Author Topic: HÄNVISNINGSTON ?  (Read 3647 times)

Erik i Bergsjö

  • Newbie
  • *
  • Posts: 10
    • View Profile
    • Email
HÄNVISNINGSTON ?
« on: 2014-05-13, 09:50:52 »
Hej.
I går allt OK, lyssnade via nya K3-MINI. Vid påslag på morgonen erhålles hänvisningston.
Följande är gjort.
Kollat i routern att RRC får kontakt och [ 00IEFD018822 ] visar sig vid påslag.
Via PC:n kontaktat RRC vilket funkar normalt.
Andra datorer kommer ut på internet.
Det går att pinga remote RRC i Bergsjö, normala tider.
Stängt av alla andra datorer.
Dragit ur DC matningen till ADSL modemet och routern i ett par timmar
Felet kvarstår.
Tagit RRC, K3-MINI och kablage till SM3EVR / Tord, OCH DÄR FUNKAR ALLT PERFEKT !

Några ideér ?

MVH SM3EXM / Erik.

sm2o

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2437
    • View Profile
    • sm2oan
    • Email
Re: HÄNVISNINGSTON ?
« Reply #1 on: 2014-05-13, 09:55:08 »
Hej

titta på status sidan i control-RRCn, där står det nog vad den är missnöjd med. Skulle gissa att den inte får kontakt med din DNS

/micke

Erik i Bergsjö

  • Newbie
  • *
  • Posts: 10
    • View Profile
    • Email
Re: HÄNVISNINGSTON ?
« Reply #2 on: 2014-05-13, 12:49:19 »
Tack ( så långt )

På radio RRC DNS status " OK, remoterrig.com = 193.202.110.185
På Control RRC DNS status " OK, sm3evr.dyndns-remote.com = 192.168.0.1
Betyder väl att dom hittat varandra ?

Dock högre upp står det:
Radio RRC : SIP status             Idle
Control RRC : SIP status          Unknown(1)
Radio RRC : Last SIP error       None
Control RRC : Last SIP error    SIP error.

MVH SM3EXM / Erik.


sm2o

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2437
    • View Profile
    • sm2oan
    • Email
Re: HÄNVISNINGSTON ?
« Reply #3 on: 2014-05-13, 14:21:58 »
Hej

Det är inte så att Tord bytte portnummer på SIP porten när han var i USA.

/micke

sg3p

  • Newbie
  • *
  • Posts: 7
    • View Profile
    • Email
Re: HÄNVISNINGSTON ?
« Reply #4 on: 2014-05-13, 18:02:11 »
"The Tord"...

Erik i Bergsjö

  • Newbie
  • *
  • Posts: 10
    • View Profile
    • Email
Re: HÄNVISNINGSTON ?
« Reply #5 on: 2014-05-13, 19:56:01 »
Nej.
Han är oskyldig då han kom hem för en vecka sen och felet kom häromdan.
Jag har via SM3NXS / Sten kollat vad hans RRC visar.
SIP status:    Connected / tranferring
Last SIP error: None.

I min RRC:

SIP status: Error.
Last SIP error: SIP Error.

Under Radio settings: finner jag: Sip password :blank
Sip Contact: sm3evr.dyndns - remote.com

( OBS ! att från det att jag på kvällen stängde - tills påslag på morgonen är inget rört )

MVH SM3EXM / Erik.

sm2o

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2437
    • View Profile
    • sm2oan
    • Email
Re: HÄNVISNINGSTON ?
« Reply #6 on: 2014-05-13, 20:10:42 »
Om inte du ändrat nått då måste din operatör gjort det, om ni använder port 5060 för SIP så är det troligt att den blivit spärrad

/micke

Erik i Bergsjö

  • Newbie
  • *
  • Posts: 10
    • View Profile
    • Email
Re: HÄNVISNINGSTON ?
« Reply #7 on: 2014-05-13, 20:39:13 »
forts: Jag, vi ? använder port 5061, är det samma port för oss 3 ? Om den är samma, kan inte det vara felet då mina grejer ju funkar hos Tord.
SM3EXM / Erik.

sm2o

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2437
    • View Profile
    • sm2oan
    • Email
Re: HÄNVISNINGSTON ?
« Reply #8 on: 2014-05-13, 21:15:20 »
om din operatör spärrar portar så påverkar det ju bara dig, men jag tror inte dom spärrar 5061. Men om allt funkar när du är hos tord eller sten, då är det ju inte remoterig grejerna det är fel på utan din router eller ISP

/micke

Erik i Bergsjö

  • Newbie
  • *
  • Posts: 10
    • View Profile
    • Email
Re: HÄNVISNINGSTON ?
« Reply #9 on: 2014-05-14, 07:19:12 »
tack så länge.
Skall ägna mig åt något meningsfullt nu, åker till Bergsjö, skall bygga ett dass,
sen får vi se vad jag fyller det med !
SM3EXM / Erik.

Erik i Bergsjö

  • Newbie
  • *
  • Posts: 10
    • View Profile
    • Email
Re: HÄNVISNINGSTON ?
« Reply #10 on: 2014-05-20, 10:45:12 »
Hur gick det ?
Tankade via Skype ner SM3EVR:s inställningar för Control RRC:n
Jag hade en router liggande ( en enkel variant utan en massa inställningar ).
Startade upp den nygamla routern och angav DMZ, med följande IP adress.
Och så var jag i gång. ( Vad som i hela friden hänt över natten med routern
är en hemlighet. ( Försökte med att resetta den och börja från början.)
Så tyvärr kan jag inte bidraga med lösningen.
MVH SM3EXM / Erik.