Author Topic: Slår på relä 1 felaktigt  (Read 3816 times)

swed

  • Newbie
  • *
  • Posts: 21
    • View Profile
    • Email
Slår på relä 1 felaktigt
« on: 2012-01-19, 08:48:30 »
Hej,
har 1216H med radio (1.23 skall uppdatera).
Jag har den för att slå på värmen och använder även input för att manuell via tryckknapp slå av reläna i Switchen (program 1-5).
Använder ej Car Warm Up, inget relä angett.
Har 3 sensorer 1 wire.
Använder inte radio (nexa)
Den verkar titta på sensortemperatur och när den går ned mot noll drar BARA relä 1 igång (on) så att värmen går igång inga andra reläer påverkas.
Har satt allt till disabled som jag kan se, i programmen (1 per relä) så när digital input 2 går Low gäller OFF Pulse för reläet, allt övrigt i programmet är disabled.
Roland har uppgifter på min Webswitch så ni kan titta in i den.
Vad beror det på? Kan en uppdatering till 2.0 lösa problemet och kan jag uppdatera från distans (fil över internet) utan problem? (verkar så om jag tittar iaf)


MVH
Swed

Jan (Microbit)

  • Software Developer
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1798
    • View Profile
    • Email
Re: Slår på relä 1 felaktigt
« Reply #1 on: 2012-01-19, 09:10:21 »
Roland har inte kvar uppgifterna. Du kan väl maila dem till mig? Jag fattar nämligen inte riktigt vad du menar och då underlättar det att se på hur den är konfigad  ;)
Always include type of hard/software and version when asking for support.

swed

  • Newbie
  • *
  • Posts: 21
    • View Profile
    • Email
Re: Slår på relä 1 felaktigt
« Reply #2 on: 2012-01-26, 19:25:03 »
Det verkar som den blev lugn efter att Du ställt om den, den har inte dragit relä1 iaf så länge som jag tittat.
Jag slår på värmen nu eftersom vi skall dit imorgon.
Jag kommer senare att bevaka så den inte får för sig att göra om det.

MVH

Swed

swed

  • Newbie
  • *
  • Posts: 21
    • View Profile
    • Email
Re: Slår på relä 1 felaktigt
« Reply #3 on: 2012-06-21, 18:59:52 »
Hello Boys :)
Jag har hittat felet.
Jag flyttade storstugan till relä 3 istället för 1 och fått samma problem.
Vissa gånger så har den dragit igång värmen i stugan utan att jag gjort nåt.
Jag har använt alla 5 programmen för att styras av en brytare för att stänga av reläna när vi lämmnar stugan (som vi pratade om tidigare)
Håller in knappen och alla 5 reläna faller , OK!

Det som sker är att efter ett strömavbrott så återgår enheten till statusen som var innan programmen släckt reläna.
DVS jag håller in knappen relä 3 släcks (värme av).
Om strömmen till websvitchen bryts återgår relä 3 till ON ?
Ligger det på ett primärminne som inte uppdateras av programmen?

Kul iaf att jag hittat problemet.
Min enhet har version 1.23 inte uppgraderat till 2.5 , kanske fixat?

Trevlig midsommar

Sved

swed

  • Newbie
  • *
  • Posts: 21
    • View Profile
    • Email
Re: Slår på relä 1 felaktigt
« Reply #4 on: 2012-06-21, 19:42:00 »
Testa detta.
Skriv ett program som är bundet till relä 1.
Row 1: OFF Pulse .......................................... And 2=Low (menas att insignalen på ingång 2 skall jordas)

Slå på relä 1 till on via web eller app

Jorda ingång 2 och efter nån sekund släcks relä 1

Bryt strömmen till Webswitchen och starta om , voila reläet går till ON ?

Swed

Jan (Microbit)

  • Software Developer
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1798
    • View Profile
    • Email
Re: Slår på relä 1 felaktigt
« Reply #5 on: 2012-06-25, 10:06:42 »
Hmmm.. Om du använder "Off pulse" så får du ju exakt den effekten du ser, dvs reläet ställs Off under pulstiden för att sen återgår till On. Det är så "Off pulse" är tänkt att fungera. Om man däremot använder "Off" i programmet så kommer reläet förblir avslaget efter omstart av Webswitchen.
Always include type of hard/software and version when asking for support.

swed

  • Newbie
  • *
  • Posts: 21
    • View Profile
    • Email
Re: Slår på relä 1 felaktigt
« Reply #6 on: 2012-06-25, 17:00:56 »
Hmm tror jag har provat det och då startade alla relän on en efter en, men ej helt säker återkommer.
Glad sommar

MVH
Swed