood TS-480SAT som jag kontrollerar remote med hjälp av RRC:n. På hemmasidan så har jag kopplat COM2 till usb på datorn och kör mjukvarorna HamRadioDeLuxe samt N1MM+. Nu har jag ett märkligt fel som jag inte kan avhjälpa och behöver någons hjälp hur man kan åtgärda detta.

Felet uppstår efter ett par minuter och det är oavsett vilken av mjukvarorna jag kör (så felet borde ej ligga i mjukvaran eftersom samma symptom förekommer i båda). Men jag tappar kontakten mellan mjukvaran och RRC:n - Radion som sådan fungerar trots att mjukvaran tappat kontakt men om jag vill ha en fungerande kontroll via mjukvaran så måste jag starta om HamRadioDeLux eller klicka reset knappen på N1MM+.

Felet uppstår oavsett om jag har windows 7 eller windows 10 installerat på min dator här hemma - ett frustrerande fel när man framför allt kör tester

Jag är inte så kunnig i detta med datorer så all hjälp jag kan få kring idéer på hur jag kan tackla detta mottages :)

Bästa 73's Micke

4
Hej alla i gruppen och får väl börja med att önska alla en riktigt bra midsommar!

Jag har en Kenwood TS-480SAT som jag satt upp med RRC-1258MkII och till detta har jag en AS-1289 (Antenn switch). Jag har än så länge bara varit aktiv på CW och det fungerar klockrent, både via extern manipulator men även den inbyggda winkeyern - måste passa på att berömma Remote Rig för sin geniala lösning! När jag byter band på radion så följer antennswitchen med per automatik. Som sagt har än så länge satt upp CW och en ambition är att montera Signalink USB för de digitala trafiksätten - men det får bli vid senare tillfälle och eventuella utmaningar.

Dock har jag ett mystiskt fel som jag inte själv kunnat lösa och därför skriver jag detta inlägg för att kunna få extern hjälp.

När jag kopplar in en extern mjukvara (usb kabel mellan RRC-1258 och min windows 10 dator) på kontrollsidan - Hamradio Deluxe eller N1MM+ - så slutar mjukvaran efter en stund att följa radions frekvens och frekvensen som visas i mjukvaran fryses. Jag får då starta mjukvaran på nytt och då fungerar det en kortare tid igen innan den slutar följa radions frekvens ännu en gång. Under hela tiden fungerar allt annat i mjukvaran så det är just frekvensindikeringen i den externa mjukvaran som krånglar. Eftersom båda dataprogrammen visar exakt samma beteende så bör jag kunna utesluta en felinställning i mjukvaran.

Har ni några idéer på lösningar?

Pages: [1]