Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - la5eka

Pages: 1 [2]
16
Kanskje er det ikke så mange som kjører CW remote, og de som gjør det bruker Winkey el.l ? Uansett, det er ikke så lett å skrive keyer kode, det kan vi se utifra at de fleste som implementerer keyere i sin hardware bruker enten winkeyer eller en annen keyer chip. Jeg vet av egen erfaring at det er meget vanskelig å få timingen programmert riktig. Samtidig er det ikke lett å forklare hvordan det skal gjøres. Programmereren bør nok være CW operatør for å få den rette "feel".

Det finnes utallige dokumenter på nettet som beskriver de forskjellige keyer modes, men jeg er ikke sikker på hvor riktige de er. Jeg tror vi kan si at fasiten er å sammenligne med f.eks en innebygget icom keyer, eller winkeyer i mode B. Kanskje løsningen er å lage en beskrivelse av hvordan implementere en winkeyer chip, og samtidig tilby den bundlet med remoterig ?

73 og God Jul de LA5EKA ...

17
Jeg beklager å måtte si at jeg ikke kan merke noen forskjell. Iambic B er fremdeles nesten umulig, og Iambic A2 er det samme som A1 ? Slik jeg kan forstå, er iambic mode B det som er mest vanlig i rigger fra Icom, kenwood etc... og kanskje den dere bør prøve å få til å virke.

73 de LA5EKA ...

18
Det gjelder serieporten. Setupmanager fungerer fint, det eneste som ikke fungerer, er USB seriedriver (Microbit RRC Virtual Comport)- den får jeg feilmelding på under install og hver gang jeg kobler til. Dette skjer på alle PC'er jeg har prøvd med. Virtuelle serieporter pleier å fungere greit her i huset. På den ene PC'en kjører jeg MicroHam USB Device Router 7.7, men MicroBit fungerer ikke selv om jeg deaktiverer den. Jeg kjører også RigExpert serieporter, Prolific, Eltima, etc... alt fungerer, bare ikke MicroBit. Det er jo synd å måtte dra med seg en ekstra USB/Serie dongle på tur for å få rig control...


LA5EKA ...

19
Er det ingen andre som har problemer med dette ?

20
Min pingtid er nok ikke like kort alltid, dessverre. Jeg tenkte å bruke dette på jobbreise bl.a, og da blir det jo over satelitt eller mobilnett. Kanskje er det bare jeg som ikke er vant til denne keyeren og trenger litt trening. Når det er sagt har jeg aldri vært borti en keyer som er så følsom på prikkene som den her, og jeg ser flere i den engelske delen av forumet nevner det samme.

http://www.styrefors.se/sm2oan/remote/forum/index.php?topic=471.0

Selv når jeg reduserer speed til 60 cpm synes jeg det er vanskelig å få til. Keyere jeg har brukt/bruker er Winkey, MicroHam, innebygget i Icom/yaesu/kenwood, etc...

Uansett, Remoterig er veldig bra greier, og jeg synes totalpakken er super. Jeg får evt. bare bruke en ekstra keyer...

Hadde dere bare kommet med en versjon for android nå... og med støtte for å trunke til den i asterisk ;)

73 de la5eka ...

21
Keyer på Controller delen er ikke veldig god synes jeg. Kanskje har jeg stilt inn feil, men jeg tror nok ikke det. Jeg kjører i rundt 120-150 speed, mode b, reverse paddle og passe delays. Jeg har low latency fiberlinje med 3ms ping tid og meget god båndbredde fra controller til radio. Likevel, når jeg kjører CW så er det vanskelig. Det kommer gjerne en ekstra "dit" her og der. Det samme gjelder når jeg kun hører på sidetone lokalt (med 500 ms LF delay). Er det noen her som har et tips eller to ? Er det mulig å trene seg opp til å kjøre med denne keyeren ?

Oppdatering: Jeg ser at mange andre har samme problem. Keyeren er åpenbart defekt. Dette er egentlig en deal-breaker for meg, da det kun er CW jeg driver med. Har Microbit tenkt å fikse dette ?

22
Jeg har forsøkt å installere Setup manager på to separate PC'er, og på begge får jeg feilmeldingen
“This device cannot start. Code 10" på USB driver. Begge er WInXP, Service Pack 2.

Anyone ?

Pages: 1 [2]