Author Topic: NEXA programmeringsproblem  (Read 20602 times)

Jan (Microbit)

  • Software Developer
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1796
    • View Profile
    • Email
Re: NEXA programmeringsproblem
« Reply #30 on: 2013-04-16, 12:25:12 »
Bra att du har kommit så långt iaf! Dock så borde inte det manuella läget heller funka med vilka koder som helst. Iaf inte om du ser samma fenomen som jag har skrivit om tidigare.
Always include type of hard/software and version when asking for support.

nilrog

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 70
    • View Profile
Re: NEXA programmeringsproblem
« Reply #31 on: 2013-04-30, 09:54:58 »
Hitills har mottagarna accepterat alla manuella koder som jag har testat. Så jag är nöjd nu även om self-learning-auto inte fungerar :)

Hur konfigurerar man upp Nexa-mottagarna i WS:en om man vill använda en gruppkod för att kunna styra flera mottagare som ligger i samma grupp?

Jan (Microbit)

  • Software Developer
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1796
    • View Profile
    • Email
Re: NEXA programmeringsproblem
« Reply #32 on: 2013-04-30, 11:12:12 »
Hur konfigurerar man upp Nexa-mottagarna i WS:en om man vill använda en gruppkod för att kunna styra flera mottagare som ligger i samma grupp?
Finns ju kolumnen "Group", eller tänker du på något annat?
Always include type of hard/software and version when asking for support.

nilrog

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 70
    • View Profile
Re: NEXA programmeringsproblem
« Reply #33 on: 2013-04-30, 11:58:57 »
Jo, men hur ska den användas?

Kan ni visa ett exempel på hur man konfigurerar 3 separata mottagare i WS:en samt att man kan skicka en gruppkod till dom så att det går att kontrollera alla tre samtidigt?

Jan (Microbit)

  • Software Developer
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1796
    • View Profile
    • Email
Re: NEXA programmeringsproblem
« Reply #34 on: 2013-04-30, 12:07:59 »
Det borde inte vara svårare än att med Group=Yes så kommer alla mottagare som har programmerats att ha samma "House code" att reagera samtidigt när man skickar av/på. Dvs när mottagaren tar emot en gruppkod så bryr den sig inte i "Unit Code".
Always include type of hard/software and version when asking for support.

nilrog

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 70
    • View Profile
Re: NEXA programmeringsproblem
« Reply #35 on: 2013-04-30, 12:14:15 »
Okej, det var det jag trodde. Får testa vidare och se om jag får det att fungera.

nilrog

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 70
    • View Profile
Re: NEXA programmeringsproblem
« Reply #36 on: 2013-05-01, 21:43:35 »
Det funkar INTE att sätta group till Yes och ha samma huskod. Ingenting händer när jag försöker tända/släcka med den. Om jag däremot använder dom individuella med samma huskod så kan jag tända/släcka.

Jan (Microbit)

  • Software Developer
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1796
    • View Profile
    • Email
Re: NEXA programmeringsproblem
« Reply #37 on: 2013-05-02, 05:26:46 »
Så gör jag hemma där jag styr en del lampor. Dock så använder jag då en "inspelad" kod från en av Nexa-sändarna. Jag ska göra en förnyad koll av detta för det förvånar mig att du upplever så mycket strul med det  ;)
Always include type of hard/software and version when asking for support.

nilrog

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 70
    • View Profile
Re: NEXA programmeringsproblem
« Reply #38 on: 2013-05-02, 07:10:57 »
Okej, väntar med spänning på resultatet :)

Jan (Microbit)

  • Software Developer
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1796
    • View Profile
    • Email
Re: NEXA programmeringsproblem
« Reply #39 on: 2013-05-02, 10:03:45 »
Jag har hemma fjärrmottagare av märket Anslut också. Det var på sådana som jag har satt Gruppkod. När jag nu testar på jobbet med Nexas grejer så ser jag att gruppkod är nått som i alla fall just den mottagaren verkar vara likställigt med individkoder. Dvs det funkar inte att programmera mottagaren med t.ex knapp 1 och sen tro att gruppkodsknappen också ska kunna slå till den. För att det ska funka så måste även gruppkodsknappen programmeras in. Med en sådan funktion förstår jag inte varför det kallas "gruppkod"? Ser du något liknande alltså?
Always include type of hard/software and version when asking for support.

nilrog

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 70
    • View Profile
Re: NEXA programmeringsproblem
« Reply #40 on: 2013-05-02, 11:46:29 »
Det är förmodligen samma sak jag ser. Jag har inte testat att programmera in gruppkoden i mottagaren. För det ska knappast behövas. Med Nexas egen fjärr som medföljer så behöver jag inte programmera in gruppkoden. Jag programmerar bara individkoden och gruppknappen "bara fungerar".

Så här ser latest received ut när jag trycker på en gruppknapp på Nexas fjärr:
Quote
Latest received Nexa: House code 1234567, Unit code 1, group 1, ON

Om jag konfigurerar likadant i WS:en så fungerar det inte.

PS: Anslut köper jag bara i yttersta nödfall :) DS.

Jan (Microbit)

  • Software Developer
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1796
    • View Profile
    • Email
Re: NEXA programmeringsproblem
« Reply #41 on: 2013-05-02, 11:52:32 »
Då ser vi inte samma sak. Jag menar att om jag programmerar in en individkod med Nexas egen sändare och mottagare så funkar inte gruppknappen på sändaren förrän jag har programmerat in den också. Jag hade väntat mig att det skulle göra som du beskriver det.

Jag kan se på mottagningsinfot på Nexa-settings-sidan att sändaren skickar gruppkod enligt ditt exempel men det funkar ändå inte.

Vilken typ av mottagare har du?

Anslut köptes med flit för att det inte kan anses som en nackdel att WS är kompatibel med flera fabrikat. På så vis kan man köpa mottagare enligt sin "övertygelse"  ;)
Always include type of hard/software and version when asking for support.

nilrog

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 70
    • View Profile
Re: NEXA programmeringsproblem
« Reply #42 on: 2013-05-02, 11:59:31 »
Dom som kommer med fjärr är dom här:
http://www.nexa.se/PB3Ny3packsjalvlarande.htm

Sen har jag några av den här typen:
http://www.nexa.se/LCMR1000Relamottagare.htm

Det är just dom som jag försöker få att fungera med gruppkod.

och en av den här typen:
http://www.nexa.se/LWMR-210-Inbyggnadsmottagare.htm

Men den har jag inte hunnit testa ännu.

Jan (Microbit)

  • Software Developer
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1796
    • View Profile
    • Email
Re: NEXA programmeringsproblem
« Reply #43 on: 2013-05-02, 12:09:36 »
Det är förmodligen samma sak jag ser. Jag har inte testat att programmera in gruppkoden i mottagaren. För det ska knappast behövas. Med Nexas egen fjärr som medföljer så behöver jag inte programmera in gruppkoden. Jag programmerar bara individkoden och gruppknappen "bara fungerar".

Så här ser latest received ut när jag trycker på en gruppknapp på Nexas fjärr:
Quote
Latest received Nexa: House code 1234567, Unit code 1, group 1, ON

Om jag konfigurerar likadant i WS:en så fungerar det inte.
Det där låter däremot skumt. Om WS har tagit emot koden och ser att det är en gruppkod och du sen använder den när du skickar från WS utan att få mottagaren att reagera "automatiskt" som den gör med Nexa-sändaren då är det nått mysko på gång.
Always include type of hard/software and version when asking for support.

nilrog

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 70
    • View Profile
Re: NEXA programmeringsproblem
« Reply #44 on: 2013-05-02, 12:14:24 »
Jag har inte testat att använda "latest received". Jag har bara testat att konfigurera en manuellt enligt samma koncept, vilket borde fungera.

Jag kan försöka testa att använda en "latest received" gruppkod ikväll för att se om en sådan fungerar från WS:en.