Author Topic: Exempel på Input  (Read 4149 times)

dom547

  • Newbie
  • *
  • Posts: 4
    • View Profile
Exempel på Input
« on: 2011-11-22, 22:05:18 »
Jag undrar om ni kan ge några bra exempel på hur man kan använda sig av Digital Input funktionen. Hittar ingen info om det på era sidor förutom att den kan "läsa" av Input 1 tex. Men vad läser den hur?
Nybörjare som jag är så skulle jag behöva praktiska exempel för att förstå...

Jan (Microbit)

  • Software Developer
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1796
    • View Profile
    • Email
Re: Exempel på Input
« Reply #1 on: 2011-11-23, 09:00:32 »
Har du den "utökade" versionen alltså? Jag har lagt till lite info om de digitala ingångarna på www.webswitch.se. Bra att du påpekade att det var knapert med info där!

Vad du kan göra är att koppla in t.ex en strömbrytare mellan IN-1 och 0V som när den sluts och därmed kopplar ihop IN-1 och 0V gör att ingång 1 går "low". Det kan du då utnyttja som ett av kriterierna i ACP.
Always include type of hard/software and version when asking for support.

karro

  • Newbie
  • *
  • Posts: 26
    • View Profile
    • Hägran 5
    • Email
Re: Exempel på Input
« Reply #2 on: 2011-11-23, 09:20:26 »
Här kommer ett exempel på hur jag använder de digitala input-portarna.
Jag använder några reläer för att styra utebelysningen - dessa går normal
på tid och solens läge. Ibland vill man kunna tända belysningen manuellt och
då finns det en vanlig strömbrytare vid ytterdörren kopplad till en input.
Sista villkoret i alla ACP för belysningen är att checka strömbrytarens läge.

/Ronny

dom547

  • Newbie
  • *
  • Posts: 4
    • View Profile
Re: Exempel på Input
« Reply #3 on: 2011-11-23, 19:45:37 »
Hej,
Tack för hjälpen nu vet jag hur jag ska använda detta. Men jag har inte extended versionen. Men det förhindrar väl inte att jag läser av det med HTTP och sedan göra en bedömning på vad som ska göras.
Se bifogade bilden för version.

Jan (Microbit)

  • Software Developer
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1796
    • View Profile
    • Email
Re: Exempel på Input
« Reply #4 on: 2011-11-24, 08:17:46 »
Vad finns under "1-wire devices"?

Menar du detta: http://www.remoterig.com/wp1216/?page_id=342 när du nämner HTTP? Eller tänkte du "parsa/tolka" själva webbsidan med ingångarna på?
Always include type of hard/software and version when asking for support.

dom547

  • Newbie
  • *
  • Posts: 4
    • View Profile
Re: Exempel på Input
« Reply #5 on: 2011-11-25, 08:42:51 »
Hej,
Under 1-wire devices finns bara den enda temp sensorn som jag har installerat.

Men borde jag inte kunna läsa av input mha följande?

For reading digital inputs:
Input 1:
http://[webswitch address]/input/get/1
Input 2:
http://[webswitch address]/input/get/2


Jan (Microbit)

  • Software Developer
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1796
    • View Profile
    • Email
Re: Exempel på Input
« Reply #6 on: 2011-11-25, 09:51:44 »
Hej,
Under 1-wire devices finns bara den enda temp sensorn som jag har installerat.
Menade bokstavligen rakt nedanför i vänstermenyn, hehe, men när jag läser noggrannare så ser jag att du har "standard"-versionen  ;)

Men borde jag inte kunna läsa av input mha följande?

For reading digital inputs:
Input 1:
http://[webswitch address]/input/get/1
Input 2:
http://[webswitch address]/input/get/2

Japp, de kan du använda.
Always include type of hard/software and version when asking for support.