Author Topic: "Stacka" flera webswitchar med TCP-IP  (Read 2731 times)

sm4unj

  • Newbie
  • *
  • Posts: 18
    • View Profile
    • Email
"Stacka" flera webswitchar med TCP-IP
« on: 2012-09-25, 13:38:31 »
Som jag har förstått det så kan man koppla ihop två webswitchar sida vid sida med en sladd emellan korten och sen göra den ena som master och den andra som slave.

Jag kommer på sikt att behöva fler än fem utgångar och två ingångar och att "stacka" vore då en lösning. Men installationsmässigt vore det mer fördelaktigt att ha en i huset och en i garaget och ha båda kopplade till nätverket.

Går detta att lösa? Det vore fint att kunna göra den ena som master och ange IP-adressen på slaven i setupmenyn och naturligtvis även ange masterns ip-adress i slaven.

Visst kan jag köra två webswitchar helt oberoende av varandra, men vitsen är att kunna dela vissa ingångar och givare. Nätverk kommer att finnas både i garaget och i huset.

//Magnus


Jan (Microbit)

  • Software Developer
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1796
    • View Profile
    • Email
Re: "Stacka" flera webswitchar med TCP-IP
« Reply #1 on: 2012-09-25, 15:56:08 »
Det mesta, ja i princip "allt", går att lösa som sådant och det du föreslår är inte dumt alls! Det är dock en del att ändra för att få till en sådan grej, så om det införs så kommer det i så fall att ta rätt länge tills dess tänker jag mig.
Always include type of hard/software and version when asking for support.

TomasM

  • Newbie
  • *
  • Posts: 8
    • View Profile
Re: "Stacka" flera webswitchar med TCP-IP
« Reply #2 on: 2013-09-23, 17:10:54 »
Det efterlyser även jag  ;)

Jan (Microbit)

  • Software Developer
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1796
    • View Profile
    • Email
Re: "Stacka" flera webswitchar med TCP-IP
« Reply #3 on: 2013-09-24, 06:22:55 »
Detta fick mig tänka på att vad som egentligen behövs vore väl att en viss Webswitch kunde använda en annan Webswitchs in- och utgångar? Dvs man anger inte att en är en slav och en är master utan istället väljer man vilka in/ut-gångar på en annan WS man vill ha tillgång till.
Always include type of hard/software and version when asking for support.

Jan (Microbit)

  • Software Developer
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1796
    • View Profile
    • Email
Re: "Stacka" flera webswitchar med TCP-IP
« Reply #4 on: 2014-02-28, 14:33:22 »
Always include type of hard/software and version when asking for support.