Author Topic: Tips för ping av RRC bakom Net_1  (Read 1801 times)

sm0nzy

  • Newbie
  • *
  • Posts: 7
    • View Profile
    • Email
Tips för ping av RRC bakom Net_1
« on: 2012-09-01, 11:57:41 »
Detta är ingen fråga, bara ett tips som jag tänkte att fler kan ha nytta av.

Jag har en RRC-Radio fjärrstyrd över mobilt nätverk av typ Net_1 (CDMA-nätet på 450 MHz). Det går fint, men det går inte att skicka vanliga "ping" genom Net_1 vilket är lite tråkigt om man t.ex vill kolla "ping-tider". Detta antagligen pga att ping skickas via ICMP som tydligen spärras av Net_1.

På siten nedan kan man gratis hämta ett program vid namn CryPing. CryPing körs som command line (DOS-fönstret) och skickar ping via TCP istället för ICMP.
Man skriver bara "CryPing <adress> -p 80" om man har port 80 öppen för TCP trafik till RRC's webgränsnitt vilket de flesta antagligen har. I mitt fall gav detta att jag har 130mS ping tid. Då har jag 12km från QTH till Net_1 siten som kör det äldre D35-modemet med en 4el Yagi vilket i detta fall ger en maximal downlink av ca 2,5 Mbps till siten.  Utöver det har jag sedan en lokal WLAN-sträcka på 100m från byggnaden med Net_1 modemet till garaget där RRC'n är monterad med en WLAN-brygga. Radion är en gammal IC-735 som styrs via HRD över seriekanal i RRC. Fungerar UFB.

http://www.cryer.co.uk/downloads/cryping/index.htm

73's de Patrik