Author Topic: LP-100A Wattmeter compatibility with RemoteRig  (Read 3574 times)

VE3VEE

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 105
    • View Profile
    • Email
LP-100A Wattmeter compatibility with RemoteRig
« on: 2014-05-16, 14:56:02 »
Hello all,

LP-100A's manual says the Wattmeter's baud rate is 115,200. I don't think the com ports of either the RRC-1258MkIIs or Webswitch 1216H support such high baud rate. Also, wouldn't such a high baud rate connection slow things down on a slow internet connection? Does anyone on this forum use an LP-100A?

Thanks,

73 Marvin VE3VEE

ON4AOI

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 295
    • View Profile
    • Email
Re: LP-100A Wattmeter compatibility with RemoteRig
« Reply #1 on: 2014-05-16, 18:13:59 »
Hi Marvin
mine is working perfect on 9600 baud
didn't even try it on 115k

so no need to go higher and consume more bandwidth

Guy ON4AOI

VE3VEE

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 105
    • View Profile
    • Email
Re: LP-100A Wattmeter compatibility with RemoteRig
« Reply #2 on: 2014-05-16, 19:32:19 »
Hi Guy,

Thanks for your reply. Do you have LP-100 or LP-100A? I read there was a baud rate difference between the two. The LP-100 is an older model, the LP-100A is a newer model.

Please, let me know.

73 Marvin VE3VEE

ON4AOI

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 295
    • View Profile
    • Email
Re: LP-100A Wattmeter compatibility with RemoteRig
« Reply #3 on: 2014-05-17, 08:54:07 »
LP100A I have Marvin

VE3VEE

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 105
    • View Profile
    • Email
Re: LP-100A Wattmeter compatibility with RemoteRig
« Reply #4 on: 2014-05-17, 11:50:53 »
Thanks very much, Guy, that gives me hope! :-)

73 Marvin VE3VEE

VE3VEE

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 105
    • View Profile
    • Email
Re: LP-100A Wattmeter compatibility with RemoteRig
« Reply #5 on: 2014-06-18, 17:59:21 »
Just an update to my situation. I was unable to get my brand new LP-100A Watt meter working with my brand new Webswitch 1216H. Older versions of the LP-100A had lower baud rate, and that might have been the reason the units might have been compatible in the past. To get it going, I purchased a RS-232 server and all is fine.

73 Marvin VE3VEE   

Jan (Microbit)

  • Software Developer
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1798
    • View Profile
    • Email
Re: LP-100A Wattmeter compatibility with RemoteRig
« Reply #6 on: 2014-06-23, 08:58:50 »
Just an update to my situation. I was unable to get my brand new LP-100A Watt meter working with my brand new Webswitch 1216H. Older versions of the LP-100A had lower baud rate, and that might have been the reason the units might have been compatible in the past. To get it going, I purchased a RS-232 server and all is fine.

73 Marvin VE3VEE
So newer versions of LP-100A uses baud rate 115k?
Always include type of hard/software and version when asking for support.

VE3VEE

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 105
    • View Profile
    • Email
Re: LP-100A Wattmeter compatibility with RemoteRig
« Reply #7 on: 2014-06-23, 11:44:19 »
Yes, and there's no option to change to any other baud rate (one can change the "Poll Rate", though, and this is useful for slower internet speed).

73 Marvin VE3VEE