Author Topic: iPHONE app...  (Read 8796 times)

xrmagnus

  • Newbie
  • *
  • Posts: 16
    • View Profile
    • Email
iPHONE app...
« on: 2012-03-07, 15:39:52 »
Opps. att det finns en iPHONE app det har jag missat!!!

Var hittar man den??

/XRMAGNUS

sm2o

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2451
    • View Profile
    • sm2oan
    • Email
Re: iPHONE app...
« Reply #1 on: 2012-03-07, 16:06:10 »
Hej

Den har varit hos Apple i 14 dagar för påseende. Det är inte som med Aandroid att man bara kan publicera appen. Apple skall ha reda på allt om företaget, och allt annat tänkbart, skonumret på programmeraren var nog med också. Inte nog med det, dom skall tydligen prova att den funkar mot Webswitchen också innan den publiceras. Det är otroligt att det finns så många Appar på AppStore trots byråkratin kring detta.

/mikael

sm2o

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2451
    • View Profile
    • sm2oan
    • Email
Re: iPHONE app...
« Reply #2 on: 2012-03-07, 20:14:11 »
Nu har vist Apple accepterat Appen till slut efter 14 dagars funderande, sök webswitch på AppStore

/micke

Göran

  • Newbie
  • *
  • Posts: 9
    • View Profile
    • Email
Re: iPHONE app...
« Reply #3 on: 2012-05-04, 17:01:06 »
Hej Micke

Helt suveränt att du fixat en iPhone app trotts all byråkrati.

Till och frånslag funkar fint.

Men vad jag har problem med är att temp värdena inte stämmer visar helt andra siffror än om jag loggar in lokalt, men antalet givare stämmer och värdena är just nu "lokalt-iPhone" 56-21. 56-52, 28-23 avrundat.

1216H har OP 2.0 appen 1.1 och iPhone 5.1

Om jag fick önska mej vad som helst i appen så skulle det vara en enkel temperatur graf över senaste dygnet per givare.
Och att bara se ett urval av reläer (blir en lång lista med små bokstäver).

roland

  • Guest
Re: iPHONE app...
« Reply #4 on: 2012-05-04, 20:49:12 »
Hej Micke

Helt suveränt att du fixat en iPhone app trotts all byråkrati.

Till och frånslag funkar fint.

Men vad jag har problem med är att temp värdena inte stämmer visar helt andra siffror än om jag loggar in lokalt, men antalet givare stämmer och värdena är just nu "lokalt-iPhone" 56-21. 56-52, 28-23 avrundat.

1216H har OP 2.0 appen 1.1 och iPhone 5.1

Om jag fick önska mej vad som helst i appen så skulle det vara en enkel temperatur graf över senaste dygnet per givare.
Och att bara se ett urval av reläer (blir en lång lista med små bokstäver).

Jag sätter det på min "ide och uppslagslista så får vi se" :)

sm2vhd

  • Newbie
  • *
  • Posts: 8
    • View Profile
    • Email
Re: iPHONE app...
« Reply #5 on: 2012-05-07, 15:00:20 »
Hej
Kör med 1216H och har kontakt med webswitchen via min dyndns adress
HTTP porten har jag ändrar från 80 till 8001
1216H har reserved IP till 192.168.0.100

Kan med webläsaren få kontakt med 1216H och ändra tex relä 1-5
so far so good!

Provar då med min Iphone och appen, där har jag lagt in dyndns adressen och port 8001
jag kan "reload" och se status på relä 1-5 men det går ej att ändra reläinställningan

system Info på 1216H står "last dynamic DNS status: OK "
//Nicklas

Jan (Microbit)

  • Software Developer
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1796
    • View Profile
    • Email
Re: iPHONE app...
« Reply #6 on: 2012-05-07, 15:20:33 »
Vad händer med reläna om du testar:

Turn on only one relay or Nexa remote switch using its name:
http://[webswitch address]/relaycontrol/on/[relay/Nexa name]
[relay/Nexa name] has to be URL encoded.

(från sidan: http://www.webswitch.se/wp/?page_id=342)

Förresten: Kommer du åt Webswitchen med webbläsaren från "utsidan" också?
Always include type of hard/software and version when asking for support.

sm2vhd

  • Newbie
  • *
  • Posts: 8
    • View Profile
    • Email
Re: iPHONE app...
« Reply #7 on: 2012-05-07, 16:37:54 »
Lite fakta:
Company   : Microbit
Product   : 1216H WebSwitch
Software  : 2.3
Hardware  : 2
Bootloader: 1.10
Build     : Feb 10 2012 13:27:32

Router är en Netgear WNR3500L
port forwarding port 8001
1216H har alltid 192.168.1.100
DynDNS är som det står OK

Jag kan komma åt 1216H utifrån och ändra inställningar , inga problem med webläsaren
Med iphone appen så verkar inställningarna för relä 1-5 vara "grå"
försöker jag ändra i appen så blir det ett "blått band" över valt relä
Skulle vara kul om man fick appen att fungera, den är idag nedladdad från appstore
/Nicklas

Jan (Microbit)

  • Software Developer
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1796
    • View Profile
    • Email
Re: iPHONE app...
« Reply #8 on: 2012-05-07, 16:55:43 »
Du kan alltså även köra:
http://[webswitch address]/relaycontrol/on/[relay/Nexa name]
från webbläsaren?
Always include type of hard/software and version when asking for support.

sm2vhd

  • Newbie
  • *
  • Posts: 8
    • View Profile
    • Email
Re: iPHONE app...
« Reply #9 on: 2012-05-07, 17:15:53 »
hej jan
provade detta http://[webswitch address]/relaycontrol/on/all

Funkar bra från webläsaren, alla relän 1 tom. 5 slog TILL
så åtkomsten efter inloggning till 1216H funkar bra


//Nicklas

Jan (Microbit)

  • Software Developer
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1796
    • View Profile
    • Email
Re: iPHONE app...
« Reply #10 on: 2012-05-07, 17:32:59 »
Du har väl angett användarnamn+lösenord även i iPhone-appen?  ;)
Always include type of hard/software and version when asking for support.

sm2vhd

  • Newbie
  • *
  • Posts: 8
    • View Profile
    • Email
Re: iPHONE app...
« Reply #11 on: 2012-05-07, 20:09:06 »
Problem solved
När jag namngav reläerna 1-5 med "typ dipol20m" då gick de plötsligt att styra med iphonen.
/Nicklas


roland

  • Guest
Re: iPHONE app...
« Reply #12 on: 2012-05-07, 20:27:19 »
Problem solved
När jag namngav reläerna 1-5 med "typ dipol20m" då gick de plötsligt att styra med iphonen.
/Nicklas



Stämmer bra det.  Kravet för att dom ska gå att styra är dom har givits ett namn.

sm2vhd

  • Newbie
  • *
  • Posts: 8
    • View Profile
    • Email
Re: iPHONE app...
« Reply #13 on: 2012-05-07, 21:48:26 »
nästa nöt att knäcka

Relay extension master YES
vid inloggning till 1216H som är satt som "relay master YES"
så hittar den 10st relä, som sig bör när man kopplat ihop 2st 1216 (1216H och 1216H-2)
10st av dessa relä är namgivna
när jag med appen loggar in i min 1216H så syns bara 5st relä
webswitcharna är sammankopplade i BUS-A
BUS-A verkar vara dedikerad för relaymaster, då jag bara kan scanna BUS-B i båda webswitcharna (det är ju logiskt)
men frågan kvarstår, varför syns inte alla 10 namngivna relä i iphone appen?
förövrigt så kan jag via webgränssnittet styra relä 1-5 (1216H), relä 1-5 (1216H-2).

Med appen på 1216H kommer relä 1 tom. 5 upp, desa kan styras
med appen på  1216H-2 kommer relä 1 tom. 5 upp, av dessa så kan relä 1 tom. 3 styras, (EJ 4 och 5)

Synd att man inte kan styra alla reläer 1 tom 10 , vid inloggning på relaymaster (1216H)
//Nicklas.




« Last Edit: 2012-05-08, 12:21:43 by sm2vhd »

Wahlman

  • Newbie
  • *
  • Posts: 3
    • View Profile
    • Email
Re: iPHONE app...
« Reply #14 on: 2012-10-19, 08:57:11 »
Hej!

Har kört appen ett tag på iPhone 4 och det har funkat bra (styr relä + kollar temp)
Har nyligen uppdaterat telefonen till iOS6 och då slutade visningen av temperatur att funka, d.v.s. det funkar inte att göra reload. Om jag startar om appen så visas aktuella temperaturer.