Author Topic: Använda fler än en tempsensor i ett program?  (Read 5539 times)

Persson

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 56
    • View Profile
    • Email
Använda fler än en tempsensor i ett program?
« on: 2012-11-07, 21:20:26 »
Om jag vill att ett relä ska slå till med en tempsensor och sen av med en annan kan jag göra två program som båda styr ett relä? Webswitchen varnar för att två program använder ett relä, gör det något? Funkar det bara endå?

Jag hittar inget sätt att byta temp sensor i nästa rad på ett program så jag förmodar att enda sättet är att göra flera program eller har jag missat något?


Jan (Microbit)

  • Software Developer
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1796
    • View Profile
    • Email
Re: Använda fler än en tempsensor i ett program?
« Reply #1 on: 2012-11-08, 08:43:49 »
Det stämmer att som det nu funkar så är det begränsat till en temp-sensor per program. Du kan dock göra som du föreslår, varningen man får är för att uppmärksamma en på att man styr ett visst relä från två eller flera program. Tänk på att programmen utvärderas från 1 och uppåt, så det program som har lägre nummer utvärderas före ett med högre.
Always include type of hard/software and version when asking for support.

Persson

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 56
    • View Profile
    • Email
Re: Använda fler än en tempsensor i ett program?
« Reply #2 on: 2012-11-08, 16:02:39 »
Ok, det där sista med att programmen utvärderas från 1 och uppåt förstog jag inte riktigt... Vad innebär det? Om program ett säger att relät ska vara på kan inte program två stänga av det då?

Jan (Microbit)

  • Software Developer
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1796
    • View Profile
    • Email
Re: Använda fler än en tempsensor i ett program?
« Reply #3 on: 2012-11-08, 16:25:12 »
Det innebär att program med lägre nummer kan sägas ha lägre prioritet. Om t.ex program nr 1 vill att relä 4 ska vara "On" men program 2 vill att reläet ska vara "Off" så kommer det att vara program 2 som har sista ordet så att säga = reläet blir "Off".
Always include type of hard/software and version when asking for support.

Persson

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 56
    • View Profile
    • Email
Re: Använda fler än en tempsensor i ett program?
« Reply #4 on: 2012-11-08, 17:59:42 »
Ok, då kan det funka som jag tänkt, ska testa lite :) Finns det planer på att kunna använda fler tempsensorer i samma program? Skulle ju kunna göra kulvertstyrningar osv ganska lätt då :)

Jan (Microbit)

  • Software Developer
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1796
    • View Profile
    • Email
Re: Använda fler än en tempsensor i ett program?
« Reply #5 on: 2012-11-08, 18:49:57 »
Ok, då kan det funka som jag tänkt, ska testa lite :) Finns det planer på att kunna använda fler tempsensorer i samma program? Skulle ju kunna göra kulvertstyrningar osv ganska lätt då :)
Jo, nog finns det med på att-försöka-införa-listan  ;)
Always include type of hard/software and version when asking for support.

Persson

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 56
    • View Profile
    • Email
Re: Använda fler än en tempsensor i ett program?
« Reply #6 on: 2012-11-08, 19:45:55 »
Låter bra det, måste säga att jag gillar webswitchen, den är snabb och stabil. Ni måste få beröm också, snabba svar på frågor och bra gensvar på önskemål, fler företag borde var som ni.

Jan (Microbit)

  • Software Developer
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1796
    • View Profile
    • Email
Re: Använda fler än en tempsensor i ett program?
« Reply #7 on: 2012-11-08, 20:17:01 »
Vi slickar girigt i oss av berömmet, hehe!
Always include type of hard/software and version when asking for support.

AT

  • Newbie
  • *
  • Posts: 27
    • View Profile
Re: Använda fler än en tempsensor i ett program?
« Reply #8 on: 2015-01-15, 14:17:34 »
Hej,

Jag bumpar denna tråden då jag är ute efter samma sak som diskuteras här. Vill bygga en kulvertstyrning och behöver för det fler än en tempsensor / program. Är det något som är möjligt i dagsläget ?

Kulvertstyrningen ska starta en cirkulationspump om en toppen på en acktankT1 är under x grader vilkorat att toppen på lagertanken T2  är över X
Pumpen ska stoppa om botten T3  är över y grader.  eller om T2< T1

Jan (Microbit)

  • Software Developer
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1796
    • View Profile
    • Email
Always include type of hard/software and version when asking for support.

AT

  • Newbie
  • *
  • Posts: 27
    • View Profile
Re: Använda fler än en tempsensor i ett program?
« Reply #10 on: 2015-01-15, 15:03:58 »
Coolt!
Tack för snabbbt svar, då ska jag nog shoppa !

Jan (Microbit)

  • Software Developer
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1796
    • View Profile
    • Email
Re: Använda fler än en tempsensor i ett program?
« Reply #11 on: 2015-01-15, 15:49:59 »
Coolt!
Tack för snabbbt svar, då ska jag nog shoppa !
Välkommen!  8)
Always include type of hard/software and version when asking for support.