Author Topic: Innslagsproblemer på 160 meter - problem løst :)  (Read 1854 times)

LA1DSA

  • Newbie
  • *
  • Posts: 7
    • View Profile
    • Email
På mitt remoteoppsett har jeg ikke mulighet for å kjøre 160 meter, da jeg får HF innslag på utstyret og svært mye hakking i modulasjonen.

Jeg har forsøkt med en del løsninger på å skjerme radio og datautstyr, uten at dette har hjulpet noe særlig, så jeg har egentlig gitt opp Top band mulighetene.

Men så kom jeg over denne interessante artikkelen fra en svensk forhandler, og kommer i løpet av sommeren til å gi det en ny sjanse - med enda mer ferrit enn det jeg allerede har.

http://dxsupply.com/userfiles/file/RFI%20presentation%20DX%20Supply%20AB%20v_3.pdf

Jeg bruker en Kenwood TS-480SAT + Windom 160 - 10 (78 meter lang) - har også forsøkt med 31 meter longwire + 10:1 balun - men resultatet på 160 meter har sålangt likt på begge antennene.

73'de LA1DSA
Jan Erik
« Last Edit: 2013-03-29, 02:48:52 by LA1DSA »

sm2o

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2466
    • View Profile
    • sm2oan
    • Email
Re: Innslagsproblemer på 160 meter
« Reply #1 on: 2012-03-09, 16:44:47 »
Jo problemet är ju att inte ADSL modemet tål sändning på 160m. Enligt uppgift skall det bli bra om man ställer in modemet så att det inte utnyttjar ADSL 2+. Netgear modem vet jag att går att ställa in så. Man får då högst 2 Mbit men det kan det kanske vara värt om det går att köra då.

73 de micke

LA1DSA

  • Newbie
  • *
  • Posts: 7
    • View Profile
    • Email
Re: Innslagsproblemer på 160 meter - Problem løst :)
« Reply #2 on: 2013-03-29, 02:48:00 »
Tenkte jeg ville gi en tilbakemelding om flere sliter med det samme - ved å montere dette filteret løste alle problemer seg  :D

Beviset kommer etterhvert i postkassen - beste LA i low power klassen CQ WW 160 contest 2013  8)