Author Topic: Har oxå problem med ACP  (Read 7159 times)

mangee1

  • Newbie
  • *
  • Posts: 8
    • View Profile
    • Email
Har oxå problem med ACP
« on: 2012-12-27, 15:29:16 »
Tänker antagligen fel. Vill ha släkt när solen är uppe och mitt i natten när ingen är vaken.
Den släcker på dagen men inte mellan 23.59 och 05.00

Skickade upp en trasig webswitch till er, har ni hunnit kolla på den?

Jan (Microbit)

  • Software Developer
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1796
    • View Profile
    • Email
Re: Har oxå problem med ACP
« Reply #1 on: 2012-12-28, 08:48:00 »
Hej,

Du vill alltså ha släckt mellan kl 0:00 och 5:00 oavsett solens tillstånd? Isf borde bifogat program göra vad du vill.

Första raden behöver bara aktivera reläet när solen är nere. Inget annat villkor krävs där alltså.

Andra raden behöver likaledes bara inaktivera reläet när solen är uppe.

Tredje raden ser till att reläet är inaktiverat alla veckodagar mellan klockan 0:00 och 5:00. Man anger främst intervall när man anger tid, detta för att minska risken att någon rad missas ifall Webswitchen är avslagen, t.ex pga strömavbrott.

(Bilden jag bifogar är från v3.0, så den ser lite annorlunda ut mot äldre versioners AC-program)

När skickade du upp den? Vi har inte så mycket bemanning under helgerna så kan ta lite längre än vanligt att få respons från oss.
Always include type of hard/software and version when asking for support.

mangee1

  • Newbie
  • *
  • Posts: 8
    • View Profile
    • Email
Re: Har oxå problem med ACP
« Reply #2 on: 2012-12-28, 09:40:05 »
Skall testa programmet.

Den uppskickade switchen levererades till er den 17/12 och togs emot av en L Johansson. Kolla den vid tillfälle.

Jan (Microbit)

  • Software Developer
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1796
    • View Profile
    • Email
Re: Har oxå problem med ACP
« Reply #3 on: 2013-01-02, 11:52:06 »
Webswitchen hade på något sätt tappat alla sina inställningar så den led av en svår "identitetskris" kan man säga ;) Den är dock igång igen och på väg tillbaka till dig  :)
Always include type of hard/software and version when asking for support.

hellberg

  • Newbie
  • *
  • Posts: 1
    • View Profile
Re: Har oxå problem med ACP
« Reply #4 on: 2013-04-02, 21:07:38 »
Hej, hoppas du kan hjälpa mig med en utveckling av ljusstyrningen.
Jag vill att belysningen tänds vid solnedgång, släcks två timmar efter för att tändas igen en timme före soluppgång för att sedan släckas trettio minuter efter soluppgång. Detta för att få oregelbunden tändning och släckning, alltid lurar det någon buse hoppas jag.
Går det att lösa?

Jan (Microbit)

  • Software Developer
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1796
    • View Profile
    • Email
Re: Har oxå problem med ACP
« Reply #5 on: 2013-04-03, 08:58:22 »
Hej hellberg,

Jag tror tyvärr inte det går att lösa med befintlig funktionalitet i Webswitchen. Iaf inte som jag kan komma på.
Always include type of hard/software and version when asking for support.

vanos

  • Newbie
  • *
  • Posts: 8
    • View Profile
    • Email
Re: Har oxå problem med ACP
« Reply #6 on: 2013-10-31, 06:48:47 »
hej  Vad är det för fel på detta program jag har gjort ;D. vill ha släkt mellan 22:00- 8:00 men lampan slocknade inte 22:00
har lagt in longitude och latitude

Jan (Microbit)

  • Software Developer
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1796
    • View Profile
    • Email
Re: Har oxå problem med ACP
« Reply #7 on: 2013-10-31, 07:02:42 »
Grejen är den att ett program inte kan gå över dygnsgränser. Det går inte att ange 22-8 på en rad utan det krävs två rader:

22 00 -> 23 59
00 00 -> 08 00

för att hantera det.
« Last Edit: 2013-11-01, 08:22:08 by Jan (Microbit) »
Always include type of hard/software and version when asking for support.

vanos

  • Newbie
  • *
  • Posts: 8
    • View Profile
    • Email
Re: Har oxå problem med ACP
« Reply #8 on: 2013-11-01, 07:54:50 »
Grejen är den att ett program kan inte gå över dygnsgränsen. Det går inte att ange 22-8 på en rad utan det krävs två rader:

22 00 -> 23 59
00 00 -> 08 00

för att hantera det.

verkar att fungera . tackar

Jan (Microbit)

  • Software Developer
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1796
    • View Profile
    • Email
Re: Har oxå problem med ACP
« Reply #9 on: 2013-11-01, 08:22:29 »
Finemang!  8)
Always include type of hard/software and version when asking for support.

vanos

  • Newbie
  • *
  • Posts: 8
    • View Profile
    • Email
Re: Har oxå problem med ACP
« Reply #10 on: 2013-11-04, 13:55:01 »
Ja hej igen . Behöver lite support angående ett litet program .Jag vill att en lampa ska lysa mellan
8:00-22:00 dvs ingen solstyrning på detta .men jag tänker väl fel för jag får det inte att fungera
så skulle nån snäll skäl visa hur dom raderna skulle se ut.
tackar på förhand

Jan (Microbit)

  • Software Developer
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1796
    • View Profile
    • Email
Re: Har oxå problem med ACP
« Reply #11 on: 2013-11-04, 14:15:28 »
Ett sätt kunde vara så här:

Always include type of hard/software and version when asking for support.

vanos

  • Newbie
  • *
  • Posts: 8
    • View Profile
    • Email
Re: Har oxå problem med ACP
« Reply #12 on: 2013-11-05, 06:56:53 »
tackar .här var det snabb service ;D

Jan (Microbit)

  • Software Developer
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1796
    • View Profile
    • Email
Re: Har oxå problem med ACP
« Reply #13 on: 2013-11-05, 07:20:10 »
När Fantomen svarar står blixten stilla eller hur det nu heter, haha!
Always include type of hard/software and version when asking for support.

vanos

  • Newbie
  • *
  • Posts: 8
    • View Profile
    • Email
Re: Har oxå problem med ACP
« Reply #14 on: 2013-11-06, 09:02:21 »
Nu behövs mer support. Har ett nytt problem  har satt en nexa brytare (Nexa WMR-250 med dimmer) på två lampor. när man kör manuellt fungerar det finfint dvs den startar vid den dimmernivån man stängde av. men när man kör med acp läget så dimmrar den upp och ner hela tiden
Hur gör man med detta?