Author Topic: Rotorstyrning och antennswitch på samma gång?  (Read 5978 times)

SM5PHU

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 41
    • View Profile
Rotorstyrning och antennswitch på samma gång?
« on: 2013-12-20, 01:41:18 »
Hej!

Jag har ett par olika behov, som jag skulle vilja försöka tillgodose med en Webswitch 1216H:

1) Jag vill att min antennväxel följer med när jag byter band på min Icom-radio. Jag har läst mig till att jag kan åstadkomma det genom att läsa CI-V från radion. Visst stämmer det?

2) Samtidigt som webswitchen är konfigurerad enligt 1) vill jag manuellt kunna välja en annan antenn via webbgränssnitt. Går det, eller måste jag först konfigurera om webswitchen så att den inte längre läser CI-V?

3) Jag vill också kunna styra min antennrotor (Idiom Press DCU-1) via webbgränssnitt. Om jag redan konfigurerat enligt 1), anar jag att den (enda?) serieporten redan är upptagen för CI-V, så att jag inte samtidigt kan styra en antennrotor? Eller med andra ord: Måste jag ha två stycken webswitchar för att samtidigt kunna göra 1) och 3)?

73,
Jonas/SM5PHU

Jan (Microbit)

  • Software Developer
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1798
    • View Profile
    • Email
Re: Rotorstyrning och antennswitch på samma gång?
« Reply #1 on: 2013-12-20, 08:52:20 »
Hej,

1/
Ja, det stämmer att WS kan förstå CI-V och ställa om antennerna baserat på det.

2/
På "reläsidan" finns det Automatic control"-ON/OFF-knappar som du kan använda för att slå av/på den automatiska antennstyrningen.

3/
Och ja igen, det går inte att i det fallet samtidigt ha både antennväxling och antennrotor då bägge två använder den enda serieporten som finns.
« Last Edit: 2013-12-20, 16:32:02 by Jan (Microbit) »
Always include type of hard/software and version when asking for support.

SM5PHU

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 41
    • View Profile
Re: Rotorstyrning och antennswitch på samma gång?
« Reply #2 on: 2013-12-20, 15:38:43 »
Tack för snabbt svar!

Nu har jag har beställt en WS att labba med.

73,
Jonas/SM5PHU

Jan (Microbit)

  • Software Developer
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1798
    • View Profile
    • Email
Re: Rotorstyrning och antennswitch på samma gång?
« Reply #3 on: 2013-12-20, 16:33:17 »
Tack själv!

Vi har dock en del julledigt nu framledes så det kan hända att det tar till efter nyår innan du har din nya "labb-sak". Hoppas det går bra?
Always include type of hard/software and version when asking for support.

SM5PHU

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 41
    • View Profile
Re: Rotorstyrning och antennswitch på samma gång?
« Reply #4 on: 2013-12-20, 19:54:50 »
Ja, det får väl gå bra.

God jul och gott nytt år på er!

/Jonas

Jan (Microbit)

  • Software Developer
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1798
    • View Profile
    • Email
Re: Rotorstyrning och antennswitch på samma gång?
« Reply #5 on: 2013-12-20, 20:00:49 »
Bra!

God Jul osv till dig också!  :)
Always include type of hard/software and version when asking for support.

SM5PHU

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 41
    • View Profile
Re: Rotorstyrning och antennswitch på samma gång?
« Reply #6 on: 2013-12-29, 15:17:15 »
Och är det en sån här 5-polig Molex-kontakt som passar till serieporten ("P1") i en webswitch?
https://www.elfa.se/elfa3~se_sv/elfa/init.do?init=2&shop=ELFA_SE-SV&item=43-804-24&

/Jonas

Jan (Microbit)

  • Software Developer
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1798
    • View Profile
    • Email
Re: Rotorstyrning och antennswitch på samma gång?
« Reply #7 on: 2013-12-29, 16:19:43 »
Always include type of hard/software and version when asking for support.

SM5PHU

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 41
    • View Profile
Re: Rotorstyrning och antennswitch på samma gång?
« Reply #8 on: 2013-12-29, 17:37:45 »
Jo, att det är TTL-nivå har jag förstått, och såna där adapterkablar för nivåkonvertering har jag redan beställt, eftersom de kan vara bra att ha.
Men i första hand tänkte jag använda WS för att avkoda CI-V, och till det tänkte jag löda ihop en kabel enligt http://www.webswitch.se/wp/?page_id=335.
Då behöver jag en Molex-kontakt(?) som passar på stiftlisten "P1" i webswitchen.

Jag gissar att ELFA artikelnummer 43-804-24 som jag länkade till i förra inlägget funkar...

/Jonas

Jan (Microbit)

  • Software Developer
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1798
    • View Profile
    • Email
Re: Rotorstyrning och antennswitch på samma gång?
« Reply #9 on: 2013-12-29, 19:55:31 »
OK, bra att du har koll  :D

Grejen är dock den att jag inte är "hårdvarugurun på bygget" så jag vågar inte säga mer än att det är en ordinär stiftlist med "rygg" som sitter där. Jag ska be om assistans i frågan  ;)
Always include type of hard/software and version when asking for support.

SM5PHU

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 41
    • View Profile
Re: Rotorstyrning och antennswitch på samma gång?
« Reply #10 on: 2013-12-29, 20:05:40 »
OK, den kostar 2 spänn på ELFA, så det är ingen katastrof om det visar sig att jag gissat fel.

/Jonas

Jan (Microbit)

  • Software Developer
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1798
    • View Profile
    • Email
Re: Rotorstyrning och antennswitch på samma gång?
« Reply #11 on: 2013-12-31, 17:21:41 »
Haha, ja då kanske du inte konkar av det iaf! Fick reda på att "det mesta med 2,54 mms delning" borde funka.
Always include type of hard/software and version when asking for support.

SM5PHU

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 41
    • View Profile
Re: Rotorstyrning och antennswitch på samma gång?
« Reply #12 on: 2014-01-10, 12:29:35 »
ELFA artikelnummer 43-804-24 passade perfekt.

Hälsningar,
Jonas

Jan (Microbit)

  • Software Developer
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1798
    • View Profile
    • Email
Re: Rotorstyrning och antennswitch på samma gång?
« Reply #13 on: 2014-01-10, 13:35:44 »
 8)
Always include type of hard/software and version when asking for support.

SM5PHU

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 41
    • View Profile
Re: Rotorstyrning och antennswitch på samma gång?
« Reply #14 on: 2014-01-19, 17:40:12 »
Jag upptäckte just en bonus, som jag inte hade klart för mig från början:

Automatisk antennväxling fungerar inte samtidigt med rotorstyrning.
Men manuell antennväxling funkar samtidigt med rotorstyrning

Såklart.

/Jonas