Author Topic: IC-706 har slutat fungera via Internet  (Read 1696 times)

SM6LZQ

  • Newbie
  • *
  • Posts: 6
    • View Profile
    • Email
IC-706 har slutat fungera via Internet
« on: 2014-05-01, 00:32:06 »
Hej!
Jag har en 706MKIIG som jag alternerar att köra via LAN (när jag är hemma) med en profil och via Internet (på resande fot) med en annan profil.
Mobilt bredband i båda ändar, som fungerar tillfredställande för det mesta.
För ett par vecor sedan fick jag inte kontakt via Internet. Varför har jag inte kunnat klura ut.

När jag tittar på "Status" på radiosidan ser jag att external ip blir samma som Dovadoroutern har, och på controllsidan finns samma ipadress på raden DNS status. Jag använder ddns.remoterig.com.

Jag vill minnas att man skall få upp den andra sidans ipadress vi "Other Party", men där finns bara nollor på båda sidor.

Jag kan gå in från controllsidan via webbgränssnitt på port 80 och se RRC:n på radiosidan.

När jag försöker starta radion fär jag bara "hänvisningstonen".

Att köra via lokala nätet går fortfarande bra.

Vad kan ha hänt?

/Thorbjörn - SM6LZQ
SM6LZQ
Thorbjörn

sm2o

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2485
    • View Profile
    • sm2oan
    • Email
Re: IC-706 har slutat fungera via Internet
« Reply #1 on: 2014-05-01, 09:21:46 »
Hej
Om burkarna fungerar på LAN då vet du ju att de är OK. Om du dessutom kan surfa till Radio-RRCn med samma hostname som du lagt in som SIP contact i Control-RRC  då vet du ju att ddns en uppdateras och uppslagningen är OK. Så då måste du söka felet i routrarna eller hos operatörerna för att hitta orsaken till att de portar som används för uppkopplingen inte släpps fram. Använder du de gamla standardportarna 5060 osv så byt till 13000, 13001 osv istället.

/micke

SM6LZQ

  • Newbie
  • *
  • Posts: 6
    • View Profile
    • Email
Re: IC-706 har slutat fungera via Internet
« Reply #2 on: 2014-05-01, 10:17:35 »
Hej, Micke!
Tack för svaret.
Jag har bytt från port 5060, 11000 och 12000 till 13000, 13001 och 13002 på de ställen det skall göras enligt manualen.
Nu får jag fram "Other Party" på Control-sidan och det blir inte "hänvisningston", men inget mer händer.
Är det någon mer inställning som jag missat och behöver ändra?
Jag har förstås öppnat portarna i routern också.

HOPPSAN!!!  :o
Nu, helt plötsligt medans jag skriver detta hoppar radion igång!!! JIPPI!!!   :D
Det tog väl så lång tid för DNS-uppdateringen att göras efter omstart av routern kanske?

STORT TACK, Micke!
Trevlig helg!
Nu kan jag äntligen packa klart och sticka iväg med min RemoteRig!  ;D

73, Thorbjörn
SM6LZQ
Thorbjörn