RRC 1258 Support på Svenska > Konfiguration av Routrar och Brandväggar

Anslutning i paneländen: Trådlöst eller dra lång kabel?

(1/2) > >>

SM0UXX:
Läste någonstans att trådlöst nätverk avrådes i paneländen. Stämmer det? Alternativet i mitt fall blir att dra c:a 20 meter patchkabel istället.

sm2o:
Hej

det fungerar hur bra som helst men du måste ju ha en lämplig omvänd accesspunkt vid RRC.n

73 de mikael

SM0UXX:
Tack för svar!
Det är värt rätt mycket att slippa trassla en sladd genom hela lägenheten.... Några tips på omvänd accesspunkt? Kan man använda USB för att ansluta denna, eller måste det ske med nätverksuttaget?

SM6VTT:
Det finns en mängd routrar som har brygg funktion, själv tänker jag använda någon som har öppen källkod så man kan byta till DD-WRT http://dd-wrt.com. En populär router är Linksys WRT54GL http://www.dustinhome.se/pd_5010090496.aspx

Man får dock vara medveten om att det blir lite mer nätverkskonfiguration men det är ju inte så mycket på fjärrstyrningssidan.

SM0UXX:
Tackar för tipset!

Visst borde typ en trådlös printserver också kunna funka? T.ex. http://www.netgear.com/Products/PrintServers/WirelessPrintServers/WGPS606.aspx

Tycker dock att både ovanstående samt den du tipsade om är något overkill i detta fall... Skulle vara smidigt om man hittade en liten rackare som hade bara 1st ethernet uttag förstås.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version