Author Topic: Jag tror jag har sabbat min webswitch...  (Read 8162 times)

Persson

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 56
    • View Profile
    • Email
Jag tror jag har sabbat min webswitch...
« on: 2014-03-01, 19:35:05 »
Nu vet jag inte vad jag ställt till med...

Skulle visa en polare hur det fungerade men kunde inte hitta vart jag programmerar utgångarna, såg tillsist att jag i all iver råkat installera HAM versionen sist jag uppdaterade så jag tankade ner senaste versionen och skulle uppgradera (via nätverket då switchen sitter i ett annat hus) men det stannade på "File OK, Flashing" eller vad det stog, hände inget mer. Efter 20 minuter stängde jag av och gick ut till Switchen, den stog och slog av/på, testade att koppla in mej via USB och skulle uppgradera så men det stängde av mitt i uppladdningen av Firmwaren och nu går det inte att koppla upp sig mot den, får felkod 1167.

Hjälp!

Jan (Microbit)

  • Software Developer
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1796
    • View Profile
    • Email
Re: Jag tror jag har sabbat min webswitch...
« Reply #1 on: 2014-03-02, 09:48:24 »
Efter Firmware Ok, flashing, vad hade du förväntat dig skulle hända? Det visas nämligen inget mer förrän man laddar om hemsidan genom att t.ex gå till System Info-sidan.

Du kollade inte innan du försökte uppdatera via USB om det gick att surfa till den?

Var ser du felkoden?
Always include type of hard/software and version when asking for support.

Jan (Microbit)

  • Software Developer
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1796
    • View Profile
    • Email
Re: Jag tror jag har sabbat min webswitch...
« Reply #2 on: 2014-03-02, 09:50:10 »
En sak till, vad hur såg du att den "slog av och på"?
Always include type of hard/software and version when asking for support.

Persson

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 56
    • View Profile
    • Email
Re: Jag tror jag har sabbat min webswitch...
« Reply #3 on: 2014-03-02, 11:53:30 »
Nej alltså det gick inte att ladda om sidan alltså det gick alltså inte att surfa till den därför testade jag usb. När jag hade datorn inkopplad så hörde jag att den kopplade upp/ner på usb signalen.

Felkoden får jag via installationsprogrammet

Testade nu idag igen och jag kan inte göra någonting

Jan (Microbit)

  • Software Developer
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1796
    • View Profile
    • Email
Re: Jag tror jag har sabbat min webswitch...
« Reply #4 on: 2014-03-02, 15:51:58 »
Då förstår jag. Du lyckas inte komma i kontakt med den för att den startar om hela tiden nu. Oturligt måste man säga för då finns det inget sätt du kan återställa den på själv. Om ingen kollega kommer på nått annat så tror jag du måste skicka in den till oss.

Jan
Always include type of hard/software and version when asking for support.

Persson

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 56
    • View Profile
    • Email
Re: Jag tror jag har sabbat min webswitch...
« Reply #5 on: 2014-03-02, 17:58:51 »
Skönt att ni kan serva den iaf. Mycket bättre än att köpa ny  :)

Jan (Microbit)

  • Software Developer
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1796
    • View Profile
    • Email
Re: Jag tror jag har sabbat min webswitch...
« Reply #6 on: 2014-03-03, 08:22:02 »
Hehe, nä med största sannolikhet så går den att rädda. Annat hade det varit ifall den hade kolat vippen av åska e.d.
Always include type of hard/software and version when asking for support.

Persson

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 56
    • View Profile
    • Email
Re: Jag tror jag har sabbat min webswitch...
« Reply #7 on: 2014-03-06, 08:50:57 »
Inga ideer? Vart och hur ska jag skicka isf?

Jan (Microbit)

  • Software Developer
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1796
    • View Profile
    • Email
Re: Jag tror jag har sabbat min webswitch...
« Reply #8 on: 2014-03-06, 10:29:13 »
Nä, tyvärr inga andra än att du skickar den till oss:

Microbit 2.0 AB
Nystaden 1
95261 KALIX

Always include type of hard/software and version when asking for support.

Persson

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 56
    • View Profile
    • Email
Re: Jag tror jag har sabbat min webswitch...
« Reply #9 on: 2014-03-06, 10:35:54 »
Då kommer den, jag lägger med en lapp med mina uppgifter bara, jag förmodar att alla uppgifter och inställningar försvinner? Varför har jag inte sparat en fil med detta... Jag har tänkt det så många gånger, ni andra som läser detta gör det med en gång!  :)

Jan (Microbit)

  • Software Developer
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1796
    • View Profile
    • Email
Re: Jag tror jag har sabbat min webswitch...
« Reply #10 on: 2014-03-06, 10:47:31 »
Då kommer den, jag lägger med en lapp med mina uppgifter bara, jag förmodar att alla uppgifter och inställningar försvinner? Varför har jag inte sparat en fil med detta... Jag har tänkt det så många gånger, ni andra som läser detta gör det med en gång!  :)
Det är inte säkert att inställningarna försvinner. Det beror helt på vad det är som får den att starta om hela tiden.

Och ja, "Export settings(bin)" är alltid att rekommendera efter man har ändrat inställningarna  ;)

Vilken programversion vill du ha i den? 3.7 eller 4.0 Home(med 'beta'-karaktär)?
Always include type of hard/software and version when asking for support.

Persson

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 56
    • View Profile
    • Email
Re: Jag tror jag har sabbat min webswitch...
« Reply #11 on: 2014-03-10, 09:11:22 »
Får hoppas alla tempgivare och sånt ligger kvar :)
Vi kör väl på 4 det var ju den jag försökte lägga in

Persson

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 56
    • View Profile
    • Email
Re: Jag tror jag har sabbat min webswitch...
« Reply #12 on: 2014-03-10, 12:03:57 »
Hoho! Nu när jag skruvade ner den från centralen och packa ner den så tänkte jag testa en sista gång och nu fungerade den! Testade att koppla upp mej mot den och först kom ett felmeddelamde men sen går den som vanligt :) fantastisk pryl som repar sig själv!

Jan (Microbit)

  • Software Developer
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1796
    • View Profile
    • Email
Re: Jag tror jag har sabbat min webswitch...
« Reply #13 on: 2014-03-10, 14:02:15 »
Jag skickade lite "fjärrhealing", hehe!

Nä, skämt åsido, det råkade inte vara första uppstarten utan nätverk t.ex?
Always include type of hard/software and version when asking for support.

Persson

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 56
    • View Profile
    • Email
Re: Jag tror jag har sabbat min webswitch...
« Reply #14 on: 2014-03-10, 17:08:08 »
Jo jag hade kopplat ur nätverk och tempsensorerna, kan det påverka? Den hade även legat utan ström i flera dagar, jag var precis på väg att stoppa ner den i lådan