Author Topic: Webswitch hittar ej luftfuktighetsmätare  (Read 4143 times)

karro

  • Newbie
  • *
  • Posts: 26
    • View Profile
    • Hägran 5
    • Email
Webswitch hittar ej luftfuktighetsmätare
« on: 2012-08-08, 10:29:35 »
Hej,

har köpt ett par luftfuktighetsmätare från m.nu.

När jag ansluter dessa och skannar bussen hittar webswitchen endast "Temp sensor".
Jag har två givare och det är samma fenomen med båda.

Version 2.5 i webswitchen.

//Karro

Jan (Microbit)

  • Software Developer
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1796
    • View Profile
    • Email
Re: Webswitch hittar ej luftfuktighetsmätare
« Reply #1 on: 2012-08-14, 14:21:29 »
Hmm.. Jag hade själv en inkopplad som fungerade ok. Testade då att skanna bussen igen och får då det fenomen du beskriver, så något verkar vajsing onekligen. Ska kolla på det!
Always include type of hard/software and version when asking for support.

Jan (Microbit)

  • Software Developer
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1796
    • View Profile
    • Email
Re: Webswitch hittar ej luftfuktighetsmätare
« Reply #2 on: 2012-08-14, 16:39:08 »
Har du några andra givare på samma buss inkopplade samtidigt? Jag hade en vanlig tempgivare + luftfuktighetsmätaren och då hittade den inte luftfuktighetsmätaren. Kan ev. ha nått att göra med hur luftfuktighetsmätaren strömmatas. När den väl är inskannad så verkar det funka att ha flera givare på samma buss.
Always include type of hard/software and version when asking for support.

karro

  • Newbie
  • *
  • Posts: 26
    • View Profile
    • Hägran 5
    • Email
Re: Webswitch hittar ej luftfuktighetsmätare
« Reply #3 on: 2012-08-14, 19:15:19 »
Jag har en tempgivare (DS18B20) på kortet till luftfuktighetsmätaren. Det var en option som gick att beställa från m.nu.
Denna tempgivare hittas av webswitchen.
Jag använder B-bussen när jag testar och på den finns inget annat.

Jan (Microbit)

  • Software Developer
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1796
    • View Profile
    • Email
Re: Webswitch hittar ej luftfuktighetsmätare
« Reply #4 on: 2012-08-15, 11:49:00 »
Nu har jag lokaliserat problemet. Det var en bugg i skanningskoden som gör att man bara kan skanna en enhet i sänder. Felet har märkligt nog varit där under lång tid, tydligen utan att någon har upptäckt det förrän du stötte på det. Bra att du påtalade det!
Det kommer snart en ny version där det är fixat.
Always include type of hard/software and version when asking for support.

karro

  • Newbie
  • *
  • Posts: 26
    • View Profile
    • Hägran 5
    • Email
Re: Webswitch hittar ej luftfuktighetsmätare
« Reply #5 on: 2012-08-15, 13:07:50 »
Kanon! Jag testar så fort du lägger ut den nya versionen.

karro

  • Newbie
  • *
  • Posts: 26
    • View Profile
    • Hägran 5
    • Email
Re: Webswitch hittar ej luftfuktighetsmätare
« Reply #6 on: 2012-08-17, 09:44:18 »
Nu har jag uppdaterat till 2.6.
Både temp- och rh-givarna hittas nu när man skannar.
Dock får jag ett rh-värde på 121% vid 17.9 grader - detta känns inte riktigt rätt...  ;)
Har provat att ta bort och lägga till givaren igen med omstarter av webswitchen, men
får alltid 121%.

När temperaturen nu gick upp till 18.0 så gick rh upp till 122%...
« Last Edit: 2012-08-17, 09:47:39 by karro »

Jan (Microbit)

  • Software Developer
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1796
    • View Profile
    • Email
Re: Webswitch hittar ej luftfuktighetsmätare
« Reply #7 on: 2012-08-17, 09:57:21 »
Jag har också sett sådana värden ibland direkt efter uppstart. De har dock alltid försvunnit för mig efter en liten stund = då fler hämtningar har gjorts från givaren, men du har såna värden konstant oavsett tid som den är igång alltså?
Always include type of hard/software and version when asking for support.

karro

  • Newbie
  • *
  • Posts: 26
    • View Profile
    • Hägran 5
    • Email
Re: Webswitch hittar ej luftfuktighetsmätare
« Reply #8 on: 2012-08-17, 10:37:03 »
Webswitchen har varit uppe över en timma nu och jag har gjort ett flertal hämtningar.
Temp-värdena är helt ok men rh varierar mellan 121% och 122%.

Jan (Microbit)

  • Software Developer
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1796
    • View Profile
    • Email
Re: Webswitch hittar ej luftfuktighetsmätare
« Reply #9 on: 2012-08-17, 11:02:41 »
Med hämtningar menade jag inte att du uppdaterar webbsidan utan att Webswitchen läser från givaren. Min visar nu mellan 39 och 41%, även direkt efter uppstart. Jag skulle behöva åtkomst till din Webswitch, då med två inåtgående portar ifall den är bakom en brandvägg, en för surf som jag antar du redan har och en till valfri. Om det går att fixa så maila eller PM:a mig.
Always include type of hard/software and version when asking for support.

karro

  • Newbie
  • *
  • Posts: 26
    • View Profile
    • Hägran 5
    • Email
Re: Webswitch hittar ej luftfuktighetsmätare
« Reply #10 on: 2012-08-17, 11:11:24 »
Jag öppnar en port till i brandväggen i helgen när jag kommer ut till stugan.
Mailar dig på måndag.