Author Topic: Telia begränsar DNS  (Read 3539 times)

sm5awu

  • Newbie
  • *
  • Posts: 7
    • View Profile
    • Email
Telia begränsar DNS
« on: 2014-06-13, 21:24:48 »
Läste i .se följande:

"Fram till förra veckan var DNS öppet och obegränsat för Telias bredbandskunder, precis som det ska vara. Då började Telia införa en spärr mot DNS-trafik från internet till kundernas egna system anslutna till bredbandet. En begränsning Telia inte ens verkar tycka vara värd att informera om".

Hela artikeln här: https://www.iis.se/blogg/telias-bredband-begransar-dns/

En av mina kompisar som kör med RRC och har Telia som ISP drabbades nu i veckan så det här är något som är högaktuellt!

Vad är lösningen?
« Last Edit: 2014-06-13, 21:33:23 by sm5awu »

sm2o

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2466
    • View Profile
    • sm2oan
    • Email
Re: Telia begränsar DNS
« Reply #1 on: 2014-06-13, 21:47:34 »
Har ingen betydelse för Remoterig användare

/Micke

OZ4ACK

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 32
    • View Profile
Re: Telia begränsar DNS
« Reply #2 on: 2014-06-15, 22:18:21 »
kan du så fortælle mig hvorfor remoterig virker fint med 3 som operatør ?
så snart jeg bruger Telia er der nul remoterig der virker, har prøvet at sætte telia simkort i en router som kører fint med 3
Telia har blokeret et eller andet i Danmark
jeg kører med port 11000 och 12000

mvh Mogens oz4aack

sm2o

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2466
    • View Profile
    • sm2oan
    • Email
Re: Telia begränsar DNS
« Reply #3 on: 2014-06-16, 08:32:26 »
Många operatörer rund om i värden har reserverat port 5060 för egen Ip-telefoni. Nått annat brukar inte vara blockerat. Det är därför vi ändrat default portar till 13000,13001,13002. Kolla att du inte använder 5060 för SIP

/micke

OZ4ACK

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 32
    • View Profile
Re: Telia begränsar DNS
« Reply #4 on: 2014-06-16, 15:49:42 »
hej jeg bruker port 5066

sm2o

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2466
    • View Profile
    • sm2oan
    • Email
Re: Telia begränsar DNS
« Reply #5 on: 2014-06-16, 16:34:04 »
Ja då vet jag inte, har inte hört nått om problem med Telia vare sig från Sverige eller andra länder

/micke

OZ4ACK

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 32
    • View Profile
Re: Telia begränsar DNS
« Reply #6 on: 2014-06-16, 21:03:03 »
nej det er ok, jeg bruger bare teleselskabet 3 det virker perfekt med huawei 593 router jeg dropper Telia

OZ4ACK

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 32
    • View Profile
Re: Telia begränsar DNS
« Reply #7 on: 2014-06-20, 21:09:06 »
Jeg har i dag talt med kundeservice hos Telia her i Danmark
Man kan ikke bruge Telia mobil bredbånd til Remote, hverken til computer eller Remote rig
Der er lukket for denne service, så jeg har stoppet mit abonnent hos Telia omgående

Det eneste der duer til Remote i Danmark er TDC och 3
Blot en oplysning til andre der har spildt meget tid som jeg på Telia
Vy 73 Mogens oz4ack

oz1rh

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 96
    • View Profile
Re: Telia begränsar DNS
« Reply #8 on: 2014-06-23, 15:37:11 »
Hej Mogens,

Telia, TDC, Telmore og Oister i Danmark tildeler mobilbredbåndsbrugernes router en privat IP adresse, som ikke kan tilgås fra internettet. Dermed kan de udbydere ikke bruges i radioenden. Det har været omtalt flere gange her i forummet at routeren til radio-remoterig skal have en offentlig IP adr åben for adgang fra internettet. Check routerens IP adr på WAN-siden ved at logge ind på routeren og læs dens statusside. '3' tildeler en offentlig IP adr åben for indgående trafik hvis man vælger det rigtige APN.

Der er ikke problemer med at bruge de nævnte udbydere i kontrolenden, dvs. ved din pc eller kontrolpanelet til IC7100, FT857 og lign. Jeg bruger B593 med Telmore 4G til IC7100 kontrolpanelet og det virker fint der hvor der er 4G dækning.

Til mobilbånd er LTE/4G i øvrigt en stor fordel, da LTE/4G har lavere pingtider og jitter, check f.eks. via www.pingtest.net Hastigheden er derimod ikke afgørenden.

73, Palle, OZ1RH.

OZ4ACK

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 32
    • View Profile
Re: Telia begränsar DNS
« Reply #9 on: 2014-06-24, 08:28:33 »
Hej Palle det er jeg godt klar over bruger samme router som dig og 3 som udbyder det virker fint
Vi talte jo om det på Carlsberg i lørdags hi!
Overvejer at købe en ic 7100 den kræver ingen special kabler mellem Rrc og radioen hvad jeg kunne forstå blot et simpelt netværkskabel
Vy 73. Mogens