Author Topic: Använda curl för att skicka kommandon till webswitch  (Read 2601 times)

Gflygt

  • Newbie
  • *
  • Posts: 11
    • View Profile
Hallå!

Har någon här i forumet använt curl, för att skicka exempelvis reläpåslag till webswitch.

När jag kör 'curl http://ip-adress/relaycontrol/on/1' så får jag till svar '401 Unauthorized'

Jag måste med andra ord logga in på webswitch, eller snarare skicka med inlogg via curl.
Har aldrig testat det förut, o behöver lite hjälp på vägen. Om det ens är möjligt?
.
.
.
Har läst på lite, och det går ju att lösa på två sätt. Det enkla, är att ta bort inlogg o lösenord, och sen skicka kommandot.

Det andra sättet är, att via curl skicka kommando för att via loginrutan göra ett inlogg, och sen skicka min on-off-sträng.

Någon som har gjort detta?

Gunnar
« Last Edit: 2013-10-19, 07:12:12 by Gflygt »

Jan (Microbit)

  • Software Developer
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1796
    • View Profile
    • Email
Re: Använda curl för att skicka kommandon till webswitch
« Reply #1 on: 2013-10-19, 08:00:11 »
Jag har använt mig av ett otal programmeringsspråk och tekniker genom åren men se curl har jag inte testat. Hittade dock denna sida:

http://curl.haxx.se/docs/httpscripting.html

med avsnittet:

Quote
6. HTTP Authentication
 
 HTTP Authentication is the ability to tell the server your username and
 password so that it can verify that you're allowed to do the request you're
 doing. The Basic authentication used in HTTP (which is the type curl uses by
 default) is *plain* *text* based, which means it sends username and password
 only slightly obfuscated, but still fully readable by anyone that sniffs on
 the network between you and the remote server.
 
 To tell curl to use a user and password for authentication:
 
        curl --user name:password http://www.example.com
som kanske kan vara till hjälp?
Always include type of hard/software and version when asking for support.

Gflygt

  • Newbie
  • *
  • Posts: 11
    • View Profile
Re: Använda curl för att skicka kommandon till webswitch
« Reply #2 on: 2013-10-19, 15:24:29 »
Jag provade den koden, och det enda svar jag får är att sidan har "frames". Så jag måste nog vara mer precis med vilken del jag anropar.

I och för sig så spelar det inte så stor roll, att websidan inte har lösenord, eftersom jag inte kommer att anropa den från Internet. Jag kommer att köra curl när jag går remote, via min temperaturlogger, som jag kommer åt via ssh. Websida kommer jag bara anropa i mitt lokala LAN på landet.

Men som en princip, så vore det mycket mer tillfredsställande att ha sidan lösenordsskyddad, och göra korrekta anrop med cURL. :-)

Gunnar

Jan (Microbit)

  • Software Developer
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1796
    • View Profile
    • Email
Re: Använda curl för att skicka kommandon till webswitch
« Reply #3 on: 2013-10-19, 20:09:21 »
Om du anropade t.ex  http://ip-adress/relaycontrol/on/1 så finns det inga frames där då den adressen är en av de som finns för "maskinell" styrning av Webswitchen:

http://www.webswitch.se/wp/?page_id=342

Vilken adress(URL) använde du?
Always include type of hard/software and version when asking for support.

Gflygt

  • Newbie
  • *
  • Posts: 11
    • View Profile
Re: Använda curl för att skicka kommandon till webswitch
« Reply #4 on: 2013-10-20, 15:55:57 »
Jag försökte nog direkt på adressen bara

Jag ska testa med den andra o se vad jag får.

Fast nu kan jag inte testa på ett tag. Burken finns på plats för elektrikern att installera. Jag återkommer om jag inte lyckas. :-)

Gunnar
« Last Edit: 2013-10-20, 16:54:18 by Gflygt »