Author Topic: NEXA programmeringsproblem  (Read 20519 times)

obn

  • Newbie
  • *
  • Posts: 2
    • View Profile
NEXA programmeringsproblem
« on: 2012-05-02, 22:55:38 »
Hej,

Har inte lyckats med att programmera nexa-enheter - självlärande. När man har satt i dom är tiden de är i programmeringsmod rätt kort.

Har även försökt få webswitchen att identifiera kod från fjärrkontrollen - men får inte upp ngn kod på inställnigssidan.

Finns  det ngt sätt att verifiera att radiomodulen fungerar?
Är det ngn speciell procedur för att webswitchen skall identifiera och visa koden från en fjärrkontroll?

(webswitch 1216H programversion 2.0)


Jan (Microbit)

  • Software Developer
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1796
    • View Profile
    • Email
Re: NEXA programmeringsproblem
« Reply #1 on: 2012-05-03, 08:55:47 »
När det inte går att vare sig sända eller ta emot Nexa-koder så är det svårt att veta vad som felar.

Om bara radiokortet sitter monterat (i en "extended/-2"-version) på rätt sätt så ska det inte behövas något annat för att Webswitchen ska kunna ta emot Nexa-koder(dock bara från de självlärande). Du tänker väl på att du måste ladda om inställningssidan för att se ev. mottagen kod(överst)?

Har du testat att använda alternativet "Fixed code"? Det kan ibland funka bättre, även om mottagaren är "självlärande".

Hur lång räckvidd har Nexas egen sändare i den miljö du är i? Om den är "kort" så kan det indikera att det finns rätt mycket störningar(från WLAN o.d) som kan inverka på Webswitchens mottagning.
Always include type of hard/software and version when asking for support.

obn

  • Newbie
  • *
  • Posts: 2
    • View Profile
Re: NEXA programmeringsproblem
« Reply #2 on: 2012-05-03, 20:23:15 »
Webswitchen är beställd som extended - men jag vet inte hur man ser det.. Se statusinfo nedan:
Company   : Microbit
Product   : 1216H WebSwitch
Software  : 2.0
Hardware  : 1
Bootloader: 1.9
Build     : Dec  9 2011 11:32:54
S/N       : 1873
PID       : 23
Uptime    : 947
=========================

MAC       : 00:1e:fd:00:c5:29
IP address: 192.168.1.11
Netmask   : 255.255.255.0
Gateway   : 192.168.1.1
DNS       : 192.168.1.1
=========================
Max available memory = 16301 bytes
Sun state: Invalid/Not programmed
Last Dynamic DNS status: 2


Jag har laddat om inställningssidan sidan ett flertal gånger men kan inte se ngn kod eller att alternativet att använda en kod blir tillgängligt. (för den skall väl känna av fjärrkontrollens signal när man trycker på on? (har iofs även provat med off och grupp...))

Har nu även provat med "Fixed code" (dvs satt en fixed code i webswitchen, raderat alla koder i fjärrbrytaren, satt brytaren i programeringsmode (slagit på strömmen) och skickat signalen genom att klicka ON på "NEXA sidan".
Fjärrbrytaren är placerad mycket nära webswitchen (10 cm). Den medföljande fjärrkontrollen fungerar på mer än15 m (huset är inte större...)


mvh
Ove

Jan (Microbit)

  • Software Developer
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1796
    • View Profile
    • Email
Re: NEXA programmeringsproblem
« Reply #3 on: 2012-05-03, 20:46:27 »
PID 23 är en "extended". Syns dock även på att den har bl.a Auto Control Program och Nexa-menyer, hehe.

Det låter onekligen som om du har testat det mesta, om inte allt, som är görbart från din sida. Jag ska kolla med kollegorna vad vi ska göra för att få ordning på detta.
Always include type of hard/software and version when asking for support.

sm0gsm

  • Newbie
  • *
  • Posts: 11
    • View Profile
    • Email
Re: NEXA programmeringsproblem
« Reply #4 on: 2013-03-14, 17:15:31 »
Hittade man någon lösning på det här problemet? Ser ut att ha samma problem med de idag inköpta NEXA PE3-1500 switcharna. Med fjärrkontrollen fungerar synkningen klockrent men har testat alla tre i förpackningen med bara 10 cm avstånd till Switchen. Har öppnat kåpan och kollat att radiokortet sitter kvar i stiftlisterna. Kan det vara tidsproblem? Mottagarna blinkar bara 5 sek vid inpluggning i väggen och under den tiden ska synkning ske. Har testat både Self Learning,auto och Self learning, manuel med inskrivna koder.

Så här ser system info ut:
Company   : Microbit
Product   : 1216H WebSwitch Extended <= 1216L-4
Software  : 3.0
Hardware  : 2
Bootloader: 1.10
Build     : Feb  7 2013 16:11:23
S/N       : 2117
PID       : 87
Uptime    : 700
=========================

MAC       : 00:1e:fd:00:c6:1d
IP address: 192.168.1.65
Netmask   : 255.255.255.0
Gateway   : 192.168.1.1
DNS       : 192.168.1.1
=========================

mvh
/Ingemar

Jan (Microbit)

  • Software Developer
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1796
    • View Profile
    • Email
Re: NEXA programmeringsproblem
« Reply #5 on: 2013-03-14, 17:51:14 »
Har du även testat "Fixed code"? Och du får inte WS att ta emot nått från Nexa-sändarna heller?
Always include type of hard/software and version when asking for support.

sm0gsm

  • Newbie
  • *
  • Posts: 11
    • View Profile
    • Email
Re: NEXA programmeringsproblem
« Reply #6 on: 2013-03-14, 18:49:44 »
Provade med "Fixed code" också nu med lika nedslående resultat.
Du skrev "ta emot nåt från Nexa-sändarna" du menar väl mottagarna?
Den med skickade fjärrkontrollen (sändaren) behöver man väl inte använda
något i fallet med synkning mot WS?
/Ingemar

Jan (Microbit)

  • Software Developer
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1796
    • View Profile
    • Email
Re: NEXA programmeringsproblem
« Reply #7 on: 2013-03-14, 19:07:01 »
Nej, jag menar den medföljande Nexa-sändaren. Se denna sida:

http://www.webswitch.se/wp/?page_id=18

avsnittet:

“Self learning, use latest received“: This option is only visible if the Web switch has received a self learning code. In that case the code is shown at the top of the page, for ex:

Latest received Nexa: House code 2049486, Unit code 1, group 0, ON


som försöker förklara att WS även ska kunna ta emot self-learning Nexakoder från Nexas sändare. I ditt fall tänkte jag att det kunde tjäna som felsökningshjälp till att börja med.
Always include type of hard/software and version when asking for support.

Jan (Microbit)

  • Software Developer
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1796
    • View Profile
    • Email
Re: NEXA programmeringsproblem
« Reply #8 on: 2013-03-14, 19:11:22 »
(Flyttade tråden men tyvärr först till fel ställe så det blev två st "moved to", hehe!)
Always include type of hard/software and version when asking for support.

sm0gsm

  • Newbie
  • *
  • Posts: 11
    • View Profile
    • Email
Re: NEXA programmeringsproblem
« Reply #9 on: 2013-03-14, 21:09:22 »
Latest received Nexa: House code 2049486, Unit code 1, group 0, ON
Nej jag kan inte se någon sådan text på toppen av sidan


Jan (Microbit)

  • Software Developer
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1796
    • View Profile
    • Email
Re: NEXA programmeringsproblem
« Reply #10 on: 2013-03-14, 21:27:29 »
Det låter inte nått vidare om du varken kan sända eller ta emot koder.  Verkar som något mer grundläggande är knasigt. Återkommer imorgon i ärendet.
Always include type of hard/software and version when asking for support.

Jan (Microbit)

  • Software Developer
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1796
    • View Profile
    • Email
Re: NEXA programmeringsproblem
« Reply #11 on: 2013-03-15, 09:08:11 »
Ingemar:

För att klargöra: Du har inte fått WS+radiokortet att funka med några NEXA-mottagare överhuvudtaget? Om ja så låter det som vi borde skicka dig ett nytt radiokort(som vi testat innan förstås) för att se om det hjälper.
Always include type of hard/software and version when asking for support.

sm0gsm

  • Newbie
  • *
  • Posts: 11
    • View Profile
    • Email
Re: NEXA programmeringsproblem
« Reply #12 on: 2013-03-15, 17:00:49 »
Ja det stämmer!. Jag köpte WS och radiokort samtidigt för ett tag sen men har inte testat med NEXA-brytare förrän nu
då jag tänkte använda den att styra en värmekabel på inkommande kallvatten under diskbänken i stugan.
Det ska väl bara vara att sticka ner modulen i de två stiftlisterna inuti WS? Inget annat behövs väl för att den ska fungera sen?
/Ingemar

Jan (Microbit)

  • Software Developer
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1796
    • View Profile
    • Email
Re: NEXA programmeringsproblem
« Reply #13 on: 2013-03-15, 17:04:55 »
Ja det stämmer!. Jag köpte WS och radiokort samtidigt för ett tag sen men har inte testat med NEXA-brytare förrän nu
då jag tänkte använda den att styra en värmekabel på inkommande kallvatten under diskbänken i stugan.
Det ska väl bara vara att sticka ner modulen i de två stiftlisterna inuti WS? Inget annat behövs väl för att den ska fungera sen?
/Ingemar
Stämmer det, inget mer ska behöva göras.

Vi har skickat dig ett till radiokort för att se om det börjar fungera då för dig. Vi testade det en extra gång och det kunde både ta emot och skicka Nexa-koder. Iofs har vi inte just den typen av sändare/mottagare som du har men dina grejer menas ju vara kompatibla med de andra (äldre?) typerna.
Always include type of hard/software and version when asking for support.

sm0gsm

  • Newbie
  • *
  • Posts: 11
    • View Profile
    • Email
Re: NEXA programmeringsproblem
« Reply #14 on: 2013-03-18, 17:42:45 »
Hej Jan!
Idag fick jag den nya Nexa radiomodulen och då fungerade det på direkten.
Måsta ha varit något problem med den jag hade. Tack för hjälpen och
all support   :)
/Ingemar