Author Topic: IC-706MKIIG Display startar inte  (Read 3119 times)

SM6LZQ

  • Newbie
  • *
  • Posts: 6
    • View Profile
    • Email
IC-706MKIIG Display startar inte
« on: 2012-01-02, 20:10:29 »
Har just fått mina 1258:or, och fixat kabeln till 706:an.
Riggen fungerar fint med kabeln ihopkopplad m.h.a. korskopplingspluggen. Men när jag kopplar in radio och frontpanel till sina RRC:er och ansluter till en och samma router (Dovado 4GR) vill displayen inte tändas upp.
De gula LED:arna tänds och det klickar till i radion. I högtalaren som sitter i frontens Phones-uttag hörs ett pip, men inget mer händer.
Jag har styrt portarna (80, 5060, 11000, 12000 och även 23) i routern till radio-RRC:n.

Har sökt efter info i tidigare inlägg, men inte hittat någon lösning.

Jag har ohm-mätt byglingarna i strappningen och de är OK.

Några tips?

/Thorbjörn - SM6LZQ
SM6LZQ
Thorbjörn

sm2o

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2400
    • View Profile
    • sm2oan
    • Email
Re: IC-706MKIIG Display startar inte
« Reply #1 on: 2012-01-02, 20:16:27 »
Det tyder på att inte data kommer från radio till panel men är ok andra vägen. Den vanligaste orsaken är att någon av det röda trådarna för data är avbruten. Om du mailar mig login uppgifter så kan jag prova från min manöver i morgon. Gör även portforwarding på port 23 så jag kan gå in och debugga via telnet.

73 de micke

sm2vhd

  • Newbie
  • *
  • Posts: 8
    • View Profile
    • Email
Re: IC-706MKIIG Display startar inte
« Reply #2 on: 2012-07-27, 10:06:56 »
Har just fått mina 1258:or, och fixat kabeln till 706:an.
Riggen fungerar fint med kabeln ihopkopplad m.h.a. korskopplingspluggen. Men när jag kopplar in radio och frontpanel till sina RRC:er och ansluter till en och samma router (Dovado 4GR) vill displayen inte tändas upp.
De gula LED:arna tänds och det klickar till i radion. I högtalaren som sitter i frontens Phones-uttag hörs ett pip, men inget mer händer.
Jag har styrt portarna (80, 5060, 11000, 12000 och även 23) i routern till radio-RRC:n.

Har sökt efter info i tidigare inlägg, men inte hittat någon lösning.

Jag har ohm-mätt byglingarna i strappningen och de är OK.

Några tips?

/Thorbjörn - SM6LZQ

Hej Thorbjörn
jag får inte min display att tända här heller.
startar ej radion men connected/transfering är OK
Hardware ver1
software 2.60

fick det faktiskt att fungera med SW ver 2.9

radiosidan där använder jag en Dovado 4GR och TELIA 3G
panelsida bakom en netgear wnr3500l

//Nicklas SM2VHD

sm2o

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2400
    • View Profile
    • sm2oan
    • Email
Re: IC-706MKIIG Display startar inte
« Reply #3 on: 2012-07-27, 21:25:03 »
om inte displayen tänds upp när man kör på eget LAN och har ställt in rätt programmode samt baudrate så är det mest troligt att någon av data ledningarna har avbrott eller möjligen att 8V matningen till panelen har avbrott. Det går att se på status sidan om data går fram i bägge riktningarna samt statussignalerna. Du kan maila mig "exported settings html" från bägge boxarna när du står i uppkopplat läge så kan jag titta på dem

73 de micke

sm2vhd

  • Newbie
  • *
  • Posts: 8
    • View Profile
    • Email
Re: IC-706MKIIG Display startar inte
« Reply #4 on: 2012-07-28, 01:16:46 »
hej
jag mejlar över settings till dig micke så får du ta en titt på dessa
/Nicke


sm2vhd

  • Newbie
  • *
  • Posts: 8
    • View Profile
    • Email
Re: IC-706MKIIG Display startar inte
« Reply #5 on: 2012-08-17, 20:27:49 »
Har just fått mina 1258:or, och fixat kabeln till 706:an.
Riggen fungerar fint med kabeln ihopkopplad m.h.a. korskopplingspluggen. Men när jag kopplar in radio och frontpanel till sina RRC:er och ansluter till en och samma router (Dovado 4GR) vill displayen inte tändas upp.
De gula LED:arna tänds och det klickar till i radion. I högtalaren som sitter i frontens Phones-uttag hörs ett pip, men inget mer händer.
Jag har styrt portarna (80, 5060, 11000, 12000 och även 23) i routern till radio-RRC:n.

Har sökt efter info i tidigare inlägg, men inte hittat någon lösning.

Jag har ohm-mätt byglingarna i strappningen och de är OK.

Några tips?

/Thorbjörn - SM6LZQ

Hej Thorbjörn
jag får inte min display att tända här heller.
startar ej radion men connected/transfering är OK
Hardware ver1
software 2.60

fick det faktiskt att fungera med SW ver 2.9

radiosidan där använder jag en Dovado 4GR och TELIA 3G
panelsida bakom en netgear wnr3500l

//Nicklas SM2VHD

Nu har jag provat på samma LAN , men display blinkar ibland till, den gula lampan lyser på både RRC-panel och RRC-radio.
RRC-Radio:
Radio OFF
Connection status OK
SIP status Connected/transfering
Last SIP error None
RTP status Excellent(59)
UDP cmd status OK(41)


RRC-Panel:
Control panel OFF
Radio OFF
Connection status OK
SIP status Connected/transfering
Last SIP error None
RTP status Excellent(60)
UDP cmd status OK(37)


Jag använder RRC1258 ver1
Software version 2.60

kommer inte längre, vad felar?

/Nicklas