Author Topic: CW not transmitting on TS-480 HX  (Read 8851 times)

sm2o

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2555
    • View Profile
    • sm2oan
    • Email
Re: CW not transmitting on TS-480 HX
« Reply #15 on: 2013-09-10, 22:55:13 »
Jo jag fattade som att det var bara radion som gjorde fel, det är också ganska vanligt att man ställt in radion fel. Om du har keyern aktiverad i Kontroll RRC så skall du höra medhörning från båda paddlarna som från vilken extern keyer som helst och oavsett om du är uppkopplad eller inte. Gör du inte det så är det inte kontakt från paddel till RRC. Vi har aldrig fått in nån där ingången gått sönder elektriskt, däremot har väl nån enstaka förstört själva kontakten..

/micke

SM4MJR

  • Newbie
  • *
  • Posts: 6
    • View Profile
    • Email
Re: CW not transmitting on TS-480 HX
« Reply #16 on: 2013-09-11, 08:11:01 »
Hej!
Tack Micke,
Jag ska mäta ingången ytterligare en gång bara för att vara säker...
73 de Bosse

SM4MJR

  • Newbie
  • *
  • Posts: 6
    • View Profile
    • Email
Re: CW not transmitting on TS-480 HX
« Reply #17 on: 2013-09-11, 18:05:36 »
Hej!
Nu har jag ohm-mätt från en extern 3,5 mm plugg i satt i J11 (PAD) fram till DT1 och DT2 och har ca 10kohm på båda. Det verkar inte vara ett hårdvarufel så långt i allafall. Kan det vara ide att göra en stor reset eller har ni någon annan ide?
73 de SM4MJR, Bosse
« Last Edit: 2013-09-11, 18:10:27 by SM4MJR »

sm2o

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2555
    • View Profile
    • sm2oan
    • Email
Re: CW not transmitting on TS-480 HX
« Reply #18 on: 2013-09-11, 18:13:46 »
nej det hjälper inte med reset. Du kan hålla inne båda paddlarna och titta på statussidan, jag tror att det skall indikera där på input 1 och 2 om dom är aktiverade. Tänk på att sidan måste laddas om då ingångarna skall läsas. Det kanske är så att någon av ingångarna till CPUn är trasiga.

/micke

SM4MJR

  • Newbie
  • *
  • Posts: 6
    • View Profile
    • Email
Re: CW not transmitting on TS-480 HX
« Reply #19 on: 2013-09-12, 08:33:56 »
Hej!
Kollade på ingångarna under statusfliken och där gick det ju att se status. Det visade att det bara var en port som ändrades. Jag gjorde en factory reset (resetknappen inne mer än 20 sekunder) och nu fungerar det, både långa och korta på keyern.
Tack för hjälpen!
73 de SM4MJR, Bosse

sm2o

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2555
    • View Profile
    • sm2oan
    • Email
Re: CW not transmitting on TS-480 HX
« Reply #20 on: 2013-09-12, 08:43:14 »
Då måste ingången varit satt att användas till nått annat på I/O sidan. Men ok bra att det löste sig

/micke