Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - sm0xdo

Pages: 1 [2]
16
Hårdvara, Kablage, Installationer / Opto-isolator för PTT
« on: 2014-04-10, 15:15:34 »

Jag har använt PC och remoterig parallelt ihop kopplade i ljud+PTT på radio sidan. Problemet har varit i ljudet, som är inte tillräckligt "ren" för FSK441 från/till PC eller för tal på FM från remoterig. Jag har haft jordisolation mellan radio och PC+remoterig. Nu håller jag på att bygga en bättre audio/PTT router för att hoppas få den här fungera på riktig.

Då tänkte jag använda också opto-isolator mellan radio och PTT linjen från PC RS232 styrning och remoterig . Från PC styrning fungerar PTT så att man drar upp DTR eller RTS och tänder lysdioden i opto-isolator och då andra sidan av opton jordar radions PTT. Vad jag förstår skeman för remoterig radiosidan är det så att PTT dras ned mot jord. om jag nu skulle vilja använda remoterig radiosidans PTT tända opto-isolatorns lysdiod skulle jag behöva omvänt funktion. undrar om det finns möjlighet vända polaritet på PTT, d v s dra upp spänningen på PTT istället när man sänder ?
mjukvaran är 2.65.

tyvärr kan jag inte mäta/testa så lätt funktionalitet eftersom radiosidan finns inte i närheten.

73 de petri

17
could this humidity sensor work with 1216h 1-wire interface ?

http://www.micro4you.com/files/sensor/DHT11.pdf

these are cheap.

br
petri


18
Är också en 857 ägare och skulle vilja styra huvudenheten utan HRD och ha front panelen på klient änden med Yaesu twin lösningen.
Du skriver att fördröjningen i internet gör detta en omöjlig lösning. Antar att du har analyserat trafiken mellan front panelen och huvudenheten hur den ser ut och vilka kvittens behövs osv. Tänkte föreslå att programmera en emulering av 857 huvudenheten i client RRC enheten och en 857 front panel emulering i remote RRC enheten. På det här sättet borde man kunna lösa problematiken med fördröjningen i internet. Dessutom en emuleringsmotor på botten i båda änden kunde ge möjlighet att använda flera rig modeller med twin lösningen utan HRD. Synpunkter?

73 de petri

Pages: 1 [2]