Author Topic: 1-wire device already saved as number 3  (Read 2908 times)

nilrog

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 71
    • View Profile
1-wire device already saved as number 3
« on: 2012-03-08, 21:16:34 »
Jag försökte koppla in ytterligare en tempgivare på buss A men switchen vägrar att kännas vid den. Jag får felmeddelandet "1-wire device already saved as number 3". Testade att uppgradera till v2.0 men det hjälpte inte.

Jan (Microbit)

  • Software Developer
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1796
    • View Profile
    • Email
Re: 1-wire device already saved as number 3
« Reply #1 on: 2012-03-12, 12:04:34 »
Det här löste väl sig?
Always include type of hard/software and version when asking for support.

nilrog

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 71
    • View Profile
Re: 1-wire device already saved as number 3
« Reply #2 on: 2012-03-14, 21:54:54 »
Nix, den vägrade att acceptera den nya sensorn på A-bussen.

När jag testade att flytta över den till B-bussen så hittade den åt den direkt men så kan jag inte ha den inkopplad då tanken är att ha alla sensorer på ett nät.

Har varit krasslig så jag har inte kunnat kolla vidare på det men jag tror inte jag kopplade något fel. Jag testade att vända på sensorn när den satt på sin plats på A-bussen och då klagade den direkt på "invalid signature".

Jan (Microbit)

  • Software Developer
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1796
    • View Profile
    • Email
Re: 1-wire device already saved as number 3
« Reply #3 on: 2012-03-15, 08:36:25 »
Vilken programversion har du i den?
Always include type of hard/software and version when asking for support.

nilrog

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 71
    • View Profile
Re: 1-wire device already saved as number 3
« Reply #4 on: 2012-03-16, 12:53:36 »
v2.0

Jan (Microbit)

  • Software Developer
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1796
    • View Profile
    • Email
Re: 1-wire device already saved as number 3
« Reply #5 on: 2012-03-16, 13:24:11 »
Ja se då vet jag inte varför Bus-A skulle funka sämre än B. Det är ju ingen allmänt känt problem. Skulle kunna vara något hårdvarumässigt problem med just A-bussen i din iofs. Hmm...
Always include type of hard/software and version when asking for support.