Author Topic: Hittar inte webswitchen från internet  (Read 4836 times)

andreas1

  • Newbie
  • *
  • Posts: 7
    • View Profile
Hittar inte webswitchen från internet
« on: 2014-02-27, 16:54:52 »
Jag ska sätta upp och koppla in ws
när jag skriver in adressen från dns settings så hittas den inte
ws är inkopplad till en dovado 4gr router vilket kopplar upp till nätet via Telenor 3g
är det några inställningar jag bör kolla
har surfat runt utan resultat på forum och dyl

Jan (Microbit)

  • Software Developer
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1796
    • View Profile
    • Email
Re: Hittar inte webswitchen från internet
« Reply #1 on: 2014-02-27, 16:59:36 »
Har du öppnat upp nån port in från utsidan till WS då? Frågar eftersom du inte skriver nått om det.

Eller menar du nått annat med "hittas den inte"? Om du använder vår DDNS-tjänst så kan du PMa mig "Dynamic DNS host name" så kan jag kika på det härifrån.
Always include type of hard/software and version when asking for support.

andreas1

  • Newbie
  • *
  • Posts: 7
    • View Profile
Re: Hittar inte webswitchen från internet
« Reply #2 on: 2014-02-27, 17:20:40 »
har öppnat port 80 i modemet
pm till dig med host name

Jan (Microbit)

  • Software Developer
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1796
    • View Profile
    • Email
Re: Hittar inte webswitchen från internet
« Reply #3 on: 2014-02-27, 17:27:54 »
Din WS verkar inte ha kontaktat vår DDNS-server så det är nog anledningen till att den inte "hittas". En tänkbar orsak är DNS-problem så att den inte kommer åt att uppdatera DDNS:en, för jag antar att routern inte spärrar för utgående trafik? Vad syns på System Info-sidan? Främst då "Last Dynamic DNS status:".
Always include type of hard/software and version when asking for support.

andreas1

  • Newbie
  • *
  • Posts: 7
    • View Profile
Re: Hittar inte webswitchen från internet
« Reply #4 on: 2014-02-27, 17:48:00 »
detta syns på infosidan
Max available memory = 18201 bytes
Sun state: Invalid/Not programmed
Last Dynamic DNS status: Unknown
Ping status (watchdog): Off
Active profile: Default

Jan (Microbit)

  • Software Developer
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1796
    • View Profile
    • Email
Re: Hittar inte webswitchen från internet
« Reply #5 on: 2014-02-27, 21:05:13 »
"Last Dynamic DNS status: Unknown" visar att WSen inte lyckas uppdatera vår DDNS. Vad har du angett som "DNS server" på "IP settings"-sidan?
Always include type of hard/software and version when asking for support.

andreas1

  • Newbie
  • *
  • Posts: 7
    • View Profile
Re: Hittar inte webswitchen från internet
« Reply #6 on: 2014-02-28, 11:59:10 »
jag har använt 192.168.0.20
provade att gå tillbaka till 192.168.0.1
då får jag dessa fel

Max available memory = 18501 bytes
Sun state: Invalid/Not programmed
Last Dynamic DNS status: Error, code=107
Ping status (watchdog): Off
Active profile: Default


Jan (Microbit)

  • Software Developer
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1796
    • View Profile
    • Email
Re: Hittar inte webswitchen från internet
« Reply #7 on: 2014-02-28, 14:17:19 »
"Last Dynamic DNS status: Error, code=107" betyder att Webswitchen inte lyckas ansluta till DDNS-servern, dvs den har lyckats hitta adressen till DDNS-servern men något förhindrar den att kommunicera med den. Det låter lite märkligt då det är "det håll"(dvs ut mot Internet) som bruka vara öppet genom brandväggar i routrar. Fungerar månntro din på något annat sätt än "vanligt"?
Always include type of hard/software and version when asking for support.

sm2o

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2430
    • View Profile
    • sm2oan
    • Email
Re: Hittar inte webswitchen från internet
« Reply #8 on: 2014-02-28, 14:34:40 »
det är väl bara dns ip som är fel inställd. Sätt Google dns 8.8.8.8 det brukar alltid funka

/micke

andreas1

  • Newbie
  • *
  • Posts: 7
    • View Profile
Re: Hittar inte webswitchen från internet
« Reply #9 on: 2014-02-28, 16:32:31 »
provar att lägga in 8.8.8.8
vad är det igentligen man vill ange
jag är inte ett dugg insatt i detta
annars får jag prova med en annan anslutning till internet
i dags läget har jag bara mobila lösningar
har provat att ändra på alla möjliga inställningar på modemet
för att det skall vara öppet från utsidan
det fungerar hur bra som helst att surfa till alla sidor utan problem

Jan (Microbit)

  • Software Developer
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1796
    • View Profile
    • Email
Re: Hittar inte webswitchen från internet
« Reply #10 on: 2014-03-01, 06:51:46 »
Beklagar att det krånglar så för dig! Som jag ser det så finns det två fel, eller symptom iaf. Möjligen har de samma orsak, att WS inte kan kommunicera med DDNS-servern.

Kan du göra en Export Settings(txt) och maila/PMa mig filen som skapas?

När du säger att det går bra att surfa antar jag att du menar surfa med t.ex en dator ansluten till Dovadon?
Always include type of hard/software and version when asking for support.

andreas1

  • Newbie
  • *
  • Posts: 7
    • View Profile
Re: Hittar inte webswitchen från internet
« Reply #11 on: 2014-03-04, 19:14:28 »
Nu har Jag fått det att fungera
det var Dns server inställningen som var fel
fungerar även med appen
dok ser jag inte relayen i iphonen
några tips på detta
Andreas

Jan (Microbit)

  • Software Developer
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1796
    • View Profile
    • Email
Re: Hittar inte webswitchen från internet
« Reply #12 on: 2014-03-05, 05:50:36 »
Finemang!  8)

Har du namngivit reläna? De behöver nog ett namn för att synas.
Always include type of hard/software and version when asking for support.

andreas1

  • Newbie
  • *
  • Posts: 7
    • View Profile
Re: Hittar inte webswitchen från internet
« Reply #13 on: 2014-03-06, 22:53:19 »
Funkar nu när de är namnsatta
tack

Jan (Microbit)

  • Software Developer
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1796
    • View Profile
    • Email
Re: Hittar inte webswitchen från internet
« Reply #14 on: 2014-03-07, 08:26:38 »
 8)
Always include type of hard/software and version when asking for support.