Author Topic: TS480 CONTROL PANEL SPEAKER AUDIO  (Read 3969 times)

SV1DH

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 33
    • View Profile
    • Email
TS480 CONTROL PANEL SPEAKER AUDIO
« on: 2011-06-08, 16:10:32 »
Although the back side speaker of TS480 control panel its working fine when the panel its connected directly to transceiver, I can get audio on the HEADPHONES ONLY while the panel its connected via the RemoteRig control unit (with hardware V5 and software V2.30 of 16/12/2010). Audio from the speaker come for VERY SHORT while disconnecting the headphones plug from the panel.
Any advise pse??

dj0qn

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2150
    • View Profile
    • DJ0QN / K7DX
    • Email
Re: TS480 CONTROL PANEL SPEAKER AUDIO
« Reply #1 on: 2011-06-08, 16:24:29 »
Did you remove JMP2 as per the manual to make sure the head receives 9 volts?

73,
Mitch DJ0QN / K7DX

SV1DH

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 33
    • View Profile
    • Email
Re: TS480 CONTROL PANEL SPEAKER AUDIO
« Reply #2 on: 2011-06-08, 19:00:18 »
Did you remove JMP2 as per the manual to make sure the head receives 9 volts?

73,
Mitch DJ0QN / K7DX
Mitch, tnx for fast reply but JMP2 is removed. The TS480 panel is working just fine except the mentioned problem and AUDIO is delivered anyhow to headphones plug on it OK...Any further idea, pse??
73,
Costas SV1DH

dj0qn

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2150
    • View Profile
    • DJ0QN / K7DX
    • Email
Re: TS480 CONTROL PANEL SPEAKER AUDIO
« Reply #3 on: 2011-06-09, 11:26:44 »
Hi Costas,

Sorry, I did not understand your problem then, I thought the head didn't work at all with the RRC.

I did some checking and could not replicate your problem. I also could not find a method to mute
the speaker in the TS-480 menus. Sounds like a hardware problem somewhere. What doesn't make
sense to me is that the headphone jack works, but the speaker doesn't (except for a second when
you pull the plug). I would check the speaker jack on the head to see if there is a short or similar problem.

Otherwise, maybe someone else has an idea? It does not appear to be a problem related to RemoteRig
at all.

73,
Mitch DJ0QN / K7DX


sv1elf

  • Newbie
  • *
  • Posts: 19
    • View Profile
Re: TS480 CONTROL PANEL SPEAKER AUDIO
« Reply #4 on: 2011-06-10, 08:19:02 »
Hi Kosta
Check the setting to "radio settings menu"  to be like page 122 of manual in both sides.
73 de sv1elf
George

SV1DH

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 33
    • View Profile
    • Email
Re: TS480 CONTROL PANEL SPEAKER AUDIO
« Reply #5 on: 2011-06-13, 21:15:20 »
Hi Mitch
tnx again for ur comments.
The funny thing is that the TS480 head is working perfectly when connected directly to TS480, I can get audio from headphones as well from speaker when headphones are disconnected. When head is via RR pair I have audio from headphones only (and momentarily from speaker while disconnecting headphones). Real funny thing....
73 Costas

SV1DH

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 33
    • View Profile
    • Email
Re: TS480 CONTROL PANEL SPEAKER AUDIO
« Reply #6 on: 2011-06-13, 21:21:01 »
Hi George,
unfortunately all RR (control and radio) settings are OK and audio is also perfect on headphones, but NO audio on heads backside speaker...
Writing these lines Im thinking if this trouble is because I have an external speaker connected directly to TS480 radio unit on remote site!!
73 Costas

dj4mz

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 97
    • View Profile
Re: TS480 CONTROL PANEL SPEAKER AUDIO
« Reply #7 on: 2011-06-14, 09:52:09 »
Hi Costas,

check the manual of your TS-480. On page 7 it is written:

Quote
... If an external speaker is connected to EXT.SP jack, the built-in speaker on the back of the Remote Control panel will mute. ...

vy 73
Simon, DJ4MZ