Author Topic: ICE.net  (Read 7760 times)

SM6VTT

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 90
    • View Profile
ICE.net
« on: 2010-01-07, 00:16:45 »
Någon som har provat att använda ICE.net på bågge sidor på remoterig??

Jag har lagt ner 3g, där jag har mitt remote-QTH fungerar det inte bra.

SM6VTT

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 90
    • View Profile
Re: ICE.net
« Reply #1 on: 2010-02-02, 20:21:51 »
Någon som har ICE.net på remote QTH då??

ski

  • Newbie
  • *
  • Posts: 10
    • View Profile
Re: ICE.net
« Reply #2 on: 2010-02-02, 22:05:27 »
Hej

Jag har provat med ICE D-35 både på radio sidan/på panel sidan och det fungerar bra.

Har i kväll kört 2m NAC SK7CY remot med min IC-706a (snö storm i Skåne).
Radion ansluten till ADSL och panelen ansluten till ICE modemet.

-VTT
Vad har du för radio till din RRC?

73 de Christer

SM6VTT

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 90
    • View Profile
Re: ICE.net
« Reply #3 on: 2010-02-03, 13:30:21 »
Hej Christer

Jag har en IC-706MK2g.

ICE.net borde fungera bättre i teorin och det är ju bra att det verkar vara så i praktiken också.

Jag funderar på om det räcker med det "billigaste" abonnemanget med 5Gb begränsningen. När man överskrider 5Gb stryps hastigheten till 100kb/s. Men jag vet inte om det bara är nedströms. Om det är så borde det inte vara några större problem. Förra månaden kom jag upp i 10Gb upp och bara 500kb ned på remotesidan. Mycket lyssnande med andra ord...

keios05

  • Newbie
  • *
  • Posts: 3
    • View Profile
    • Email
Re: ICE.net
« Reply #4 on: 2010-02-07, 04:21:52 »
Har i kväll körtremot med minsnö storm i Skåne. Radion ansluten till ADSL och panelen ansluten tillmodemet. Jag har provat med både på radio sidan/på panel sidan och det fungerar bra.






________________________________
Delar Dator

sm1ubb

  • Newbie
  • *
  • Posts: 1
    • View Profile
    • Email
Re: ICE.net
« Reply #5 on: 2010-02-24, 20:41:06 »
Hej! Ni som provat med ICE-net och D35, behövs det göras några inställningar i modemet typ port forwarding?

73 de SM1UBB Niclas

SM6VTT

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 90
    • View Profile
Re: ICE.net
« Reply #6 on: 2010-03-07, 20:02:52 »
Hej! Ni som provat med ICE-net och D35, behövs det göras några inställningar i modemet typ port forwarding?

73 de SM1UBB Niclas

Japp, man behöver konfigurera portforwarding i routern.

SM6VTT

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 90
    • View Profile
Re: ICE.net
« Reply #7 on: 2010-03-07, 20:05:29 »
Någon som använder ICE's abonnemang med 5gb begränsningen som har uppnåt gränsen? Fungerar det fortfarande efter det? Vad jag förstår så sänker dom hastingheten till 100kb/s men jag vet inte om det bara är ner hastigheten...

SM6VTT

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 90
    • View Profile
Re: ICE.net
« Reply #8 on: 2010-04-06, 16:58:16 »
Hej! Ni som provat med ICE-net och D35, behövs det göras några inställningar i modemet typ port forwarding?

73 de SM1UBB Niclas

Japp, man behöver konfigurera portforwarding i routern.

Efter att ha konfigurerat en kollegas ICE.net så är det bara att sätta DMZ i ICE routern som pekar på remoterigs ip-adress.

SM6VTT

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 90
    • View Profile
Re: ICE.net
« Reply #9 on: 2010-04-06, 17:04:29 »
Jag var nyligen i kontakt med ICE.net och frågade om deras abonnemang. ICE.net hemma plus som dom marknadsför som "obegränsat" är tydligen bregränsat "Du kan dock teckna hemmapaketet plus där det är obegränsat inom normalt användande. Gränsen går där vid 25 gig."  ;D

LA9NEA

  • Newbie
  • *
  • Posts: 6
    • View Profile
    • Email
Re: ICE.net
« Reply #10 on: 2010-05-09, 08:06:29 »
Hei !
Jobber med Remoterig oppsett for IC 706 , har ICE D-35 modem i ''stugan''. Hvilke porter trengs å åpnes i ''Portforwarding''?
 Det er to valg på portforwarding i ICE modemet, ett heter ''Portforwarding'' og ett ''Packet Portforwarding'' hvilke av dem skal brukes ?
Skal DMZ  i D-35 settes mot ''Radio- modemet'' ?

Påforhånd takk for ''tips''

73 ' Viggo  LA9NEA

SM6VTT

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 90
    • View Profile
Re: ICE.net
« Reply #11 on: 2010-05-09, 10:47:43 »
Hei !
Jobber med Remoterig oppsett for IC 706 , har ICE D-35 modem i ''stugan''. Hvilke porter trengs å åpnes i ''Portforwarding''?
 Det er to valg på portforwarding i ICE modemet, ett heter ''Portforwarding'' og ett ''Packet Portforwarding'' hvilke av dem skal brukes ?
Skal DMZ  i D-35 settes mot ''Radio- modemet'' ?


Sätt remoterigs (''Radio- modemet')' ip adress som DMZ så behöver du inte bry dig om portforwarding.

LA9NEA

  • Newbie
  • *
  • Posts: 6
    • View Profile
    • Email
Re: ICE.net
« Reply #12 on: 2010-05-09, 21:54:07 »
Hei igjen.
ok med DMZ setting i D-35,det skal da være samme IP som  Radio - modemet.fortår jag riktig at glemma sette ''Portforwarding'' da ?

Er det viktig at sette MAC aksess controll i D-35 ? dvs ,sette aksess på MAC adressen til Radio-modemet.?

73 Viggo


SM6VTT

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 90
    • View Profile
Re: ICE.net
« Reply #13 on: 2010-05-10, 19:52:34 »
När ja hjälpte en kollega att konfigurera remoterig skrev jag bara in rrc's ip adress som DMZ i routern. Mer än så behöver du inte göra. På så sätt är radio rrc'n "utanför" router och brandvägg.

Sedan ligger övrig konfiguration i rrc'n till radion, tex Dyndns

LA9NEA

  • Newbie
  • *
  • Posts: 6
    • View Profile
    • Email
Re: ICE.net
« Reply #14 on: 2010-05-10, 22:09:55 »
Hei !
ICE D-35. Har satt Radio RRC IP xxxxxx0.228 som DMZ, aktivisert DynDNS osv. Radioen ( IC 706 mK II ) åpnes ikke fra '' hjemmet''.

Har prøvd med '' simulert'' N


Kan noen som har ''god'' erfaring og vellykket oppsett med ICE D-35 forklare mer....

73'Viggo  LA9NEA