Author Topic: Går det att använda alla 1-wire komponeter på 1216H?  (Read 2588 times)

Persson

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 56
    • View Profile
    • Email
Hej!

Jag har en WEB-switch 1216H-2 Extended version, köpt på M.nu, den var tänkt till endast temperatur övervakning på värmesystemet ute i pannhuset men nu börjar jag fundera på om det går att styra fläktar beroende på luftfuktighet och beysning beroende på ljusstyrka.

Alltså går det att koppla in tex:
https://www.m.nu/luftfuktighetsmatare-version-2-p-373.html
på 1-wire nätet och webswitchen känner igen den som luftfuktighetsmätare och sen går den att använda i programmen? 

Jan (Microbit)

  • Software Developer
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1796
    • View Profile
    • Email
Re: Går det att använda alla 1-wire komponeter på 1216H?
« Reply #1 on: 2012-04-10, 08:52:25 »
Nuvarande program till 1216H kan inte hantera en sådan luftfuktighetsmätare, men jag ska undersöka om stöd för sådana vore tänkbart att lägga till.

När det gäller ljusstyrka så finns i nuvarande program möjlighet att använda solens upp/ned-gång som styrning, dock inte mätning av ljusstyrka via givare om det var det du tänkte på?
Always include type of hard/software and version when asking for support.

Persson

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 56
    • View Profile
    • Email
Re: Går det att använda alla 1-wire komponeter på 1216H?
« Reply #2 on: 2012-04-10, 10:22:01 »
Det skulle vara mycket intressant!

solens upp nedgång, vart tar den den datan ifrån? Det skilljer ju vart i landet när solen går upp/ner.

Jan (Microbit)

  • Software Developer
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1796
    • View Profile
    • Email
Re: Går det att använda alla 1-wire komponeter på 1216H?
« Reply #3 on: 2012-04-10, 10:33:18 »
solens upp nedgång, vart tar den den datan ifrån? Det skilljer ju vart i landet när solen går upp/ner.
Man anger helt enkelt Webswitchens position(lat+long), se denna sida:
http://www.webswitch.se/wp/?page_id=517
Always include type of hard/software and version when asking for support.

Persson

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 56
    • View Profile
    • Email
Re: Går det att använda alla 1-wire komponeter på 1216H?
« Reply #4 on: 2012-04-10, 18:44:39 »
Aha, det ska användas! Den sitter ute i pannhuset nu i väntan på en nätverkskabel så jag har inte hunnit "leka" så mycket än.

Men som sagt luftfuktighets funktionen är mycket intressant