Webswitch 1216H Support på svenska > Konfiguration av Webswitchen

Sommartid

(1/3) > >>

nilrog:
Efter senaste strömavbrottet blev tiden helknas i webswitchen. Efter att ha bytt ntp-servrar fram & tillbaka är tiden nu, nästan, i synk. Det som felar är 1 timme. Klarar webswitchen med senaste mjukvaran att ställa in sommartiden själv eller måste man konfigurera DST själv? Jag har testat att ställa in DST enligt dom regler som gäller för Sverige men den visar ändå 1 timme fel. Så har den säkert varit tidigare också men eftersom allt fungerat så har jag inte kollat så noga.

Hur ska den konfigureras för att det ska bli helt rätt?

Jan (Microbit):
Låter som fel tidszon tillika. Kika på denna hur den är konfigad:

http://ws.microbit.se:81/

nilrog:
Nope, min är konfigurerad på exakt samma sätt. Men min visar tiden 1 timme före.
Det enda som skiljer är att jag har även matat in lat./long.

Jan (Microbit):
Hmm... Kan du testa att göra den strömlös en stund så att klockan får tokiga värden eller ändra tidszon och starta om den för att se om den verkligen får ny tid från NTP-servern? (Kan ta nån minut  efter uppstart)

nilrog:
Klockan hade redan tokig tid, den var flera timmar fel, när jag började titta på den för att se varför belysningen inte tändes/släcktes korrekt.

Då testade jag att byta till en annan ntp-server, europe.pool.ntp.org (i stället för 0.se.pool.ntp.org), och då rättade tiden till sig så när som på 1 timme. Sen har jag bytt igen till se.pool.ntp.org. Så att hämta tiden fungerar...dock inte att visa rätt tid för min tidszon.

Men jag testade iaf att byta tidszon till GMT. Efter omstart och att vänta 5 min så visar den nu samma tid som när den hade GMT+1 tidigare. Sen ändrade jag tillbaka till GMT+1 och väntade 5 min och nu visar den rätt tid för Sverige. Så trots att den hade rättat till tiden igår, och trots att jag angett GMT+1, så visade den tiden utan justering för tidszonen. Så det verkar vara någon form av glitch här.

Eftersom webswitchen inte visar någon som helst status om den har kontakt med en ntp-server så är detta lite av en gissningslek om man lyckats peka ut en fungerande ntp-server, eller om den man använder slutar att fungera. Dock brukar det inte vara något problem med "*.pool.ntp.org" servrarna i andra sammanhang. Jag vet att programutrymmet är begränsat men om det åtminstone gick att visa tiden för senaste lyckade synk, alt. antal misslyckade försök i rad på startsidan vore ett plus.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version