Author Topic: CDE HAM Rotor  (Read 6593 times)

sm0dhv

  • Newbie
  • *
  • Posts: 10
    • View Profile
CDE HAM Rotor
« on: 2012-10-20, 13:01:27 »
Har installerat min rotor mot webswitch + rotorkort
Det fungerar men inte riktigt 100%

1. När man ställer in ett gradtal så kommer man inte dit,
om det är mer än ett halvt varv, den stannar i förtid.
2. Likadant om man trycker på de förvalda knapparna
och det är stor vinkel. Stoppar den i förtid.

Planer på förbättring?
Ni kan få min URL och testa själva.
Rotorn är fn uppkopplad i garaget.

73 de Kent DHV

Jan (Microbit)

  • Software Developer
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1798
    • View Profile
    • Email
Re: CDE HAM Rotor
« Reply #1 on: 2012-10-20, 17:41:22 »
Vi har inte sett ett sådant beteende generellt så att "förbättra" är svårt då.

Hur långt ifrån är "inte dit"? Är det oberoende av vilket gradtal du vill gå till? Eller är det sämre i ena ändläget?

Hur ser dina "rotator settings" ut?
Always include type of hard/software and version when asking for support.

sm0dhv

  • Newbie
  • *
  • Posts: 10
    • View Profile
Re: CDE HAM Rotor
« Reply #2 on: 2012-10-20, 20:48:01 »
Vilken support!
En lördagkväll och allt.

Hur gör man för att sända en skärmdump för att
se om jag gjort något fel med inställningarna?

73 de Kent

Jan (Microbit)

  • Software Developer
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1798
    • View Profile
    • Email
Re: CDE HAM Rotor
« Reply #3 on: 2012-10-21, 07:31:33 »
Och nu är det söndagmorgon  ;)

I Windows man kan trycka Alt-PrintScreen och sen kopiera in i t.ex Paint och spara som en bild.

Du kan även exportera "settings(bin") och skicka den till mig med email.
Always include type of hard/software and version when asking for support.

sm0dhv

  • Newbie
  • *
  • Posts: 10
    • View Profile
Re: CDE HAM Rotor
« Reply #4 on: 2012-10-21, 09:26:05 »
God morgon!
Till vilken mail-adress kan jag sända dumpen?
/Kent

Jan (Microbit)

  • Software Developer
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1798
    • View Profile
    • Email
Re: CDE HAM Rotor
« Reply #5 on: 2012-10-21, 10:34:25 »
Vi har adresser förnamn.efternamn@microbit.se (Jan Andersson heter jag)
Always include type of hard/software and version when asking for support.

sm0dhv

  • Newbie
  • *
  • Posts: 10
    • View Profile
Re: CDE HAM Rotor
« Reply #6 on: 2012-10-21, 18:03:25 »
Hej, har sänt mail till dig med mina settings....

sm0dhv

  • Newbie
  • *
  • Posts: 10
    • View Profile
Re: CDE HAM Rotor
« Reply #7 on: 2012-10-22, 19:16:34 »
Tack för tips per mail!
Har nu satt en kondensator på A/D ingången.
Men har fortfarande problem med stopp,
även vid "enkel" körning med CW och CCW Knapparna.
Det verkar som om Brake-relät plötsligt släpper under
körning. Med tvärstopp som följd.
73 de /Kent

Jan (Microbit)

  • Software Developer
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1798
    • View Profile
    • Email
Re: CDE HAM Rotor
« Reply #8 on: 2012-10-23, 08:14:28 »
Du kan då antar jag se att brake-reläet har släppt genom att dess lysdiod på Webswitchen har slocknat?
Always include type of hard/software and version when asking for support.

sm0dhv

  • Newbie
  • *
  • Posts: 10
    • View Profile
Re: CDE HAM Rotor
« Reply #9 on: 2012-10-23, 09:02:08 »
Det blir en liten kortvarig ljusbåge från det relä som släpper,
men jag ska utreda detta lite mer vetenskapligt och återkomma
med resultat.
/Kent

sm0dhv

  • Newbie
  • *
  • Posts: 10
    • View Profile
Re: CDE HAM Rotor
« Reply #10 on: 2012-10-30, 18:21:12 »
hej!
Har nu testat att köra dels med förvald knapp
dels med CW resp CCW knapparna.
Får ingen ordning på detta, i samtliga fall
råkar jag ut för tjuvstopp.
Har även provat att låta ett relä på webswitchen
styra BRK på CDE HAM rotorn.
Det är alltså inte BRK-relät på 1216L som
plötsligt släpper utan antingen CW eller CCW reläerna
beroende på riktningen.
Har även provat att byta nätadaptern,
nu sitter det en som klarar 2A mot tidigare 0,5A.

Finns det något annat jag kan ha missat?

Kan det möjligen vara mitt 1216-kort som inte
fungerar som det ska, ska jag skicka upp
det till Er?
Ska ändå beställa två RRC1258 till min nyinköpta
 IC-706mkiiG.
73de /Kent

sm2o

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2579
    • View Profile
    • sm2oan
    • Email
Re: CDE HAM Rotor
« Reply #11 on: 2012-10-30, 23:16:04 »
Hej

Skicka upp den så skickar vi en ny med de andra paketet. Inte för att jag tror att den felar, men för att vara säker. Tror mer på problem i ham rotorn, för långa och för tunna ledningar eller att helt enkelt potten inte lämnar en spänning som snyggt följer roteringen utan hoppar hit och dit pga dålig kontakt.

73 de micke

sm0dhv

  • Newbie
  • *
  • Posts: 10
    • View Profile
Re: CDE HAM Rotor
« Reply #12 on: 2012-11-10, 14:33:28 »
Tack Janne!
Nu fungerar det även vid körning över Internet.
Tack för outstandning support som även inkluderade
debugging på distans på mitt rotorkort (i garaget) !
73 de /Kent
 :D

sm2o

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2579
    • View Profile
    • sm2oan
    • Email
Re: CDE HAM Rotor
« Reply #13 on: 2012-11-10, 15:52:42 »
Fast det är ju bara en work around,du borde ju ändå gå till botten med dina svarstider, mer än 3 sek är ju inte acceptabelt

/micke

sm0dhv

  • Newbie
  • *
  • Posts: 10
    • View Profile
Re: CDE HAM Rotor
« Reply #14 on: 2012-11-12, 13:26:55 »
Ja, det är ju en standard Telia 4G router som är tillfälligt
installerad i mitt garage för test.
Placeringen är ju inte den bästa radiomässigt,
den går t.ex. inte upp på 4G utan ligger kvar på 3G.
Hastigheten är c:a 1 Mbit/s och indikerad svarstid med
bredbandskollen är c:a 150 ms.
På min permanenta site förväntar jag kanske 10 Mbits/s
och snabbare svarstider.
En fråga, det förändrade programmet som blev till med
Jannes hjälp har jag ju nytta av, men hur är det om jag skulle
köpa en webswitch med rotorkort till, ligger förbättringen
då i en firmware som man laddar hem ?
Eller är det installerat från början?
73 de /Kent